- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Stačí jednou v obchodě předvést, že jste nasertivníarogantníasociál a problémy už nemáte. Když chcete ale koupit svíčkovou, musíte se s někým spojit, což nedělám, nebo vzít celou. Zatím byla od 1,40 kg z jalovičky do 2,45 z mladého býka. Vždy jsme si s tatarákem poradili s přáteli.
jako matka rodiny jsem toto nikdy nezažila. U nás se vždycky snědlo všechno,ať bylo jater 48 nebo 68 deka. Maso kupuji u známého řezníka a většinou podle vzhledu, když je mi ta kotleta sympatická,koupím místo kila klidně celou. Na druhou stranu mi řezník řekne,ať neberu kuřecí prsa,že je mají od rána a moc se neprodávají.
Protože jsme město seniorů, jsou zvyklí krájet i jeden řízek a na polévku miniaturní kousky hovězího.Taky se prodávají" špičky na pečení",takové 20ti dekové ořezy z plece a kýty,aby si osamělí lidé mohli koupit i malou porci. Myslím si,že by měl řezník vyhovět každému požadavku,jak na kvalitu,tak i množství.
Asi znám Vás a Vám podobné spíš a líp, než pisatele původního kvádru. V obchodě je třeba na začátku vytvořit mantinely, občas je prověřit a v pohodě nakupovat. Stejně se sní FŠICKO !!
Taky mě to pobavilo, skvělý návod. Naštěstí mám poblíž malé soukromé řeznictví, kde mi nejenže dají co chci, ale před lety, když jsem se vdala a vařit neuměla, tak jsem tam mohla přijít a říct, co budu vařit a paní B. mi poradila, jaké maso je na to nejlepší
tos jim to fakt nandal, jsem rád, že ses s námi o takovou vtipnou příhodu podělil.
Zkuste si někdy stoupnout za ten pult z druhý strany... pak asi poznáte,že u toho masa to není jako s nakrájeným salámem...Tam vám to daj přesně
To je sice pravda, ale zkušený řezník to dovede odhanout dost přesně. Jen když chce.
chodíte hodně často nakupovat já převážně jednou za týden a vezmu toho víc, protože člověk občas neví a na mrazáku je místa dost. a propo v řeznictví kam chodím jsou asi jiní lidé a max to přeženou cca +-5dkg
pokud je masa vic, mam mrazak, takze tam dam co prebyva a dobrou polivku mam i podruhe a nemusim kvuli tomu bezet k reznikovi.
Spíš si vybírám kus masa, případně se zeptám, kolik asi může vážit. Pokud je nakrájeno, tak musím nějak respektovat velikosti. Ale větší kus (např. 500 g místo cca 300g není problém), v době mrazáků. A hlavně, maso kupuji spíš v hypermarketu. V rámci velkého nákupu, nakoupím víc, dám do mrazáku po rozporcování. Leckdy kupuji záměrně větší balení, nějaké dvoukilové kusy.