Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Považujete placebo efekt za reálný?

To není výmysl, to jen ukazuje, jak psychika dokáže ovlivnit tělo.

Placebo s léky je dostatečně ověřené, "nocebo" se moc nemělo jak projevit. Překvapující to ale moc není.

2 0
možnosti
DS

Člověk ze zoufalství snadno pomate se ... Zpívá proslulá česká hudební skupina. Přiznejte se, že vy jste očkovaný? A že jste měl dva dny po očkování teplotu ....

0 0
možnosti
Foto

Nesouvisí to s tím. Ano, 3x očkovaný. Každý večer si dám štamprdli, čímž nejen vyřadím z funkce ty 5G čipy, ale už jsem i rozpustil grafenové žiletky.

4 0
možnosti
DS

Už jsem to pochopil, udržujete si hladinku. Proto jste data UZIS a VZP dodnes nezaznamenal.

0 0
možnosti
Foto

Jaká data máte na mysli?

Že po očkování mohou nastat nějaké potíže? Jistě, a je to celkem běžné po téměř jakémkoliv očkování. Znám pár lidí, kteří měli nějaký den teplotu, přímo v rodině to byla jen jeden den bolest ruky a únava.

Že se po vakcínách hromadně umírá? Na to už má Jana Peterková nepravomocný rozsudek, data na to žádná nejsou.

Nocebo jen říká, že tak, jako placebo (očekávání zlepšení) může ovlivnit pozitivně zdravotní stav, tak nocebo (očekávání potíží) je může zesílit.

3 0
možnosti
DS

Data UZIS, která ukazují jak účinná by měla být vakcína - porovnání s pozitivní kontrolou imunita po prodělání. Data VZP, která ukazují, že úmrtí ve skupině očkovaných byla nižší než ve skupině neočkovaných i v létě mimo Covid. Takže očkování nemělo žádný účinek, jen rozdělilo lidi na dvě sociální skupiny.

Velký odborník na placebo je prof. Hořejší. Ani k tomu žádná fyziologická data nejsou, Hořejší mi kdysi poslal jako důkaz článek, kde se explicitně psalo, že výsledky nejsou statisticky významné :-) Placebo se nejspíš se dá vysvětlit změnou životního stylu když jste pod dozorem lékaře.

Pokud jde o nocebo a vakcinaci na Covid19, pozoruhodné je, že se nějak neprojevilo při žádných jiných vakcínách. Moji synové mají všechna standardní očkování a zvýšenou teplotu po dva následující dny měli jen po očkování na Covid19. Kromě jedné smrti v rodině po zhoršení zdravotního stavu ihned po očkování bych uvedl kolegu 35 let, který měl po první a zejména tři měsíce po druhé dávce dýchací potíže. Nebyl sice hospitalizován, ale léčen byl. Statistika ze skupiny cca 100 lidí, 80% obtíže, 30% vážné, 1 smrt. Jistě, bylo to z vyděšení.

0 0
možnosti
Foto

Data UZIS máte tady, přepočtená na 100 tisíc, takže je vidět účinnost vakcín:

https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srovnani

Je vidět, že pokud jde o JIP v kategorii 80+ je booster nutný (ale tito lidi byli očkovaní už skoro před rokem).

Druhý den po očkování je leckomu divně, zvýšená teplota a tak - zeptejte se matek malých dětí. Není to specifika Comirnaty.

0 0
možnosti
DS

Bohužel stejný podíl úmrtí v obou skupinách byl podle dat VZP i v květnu až září, kdy se na Covid neumiralo ani nebyla nadúmrti.

0 0
možnosti
Foto

Já měl horečku po očkování proti tetanu.

Kdežto po všech třech očkování proti covidu nic. A teď si vyberte. :-)

0 0
možnosti