Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cituji: "Ve finále se postaral tento úřad o zamezení vstupu dalších konkurentů na omezený vnitřní trh". Však za to určitě někdo dostal dobře zaplano, minimálně úředníci levně volali.

0 0
možnosti

Udělal jste klasické "hop na špek" iDnes. To že úředníci levně volali znamená, že o to jméně spotřebovali ze státního rozpočtu, tedy jen dobře.

Ona každá větší skupina uživatelů, která vystupuje jednotně, dokáže vymámit lepší podmínky než jednotlivec.

Případ našich "regulačních" úřadů je případ sám o sobě a velmi se těším, až konečně projde zákon umožňující srovnat majetek nejen politiků, ale i úředníků před nástupem do funkce a po pár letech (bohužel ale by bylo vhodné to kontrolovat i u rodiny a kamarádů, přeze ně se pere hódně peněz a kšeftů).

0 2
možnosti
Foto

I25v89a43n 74M67a93r56e12k

18. 4. 2013 14:26

Ještě zbývají silniční komunikace,přípojky vody jsou vyřešeny a co tak ještě udělat inventuru výmolů a děr na komunikacích a každému motoristovi přidělit poměrný počet děr který na vlastní náklady kvalitně opraví ? ! R^ 8-o

1 0
možnosti
Foto

I60v25a92n 24M80a47r86e97k

18. 4. 2013 14:22

jen žádný optimismusještě není vyhráno, zřejmě nevíte jaká kouzla čachry dokáže T-mobile ? ! ? ! Rv 8-o ;-( Rv

0 0
možnosti
Foto

Hlavně mě dostalo to vyvlastnění, které není tabu.   Takže jako vždy - účel světí prostředky a proto je celá tato úvaha jen dalším nesmyslným levicovým názorem.

0 2
možnosti

Doporučení, raději nepouštějte se do oblastí, kterým plně nerozumíte. S mnoho věcmi v blogu se sice dá souhlasit, ale problematila síťových odvětví (elektřina, plyn a voda) na rozdíl od telekomunikací je trochu složitější. Napříklady distribuční společnosti musely za vlády ČSSD přecenit své distribuční sítě na současné ceny a z nich se pak počítají odpisy. A tato se promítlo do distribučních poplatků. Nebo poplatky za odběr vody z podzemích zdrojů a vodních toků se v minulém desetiletí výrazně zvýšily. Atd.

0 1
možnosti

Pan autor sice "pláče" hezky, ale "na cizím hrobě".

Fungování a existence regulací v různých zemích je jen více nebo méně zvrácená forma násilného okrádání občanů. Jestli je to více (jako u nás) nebo méně (možná v některých západních zemích) není až tak moc podstatné.

Výše arogance státu vůči občanům je krásně vidět na příkladů existence Antimonopolního  Úřadu, který MÁ naprostý MONOPOL na boj s monopoly!:-/

Pokud chce čtenář bližší informace o problematice, doporučuji zde: http://www.mises.cz/clanky/lov-na-carodejnice-zlodejskych-baronov-pribeh-firmy-standard-oil-221.aspx

Hold pokud bude pro většinu lidí důležitější zákulisí života celebrit, než to, co se děje s jejich penězmi v momentě, kdy je o nich stát po pohrůžkou násilí ukradne (známější spíše jako výběr daní, cílován inflace, kvantitativní uvolňování, sociální a zdravotní pojištění, atd.), situace se bude pouze nadále zhoršovat. ;-(

0 0
možnosti

Co přesně máte na mysli tím "vítězstvím"? To, že za úvazek na dva roky (!) máte možnost platit stejné peníze, jako ve většině EU bez úvazku? Přičemž jim se ty služby budou dva roky zlepšovat, kdežto kavky se musí "upsat"?

1 0
možnosti
Foto

a navíc, kavky, mají jen pětinové příjmy proti vyspělým zemím EU, proto v reálu i po tomto "vítězství" je "levnější" telefonování stojí pět krát dráž než západního Evropana!!!

1 0
možnosti

Tleskám autorovi za tento článek, sám bych to lépe nenapsal! Měli by si ho povinně přečíst všichni občané /nebo ovčané?/  tohoto státu a pak konat. Sem fakt zvědavý kolik si toho ještě necháme naložit na záda, než se začne něco dít....

1 0
možnosti
Foto

To je otázka: Komu slouží úřady státu?

To je jasné - přece státu!!!

Já si taky kdysi myslel, že občanům, jako stát. Z toho omylu jsem byl rychle vyveden. 

Vy snad pořád věříte, že tento stát a jeho instituce je tu pro své občany?

1 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.