Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

1888

30. 10. 2010 3:55
Kaceni stromu je oblibene tema

 sentimentu milovniku prirody.  Jak je dobre zname lesnikum, mnozstvi stromu se  stale zvetsuje. V devadesatych letech vydala skupina architektu po sto letech rozsahlou knihu fotografii zajimavych staveb tak ze vse nafotografuji vse znova ze stejneho mista.  Na fotkach byla videt markantni prevaha dnesni zelene oproti fotkam z roku cca 1900. Sami vykladali ze meli casto velke problemy pri foceni ze stejneho mista dnes zarostleho. V obore letohradku Hvezda vzbudila zase silnou nelibost milovniku prirody bezna udrzba prorezem. Tim ovsen neni receno, ze se v jednotlivych pripadech nedeji zadne prasarny. Neni to ale duvod k nejakym chilialistickym predstavam o vseobecnem zmaru

0 0
možnosti
VS

Astaroth

29. 10. 2010 9:20
lži ODS

Take se to u nas deje a take ODS lze, ze jsou stromy nemocne (30 let stare lipy s neporusenym prurezem), korenama vadi jakemusi teplovodu (ktery tam, jak se zjistilo, neni)... Je s podivem, ze za komunistu se sazelo a za ODS obsedantne kaci. At uz jsou v tom penize jak zminil autor, nebo tzv. mladi a progresivni architekti se chteji zviditelnit svym resenim - podobna situace je s nimi i u bourani pamatek a stavbe sklenenych kostek - architekt, pritel mistni ODS, proste musi zanechat "pomnik". Rv

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

29. 10. 2010 9:29
Re: lži ODS

Potrubí se dá v mnoha případech pod stromem protlačit. O tom se však nikdo nedoví. Na druhou stranu kořeny skutečně mohou poškodit kabely a potrubí - lidé si ani neuvědomují, v jakém jsou stavu. A pro úředníka je vždy snazší kácení zamítnout, než povolit a pak ještě kontrolovat několik let stav náhradní výsadby. A ten úředník je zaměstnanec, stranická příslušnost je celkem nepodstatná. A nakonec - i k povolení kácet je možné se odvolat.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

29. 10. 2010 8:58
Spousta omylů

Kácení ve městech je drahé, často ani cena dřeva neuhradí náklady na kácení. Přinutit majitele nechat odstranit nebezpečný strom je často téměř neřešitelný problém. Zdánlivě zdravé stromy jsou často napadené houbami a nebezpečné pro okolí. Ale - byla u nás někdy demonstrace za kácení nebezpečných stromů?

Součástí povolení kácet je obvykle povinnost nové výsadby a péči o ní. I do toho se snaží kecat různé organizace. V podstatě je pak obtížné uskutečnit novou výsadbu s předstihem několika let.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

29. 10. 2010 9:08
Re: Spousta omylů

No, právě že oni jen žvaní a protestují.  Je to jednodušší, než sázet nové a kácet staré. ;-)  A nejraději žvaní do toho, o čem nemají ani páru.  Jen když se o nich dost píše.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

29. 10. 2010 8:37
Tomu nerozumím.

Podle mne je zcela normální kácet vzrostlé stromy.  Kácet ty nevzrostlé je hloupost.

A stejná hloupost je neskácet strom a nechat ho shnít nastojato.  Dobrý hospodář skácí strom dříve, než ho sezerou škůdci a vysadí nový.

0 0
možnosti
OU

29. 10. 2010 8:14
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
BR

Stobka

29. 10. 2010 0:46
ano,obrovský byznys

a ještě  to dřevo se dá dobře zpeněžit

0 0
možnosti