Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Možná byste mohl ve svém článku zmínit tuto jednoduchou skutečnost. Ani na současnou výši důchodu nestačí peníze od aktuálně přispívajících pracujících. Tedy je průběžný systém v deficitu a při další valorizaci bude v mínusu ještě víc. Pokud se navíc nebudou zvyšovat platy, což většinove nebudou, tak se ten problem bude dále prohlubovat. Současně rozhodně důchodci netrpí nějakým vážným nedostatkem peněz, protože důchody jsou docela slušne. Jake navrhujete řešení deficitu důchodového systému?

4 3
možnosti
ZZ

Sociální odvody nejsou jediným zdrojem pro výplatu penzí nikde ve světě.

Proč to chcete zkoušet zrovna u nás ?

Pamatuji si, že za komunistů platil zaměstnavatel státu na sociální a zdravotní pojištění daň z celkové hrubé mzdy ve výši 50 %. Dnes platí zaměstnavatel jen 35 %. Takže možnosti tady jsou. Stejně jako možnost plnění příjmů fondů z ostatních daní státu, včetně spotřebních.

;-)

5 0
možnosti
PB

.....;-D;-D,- já to tak nějak nakonec tem mladejm, žijícím ve městech, liberálně progresivisticky vzdělanejm, vopravdu přeju!, - ...... a pevně doufám, že se hranice posune z "68" na krásných 70-72 a valorizace bude nulováVEU!

14 0
možnosti
RJ

No jo, přejete ale jich se to nedotýká. Všichni jsou úspěšní podnikatelé případně nadstandardně placení zaměstnanci, bez vyjímky. Pak se divím čemu se vlastně diví a proč vlastně chtějí nějakou reformu. ;-)

5 0
možnosti
RJ

Jen blbni...:-) Sorry za tykání .

2 0
možnosti
LP
Foto

Kdyby výplata důchodů jeden měsíc přeskočila, tak se ušetří 40 mld a za ty by se dalo nakoupit 20 letadel F 35 pro Ukrajinu. A kdyby USA poskytly 10 % slevu. tak dokonce 22 ks. Sláva Ukrajine.

4 2
možnosti
ZZ

Jen základní verze stojí 2,4 mld Kč / ks + doplňková výbava ...... a provozní náklady budou 6 x vyšší než u Gripenů + nová 2 letiště ( protože ty dosavadní jsou pro ně nevhodné ), takže po zakoupení budou F35 po předvedení ministerstvu obrany a vládě, z důvodu nerentabilního provozu zakonzervovány.

;-D

9 1
možnosti
JV

J69a87n 31V23l84k

25. 2. 2023 17:44

Jestli to myslíte z hlediska morálky vážně a chcete-li podpořit ukončení konfliktu, tak jsme měli jako stát přejít na čas k direktivnímu řízení hospodářství, na válečnou výrobu a vše soustřeďovat k jednomu účelu. Jinak se úvahy jeví jen jako projev arogance vůči důchodcům, kteří by měli zachraňovat liberalizovaný trh.

0 0
možnosti
ZZ

Neberte všechno tak vážně.

Vždyť i našemu panovi premiérovi a jeho ministrům řada lidí nadšeně tleská !

;-D

10 0
možnosti
Foto

J54o50s14e65f 71B85á23r66t36a

25. 2. 2023 17:40

Dovedete si představit, kdyby s takovými reformami přišel Babiš, jak by Pekarová řvala.

17 2
možnosti
ZZ

Autor to bere asi jako parafrázi fiktivního rozhovoru předsedy vlády se servilním novinářem.

;-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 40,95
  • Průměrná čtenost 3510x
Příležitostný komentátor politických i jiných událostí a samozvaný znalec Osudů dobrého vojáka Švejka

Seznam rubrik