Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Plác

21. 4. 2011 11:42
Proč by jí to, sakra, mělo zajímat

Do vysoké politiky se přece nechodí řešit problémy obyčejných občanů. Je snad nějaká průměrná důchodkyně schopná nabídnout 10milionový úplatek? Samozřejmě, že není. Tak ať se stará, baba jedna jedna líná a neschopná!

0 0
možnosti

Dr No

21. 4. 2011 9:15
Jaká vláda?

To je jen prázdný pojem, stejně jako spousta jiných, které běžně používáme. Ve skutečnosti se jedná o konkrétní osoby, kterým se nějak podařilo dostat do politiky a na konkrétní funkce. Nejsou to žádní od Boha vyvolení jedinci, ale "normální" lidé. Do politiky mohli lézt v podstatě ze tří důvodů. Aby si finančně pomohli, aby si ukojili svoje ambice být důležití a nebo aby sloužili svým spoluobčanům. Ta třetí možnost je čistě teoretická a věřím tomu, že minimálně posledních 65 let se žádný takový jedinec v naší politické sféře nevyskytl. Zajímavé, že se přesto mezi prostým lidem se pořád udržuje naivní představa, že politici jsou právě takoví lidé ...

0 0
možnosti
MR

rodd

21. 4. 2011 9:12
Je hezké

takové to volání, ale nejsme v době socialismu, kdy všemocná strana vše zařídila, či spíše  ... .

Stav věcí veřejných je takový jaká je angažovanost lidí, když vlády na všech úrovních mají "tichou" podporu běžných občanů, jež očekávají že to někdo za ně udělá ... .

Demokracie potřebuje rovnocenné partnery na obou stranách, tedy lidi se musí trvale angažovat a tlačit na všech úrovních, členská základna stran, poslance ve svém obvodě, občanské sdružení atd.

Současný stav správy země a politické kultury nám všem občanům vystavuje tento účet, o tom jak se přičiňujeme, aby se nám vedlo lépe.

Bez této "masivní" občanské angažovanosti od domácí půdy obce, až po vládu v Praze, to půjde do stále většího úpadku... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.