Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarcho

10. 3. 2011 8:41
Ekonomickosociální laboratoř.

Naše země už zase představuje laboratoř. U nás na malém prostoru se vyzkouší, co se stane při takovém či onakém politickoprávním opatření, a velcí "souevropané" z toho budou profitovat.

Podobně jako v roce ´68: u nás se vyzkoušelo, jestli může být socialismus netotalitní, a pokus bylo nutno ukončit vojensky, ale SSSR to umožnilo udržet si panství o jednu generaci déle. A mohli by ještě déle, kdyby Gorbačov nepřistoupil k reinterpretaci, a to špatné. K nim na tu perestrojku už neměl kdo přijet v tancích.

Teď zase sloužíme jako pokusný králík pro Francii, Anglii, Německo... U nás se vyzkouší, jak to dopadne při takto rasantním zvýšení DPH. Podle toho se pak oni zařídí, aby u nich probíhal sociální a ekonomický vývoj méně problémově.

0 0
možnosti

petrph

10. 3. 2011 8:16
tady možná stačila jen ta první věta

"že vláda dospěla k názoru, že pokud je zajištěna většina v parlamentu, lze s daněmi dělat cokoli."

Ono jí taky nic jiného nezajímá a víc si ani spočítat nemusí.

A naopak pro různé lobbystické skupiny podnikatelů je snadné si spočítat, ve kterých případech je pro občana reálné snížit si kvůli zvýšení DPH spotřebu a nebo jí saturovat dovozem ze zahraničí,a ve kterých případech to reálné není a občané zvýšené ceny budou muset zacvakat. A tímto směrem po několika politických tanečcích dovést  vládu. Nakonec, ti podnikatelé tu vybranou zvýšenou DPH státu ani odvést nemusí, to už se snad ve vymáhaní práva u nás vyznají dost...

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.