- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Až se mě sbíhají sliny, vážený panePěkné počteníčko a karma k tomu Docela si dovedu představit tu konzumaci
Přestože je mi kulinářský styl pana Pohlreicha blízký, na svíčkovou si nenechám sáhnout ani od něj. Nakonce je oblíbená hosty i v jeho restauraci.
Jojo, svíčková Možná je to zvěrstvo, ale pomalu to všechno peču v troubě (naložené maso s hromadou zeleniny), pak usilovně pasíruju, z čehož mě bolí za krkem (zbavím se při tom koření), rozmixuju na jemno, přidám 30% smetanu, ale žádnou jíšku (stejně mi v té omáčce zpravidla naběračka "stojí"). Knedlík co nejjemnější, aby vynikla chuť. No a samozřejmě brusinky nebo aspoň rybíz ala brusinky s citronkem. Ňam
Nejdřív smažím a smažím a karamelizuji, poté též pomalu peču. Také pasíruji (koření si balím do plátýnka, aby mi tam nějaké nezbylo). dávám čerstvý tymiánek a lžíci plnotučné hořčice. A podávám s karlovarským knedlíkem s petrželkou a brusinkový terč. Jojo, už vím, co budeme mít o víkendu k obědu :-)