Andrej Babiš jako Mesiáš aneb Ježíš Kristus naruby

Je pro mě absolutně nepochopitelné, jak může mít i po všech těch nepravostech, které postupně vyplouvají napovrch, Andrej Babiš tak stabilní preference. To mu opravdu bezmezně věří třetina národa?

Mám čím dál větší pocit, že se Andrej Babiš stylizoval do role jakéhosi novodobého Ježíše Krista, který český (a možná nejen český) národ dovede ke spasení. To opravdu všichni ti lidé, co ho volí a s ním i tu jeho partu patolízalů věří, že nic z toho, co se na něj valí, nespáchal? 

Že si to na něj pořád vymýšlí ten padouch Kalousek nebo ostatní závistivci, kteří toužili po moci stejně jako on, ale nevyšlo jim to?

Fakt je, že taktiku zvolil perfektní a lidi mu to žerou. Hraje si na chudáka, po kterém všichni jdou a chtějí ho pohnat před soud jako Ježíše Krista před Piláta a ukřižovat. A on to s námi přitom myslí tak dobře. 

Všem bych doporučoval najít si něco z historie jeho rodiny i z jeho vlastního životopisu a možná, že by se jim třeba otevřely oči. Ale asi ne, to jsem opravdu moc naivní. Když slovenský soud neuzná jeho odvolání, že nebyl estébák, žene celou Slovenskou republiku před Evropský soud ve Štrasburgu. A ono to vypadá, jako že si na něj opravdu všichni na chudáčka zasedli. Babiš a chudáček, tomu opravdu věříte?

Kdyby to byl jediný případ, ale ono jich je tolik. Nejen stokrát omílané Čapí hnízdo, ale i ty staré a již zapadlé kauzy, kdy násilně i za cenu zničených životů a ožebračených rodin přebíral firmy, aby si ještě víc nahrabal. Celý život šel jen po penězích a jediné, co ještě neměl, byla moc. A už má i tu a za nic na světě se jí nehodlá vzdát. I kdyby čert na koze jezdil, ne a ne. 

Už se toho o něm napsalo dost a dost, nechci nosit dříví do lesa, ale tohleto mě opravdu štve. Pevně doufám, že nakonec opravdu skončí jako Ježíš Kristus (myslím obrazně), ale z mrtvých ať proboha nevstává.

Autor: Ladislav Kroupa | pátek 8.6.2018 18:37 | karma článku: 33,21 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Ladislav Kroupa

Návrat před rok 1989

13.1.2021 v 19:55 | Karma: 27,00

Ladislav Kroupa

Nedělní chvilka poezie

1.3.2020 v 19:41 | Karma: 12,48