Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Braňo Fábry pìše: Pri hodnotení udalostí roka 1968 treba jasne povedať, že išlo o veľkú krivdu a nespravodlivosť zo strany okupantov a najmä zo strany ZSSR. Na tomto fakte existuje široká zhoda a napriek klamstvám mainstreamových médií okupáciu jednoznačne odsudzuje aj Ruská federácia. Oficiálny postoj vyjadrila Moskva v Zmluve o priateľských vzťahoch a spolupráci medzi Slovenskou republikou a Ruskou Federáciou z roku 1993 (č. 9/1995 Z. z.): V Preambule sa uvádza: „... odsudzujúc antihumánnu podstatu totality, želajúc si definitívne skoncovať s totalitnou minulosťou, ktorá sa prejavila aj v pošliapaní zásad medzinárodného práva v roku 1968 a ďalšom neospravedlniteľnom zotrvaní sovietskych vojsk na československom území,...“. Tento postoj k udalostiam roku 1968 potvrdil aj prezident V. Putin pri svojej návšteve Prahy v roku 2006.

0 0
možnosti
LH

L45i17b60o47r 64H82a76n73u77š

25. 8. 2018 16:06

Je zajímavé kolik Čechů nenávidí Rusy. Přitom rusky národ utrpěl pod jhem komunismu nesmirne ztráty. Desítky milionu Rusů zahynulo, desítky milionu Rusů bylo presidleno nebo posláno do gulagu .

Komunisti se dostali k moci v roce 1948 skoro bez krveprolití . V Rusku byla ale po roce 1917 občanská válka. A zase miliony mrtvých.

0 0
možnosti
BM

Každý má nějaké zkušenosti, ať už se spojeneckými vojsky kteří nás v 68 napadli, ale hovoří se jen o Rusech. Já si vzpomínám na vyprávění mých a manželčiných rodičů o tom, co dělali sudetští němci před naším přepadením v 39 roce o tom jak je tam terorizovali, nesměli promluvit venku česky a o tom jak čechy přepadali a mlátili nakonec byli ze sudet vyhnáni. No a dnes je někteří naši politici označují jako "naši milí přátelé". Zřejmě předci těchto politiků nepochází ze sudet jinak by se za ně museli stydět.

2 3
možnosti
VK

Rozdíl je v tom, že Němci byli schopni sebereflexe a jsou v tom konzistentní, na rozdíl od Rusů, kde se mnoho nezměnilo - setrvalým přepadáním okolních zemí počínaje a lživou propagandou o osvobození od ozbrojené kontrarevoluce v r. 1968 konče.

8 2
možnosti
MN

Jsem účastník srpna, všechno jsem to zažil.

Ale myslím, že toho, rozhlas a televize bylo moc.

1 0
možnosti
FM

Pane Kroupa, souhlasím s Vámi. Jen nechápu, proč do toho motáte Babiše. V době vpádu cizích vojsk mu bylo 18 let (tedy až 2. září). Jeho otec, ještě před rokem 1968 byl vyloučen z KSČ a přišel o práci. To, co je dneska z Andreje Babiše, to je důsledek politického vývoje až po roce 1989.

2 3
možnosti
RW

Hlavně, že 21.8. vadí Babiš (normalizační prospěchář stejně jako 50% národa), ale normalizačnímu komunistovi Štěchovi se tleská. Jak psal Větvička - mnohem větší problém čechů je srpen 1969, než srpen 1968...

Dokud budem plakat nad tím, jak jiní rozhodují o nás budou se 1938/48/68 opakovat. Dokud budeme volit podle toho kdo víc přidá na důchodech nebo vybuduje víc cyklostezek, dokud nezačneme volit podle toho jak chceme náš stát rozvíjet a budovat, tak můžeme čekat víc 68 než 89...

3 2
možnosti

Dokud budou lidé schopni vnímat, propaganda nikdy neskončí. Je jedno, jestli Rusko, USA, EU, Německo, my.

Každý to vykládá, jak se to jemu hodí. Babiš maká pro občany, ČSSD to myslí dobře a má čisté ruce, ODS je pravicová strana, Kalousek neudělal nic špatného. Všechno to je jen propaganda, ve skutečnosti lež, ale spousta lidí tomu věří. Stejně jako se u nás tvrdilo, že SSSR brání mír a teď se to tvrdí o USA.

Je jen na lidech, aby přemýšleli.

11 0
možnosti
MS

Ale soudný člověk snad umí poznat, co je v hodnocení srpna 1968 propaganda a co pravda.

2 0
možnosti
VH

Neskončí nikdy, dokud bude Rusko existovat. Nejlepším příkladem je, že Brežněv pocházel z Ukrajiny, takže vlastně SSSR, dnes Rusko za nic nemůže. Na Pobaltských státech je vidět, jak rychle se lze z toho svrabu dostat...

4 1
možnosti
Foto

Sami máme máslo na hlavě. Brečíme nad rokem 68 a sami napomáháme zabíjení obyvatel Afghánistánu.

7 5
možnosti
JZ

J74a20n 51Z33í33m86a

22. 8. 2018 0:33

Tady je zapotřebí korektně říct jednu věc. Kdo zdá dobře historii pochopí rychleji. Stejně tak jako není objektivní říkat že každý druhý Němec je nacista. Každý druhý rus komunista. Tak není solidní říct že se Rusko nepoučilo. A když vidím kolik lidí u n as volilo komunisty a toho hradního strašáka 30 let po odchodu komunistů zeptám se. A my sami jsme se poučili ??

7 3
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Pracující důchodce.

Seznam rubrik