Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Žádám autora aby článek opravil, doložil nebo stáhl. Pokud tak neučiní, musím blog považovat za úmyslné šíření poplašné zprávy.

Zde jsou oficiální informace o TRESTNÝCH činech spáchaných legálně drženou STŘELNOU zbraní - informace jsou sice starší, ale nic nenaznačuje, že během času došlo k nějaké podstatné změně v této trestné činnosti - https://www.mvcr.cz/clanek/poskytnuti-informace-statistiky-poctu-trestnych-cinu-spachanych-legalne-a-nelegalne-drzenou-zbrani-kategorie-a-b-c.aspx

1 0
možnosti
Foto

Zbraně nezabíjí,zabíjí člověk. Když omezit, tak všechno, co lze k zabíjení použít. Namátkou jsou to auta, nože, nůžky, elekřina, hnojiva, cukr, benzín, zápalky, čističe WC, savo, ... Není lepší zakázat lidi?

0 0
možnosti
PS

Téměř všechny oběti střelby jsou v naší zemí zabíjeny legálně drženými zbraněmi a za poslední desetiletí jdou počty těchto obětí do stovek

Toto by jste měl doložit. A nevyhýbejte se odpovědi.

Jak ještě více zpřísnit. Pokud máte záznam nebo nejste zdravotně v pořádku tak vás ke zkouškám ani nepustí. To je ohromné síto. z této již značně prořídlé skupiny více jak 50% lidí ZP neudělá. Jasný důkaz že získat ZP opravdu není legrace.

Jinak voláte po větších restrikcích. Doplníme to do rovnice. Méně legálních zbraní = větší bezpečnost(méně střelby). No tak se podíváme na země které mají ohromné restrikce. Například Mexiko zde prakticky nemůžete vlastnit legálně zbraň takže zemně zaslíbená bezpečná. Nebo třeba Rusko opět legálně zbraň prakticky nepořídíte dle vašeho blogu ruská cesta je ta správná.

Náš zákon je velice dobrý ale má jednu chybu a to je nepředávání zdravotní dokumentace. Mimochodem střelba v Uherském Brodě a na fakultě mají stejného jmenovatele. Tedy vlastník měl očividně psychické problémy jen se to k úřadům nedostalo včas. A tuto chybu právě řeší novela zákona která mimochodem dává policii daleko větší práva.

Ve vašem blogu je dalších 100 faktů které mohu rozporovat nebo uvést na pravou míru ale to by byl můj příspěvek delší než váš blog. Jediné v čem s vámi souhlasím je že jsou jedinci kteří nám kazí dobrou pověst a ZP bych jim odebral ale to je tak vše.

2 0
možnosti
Foto

Loni zemřelo na silnicích 454 lidí a většinou to byly legálně vlastněná auta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.