Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

issac

23. 2. 2010 10:53
cedulky

To je sice pěkné, ale mě vůbec nezajímá, že majitel domu není horolezec. Má si na odklizení sněhu ze střechy najmout profesionála. Pláč majitelů domů, že takových profesionálů je málo, považuji za lichý - prostě se jim jen nechce platit. Druhá varianta je osadit střechu zábranami proti padání sněhu - to však rovněž stojí peníze. Po silnici se prostě chodit nedá, protože po ní jezdí auta a někudy se holt chodit musí. Proto nechť si se sněhem poradí majitelé domů, nebo ať platí jako mourovatí. Jejich cedulky "přejděte si na protější chodník" nebo "chodník uzavřen" jsou vtipné jen do té doby, než jsou uzavřené chodníky v celé ulici na obou stranách. Chodec si pak pkřipadá jako na opičí dráze - proplétat se změtí tyček a latí skutečně není  to pravé, co si člověk přeje zažít cestou do práce...nehledě nato, že takové cedulky majitele domů odpovědnosti skutečně nezbavují a taky ani nezbaví.

0 0
možnosti
RH

retkini

23. 2. 2010 11:06
Re: cedulky

souhlas. Zavolal jsem majitely plošiny a za1500 jsem za 1,5 hodiny nemusel nic řešit. Akorát jsem po něm uklidil.Když dokážu vybrat nájem, tak tohle zvládnu taky.

0 0
možnosti
A

akki

23. 2. 2010 9:42
U nás to majitel-město-

vřešil originálně: Uprostřed ledna odkryl střechu. Ať si sníh padá na půdu a protéká do bytů! Hlavně, když nespadne na ulici.Rv

0 0
možnosti
R

ramon.dexter

23. 2. 2010 8:56
Zábrany na sníh

Pamatuji že na střechách domů před rekonstrukcemi po revoluci existovali malé branky, které sněhu dost dobře znemožňovaly padat dolů, nebo tento sníh dost efektivně rozdělily na více menších dílů. Po rekonstrukcích střech starých činžáků ovšem tyto zábrany nevidím téměř nikde. Možná bude problém i tady.

0 0
možnosti
JN

issac

23. 2. 2010 10:55
Re: Zábrany na sníh

:-);-D ten problém je především tady....

0 0
možnosti
PP

ippokorny

23. 2. 2010 8:53
A co uklízet větve v lese a dát tam osvětlení?

Karmu za ty dvě věty, které dále cituji, a určitě vám v diskuzu  se najdou další povinnosti pro majitele, třeba udržovat cyklostezky kolem vašeho pozemku, uklízet větve v lese a zavést tam osvětlení,aby se tam lidé o něco nepřerazili, atd.

A cituji:"Když půjdete do lesa a spadne na vás větev, která tíhu sněhu neudržela, také nebudete žalovat lesníky, že sníh ze stromů neuklidili."

"...majitel pole, kolem kterého vede silnice, má povinnost ji v zimě udržovat..."

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

23. 2. 2010 8:27
Jste vůbec normální?

8-o 

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.