Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

15. 3. 2011 16:52
Kupování knížek

Když mě knížka zajímá, tak si ji koupím a na cenu se nedívám . Když mě knížka nezajímá, tak si ji nekoupím ani kdyby stála 30 Kč.

V každém knihkupectví mě obestírá hrůza z množství  braků, které bych si v životě nekoupil, ale jak pozoruji  nekupují je ani jiní.

0 0
možnosti
A

acotakhle

15. 3. 2011 16:39
Pane Dvořáku, vcelku s Vámi souhlasím.

Tedy až na to srovnání průměrné ceny knihy a průměrného platu. Taky už něco pamatuji a proto vím, že před r. 89 mělo ten Vámi uváděný průměrný plat 90% pracujících, dnes na průměrný plat naopak téměř 70% ani vzdáleně nedosáhne. Takže tento argument trochu kulhá, nemyslíte? A že ty nejzákladnější potřeby dnes ukrajují z příjmů podstatně větší díl, než dříve, Vám asi taky uniklo.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 3. 2011 10:37
Asi bych se zeptal,

co mělo  být  na té schůzce  šéfredaktorů  tajného? Nebo snad má někdo dojem, že když se chce s někým bavit o dopadech zvýšení DPH, tak je povinen předem to hlásit na příslušný úřad a vyžádat si povolení?????:-)

A že naopak, schůzky pár manažerů například z energetiky s politiky skutečně utajované byly, a novináře to skutečně zajímalo, protože krátce potom následovaly přesuny nemalých částek z majetku státu směrem k oněm energetickým firmám (třeba  ve formě zdarma přidělených povolenek v hodnotě desítek miliard).

Inu,jak se říká, Qui licented iovi, non qui licented bovi, aneb co je povoleno bohovi, není povoleno volovi

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

15. 3. 2011 13:30
Re: Asi bych se zeptal,

To se ptejte ale těch šéfredaktorů! Proč je k infarktu vytočilo, že by mohl mít někdo nahrávku toho, co si povídali? A do novin asi psát o tom, jak se domlouvali, původně také nezamýšleli. U normálního propagačního článku bývá označení PR, u článků proti DPH na noviny a knihy jsem si jí nějak nevšiml.:-P

0 0
možnosti

studánka

15. 3. 2011 9:02
Vše je věcí priorit.

Někdo upřednostňuje knihy,jiný pravou svíčkovou a pivo,někdo divadlo a koncerty, jiný vysedávání v hospodě,někdo cestování,jiný televizi a video. Svému zájmu podřizuje vše ostatní. Názor,že pokud se nezvýší DPH u knih a tiskovin (těm již zvoní hrana),budou je lidé více kupovat a to stejně v mnoha případech za přemrštěné ceny, je zcestný a nesmyslný. Petice rádobyintelektuálů a zneuznaných autorů, podporovaná vydavateli a všelikými pisálky je rovněž směšná. Prostě,vydává se u nás mnoho "knih", v jejichž hromadě sice kvalitu nalézt lze,ale velmi obtížně. To,že se většina z nich neprodává není vinou vyšší či nižší DPH ale toho,že jsou vydávána "díla" rádobyumělců,rádobyodborníků a vysloužilých politiků. Ztráty z jejich prodeje je nutno krýt zvýšením ceny knih dalších (nikoliv DPH). Osobně patřím asi do průměru (8 - 15 knih za rok) a mohu odpovědně prohlásit,že najít opravdu kvalitní knihu je dosti problém.Např. za bláboly pí Rowlingové či intelektuální výlevy Václava Havla nedám ani 1 Kč.

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 3. 2011 9:10
Re: Vše je věcí priorit.

R^ Hezké. Naprosto souhlasím. V knihkupectvích se dá jistě vybrat, ale předtím musíte přeházet lopatou hromady braku. Nedávno jsem se musel smát tomu, kolik kuchařek už vydaly nejrůznější celebrity. Kolik knih na jedno použití se vydává - k takové knížce se člověk už nikdy nevrátí, pokud ji vůbec dočte do konce.

0 0
možnosti
D

Dita_1

15. 3. 2011 8:32
*

Mnozi nakladatele z trzeb financuji vydavani dulezitych del, u nichz vsak nelze predpokladat komercni uspech. Pokud trzby poklesnou (ani ne tak proto, ze se zvysi DPH knih, ale proto, ze se zvysi DPH plosne), tyto knihy nikdy nevyjdou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.