Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J20a30n 15A93b36r68t

29. 9. 2021 15:10

Hezká úvaha o skryté diskriminaci v podobě spotřební daně, ale má to háček. Je vědecky a lékařsky doloženo, že nadměrné pití alkoholu a kouření prokazatelně poškozuje zdraví jedince a tím pádem zcela jistě bude potřebovat časem lékařskou péči, ale nikde není dokázáno, že každý neočkovaný bude potřebovat zvýšenou lékařskou péči z důvodu nakažení. Mnoho desítek tisíc lidí tímto onemocněním prošlo a projde bezpříznakově.

1 0
možnosti
LJ

Ano, zřejmě většina neočkovaných neonemocní kovidem, ale vše nasvědčuje tomu, že u meočkovaných je přeci jen vyšší nebezpečí tohot onemocnění.

0 0
možnosti
VB

Panu Šimkovi: to by si ovšem museli platit ze svého testy i ti očkovaní, pokud se infikují. Navrhla bych lepší řešení: konečně přestat testovat bezpříznakové, jako to udělali jinde (když nejsou důvodně podezřelí z nakažení): ti bezpříznakoví nevyžadují lékař. péči, a když jim slušný stát vysvětlí, že mají být opatrní vůči svému okolí, pak lze normálně žít jako nyní ve Skandinávii či UK. Na JIPkách ve světě je 0,1 či 0,2 % pacientů - kvůli tomu není přiměřené brát ostatním základ. ústavní práva. A nejdu to o levicové či pravicové strany, i na Německu je vidět rozpolcenost voličů, protože vědí či tuší, že málokterý politik si ví rady s covid-19 atd. Jen v menším počtu západ. zemí politici více naslouchají odborníkům či si umí najít odborníky bez střetu zájmů. Mnohem líp si s covid-19 a očkováním poradily skandinávské země, které jsou opřeny zvláště o sociální demokracii, ale zde politici umějí víc spolupracovat v dobrém slova smyslu (vč. opozice), nikoli ve špatném slova smyslu, jak se u nás stalo u pandemic. zákona, který je třeba zrušit, resp. je nutné u nás zrušit pandemic. stav. Už i WHO uvádí, že nyní jde o endemické lokální šíření infekce.

0 0
možnosti

R^

Odevzdáváme centralizující se moci svoje svobody jednu za druhou. U současné vlády to postkomunistické, socialistické, levicové centralizování moci pokračuje mílovými kroky. A tak dochází k absurdním střetům! Máme "svobodu" nenechat se očkovat, ale ohledně našeho idnividuálního vztahu s koronavirem má ministerstvo zdravotnictví větší, než si dokážeme představit! Proč? Jde o občana? Nejde! Jde o boj s pandemií? Nejde! Jde o moc politiků nad námi!

Jenže úspěšný zápas s koronavirem od zeleného ministerského stolu není efektivní! Zápas s jakoukoliv epidemií byl vždy lokální věcí OHS, která jediná má rozhodovat o fungování jednotlivých provozů, továren, škol, hospod, zdravotnických zařízení... Proč? Protože má jediněčné, lokální informace okamžitě dostupné na rozdíl od ministerstva, které dokáže provádět jen nesmyslné celoplošné instrukce.

V souboji s koronavirem nám vzali možnost udržovat efektivní opatření v jednotlivých provozech, když ze zákona nesmíme určit podmínky zaměstnanosti ohledně očkování a testování zaměstnanců v provozu! Proč? Protože máme levičácky centralistickou vládu, která "ví a umí" všechno lépe než občan a než příroda!

A souhlasím, že když se někdo odmítá očkovat (což považuji za asociální rozhodnutí!), měl by si požadované opakované testy hradit ze svého! Samozřejmě!

Kdo odmítá federalizovatené Spojené státy evropské nebo mezinárodní efektivní obranu proti mocnostem, je pro mne nevolitelný!

Doufám, že v blížích se volbách zvítězí Dobro nad Zlem, Pravda nad lží a úcta k druhému člověku nad závistí a nenávistí!

:-)

0 0
možnosti