Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

4. 8. 2011 16:20
Slovo do pranice

AUTOR NAPSAL:  Díky tomuto systému země prosperuje a za nějakých 20 let se jí zřejmě s naším evropským standardem budeme dívat na záda. Tedy ovšem – pokud je nepostihne demokracie. ..... A tak dále.

.

JÁ ODPOVÍDÁM:  Myslím si, že každému myslícímu člověku je jasné, co jste chtěl říci.  Že když je vláda relativně osvícená, nezkorumpovaná a necpe lidem zbytečné vymoženosti, tak že to celkově funguje lépe, než rozežrané a stále méně produkující demokracie západního typu. Nijak v tom nevidím oslavu komunistické strany, tím méně těch západoevropských komunistů). To jen nesnášenlivci typu Václavka a Kaktusáka a jim podobní okamžitě skáčou ze škatulky k nesmiřitelnému boji, kvůli každé blbosti.  

.

Já v tom konstatování autora vidím něco úplně jiného, a totiž zamyšlení, jak vůbec optimálně vést lidskou společnost. Zejména proto, že si té západní demokracie užíváme celkem dost i včetně těch negativních jevů.

2 0
možnosti

alex hart

4. 8. 2011 16:21
Re: Slovo do pranice

Samozřejmě, že každý systém má své negativní jevy, co je skvělé pro národ jako celek, nemusí být skvělé pro jednotlivce, osobní lidská práva západního typu a životní úroveň.  A naopak, výborná životní úroveň, zbytnělá lidská práva, neochota jednotlivců cokoliv pro společnost udělat, jsou cestou k rozpadu společnosti. To všechno jsou otázky především hluboce lidské, a jejich křečovitá politická interpretace v diskusích pivního typu zde v Evropě mi přijdou ne poněkud, ale naprosto bez jakéhokoliv nadhledu nad věcí. 

 

Proto děkuji, že existují lidé, kteří jsou schopni tyto nuance vidět a vnímat a dokonce o nich napsat poutavý článek. Samozřejmě, že když se takový článek předloží diskutérům typu Václavka a Kaktusáka, tak už chybí jim jen dát do rukou kvéry a máme tady občanskou válku kvůli hovnu.  Respektive kvůli tomu, že jaksi nejsou schopni pochopit, že Asie není Evropa, a že obsah článku tkví v něčem úplně jiném, než ve slově "komunistický". .

1 0
možnosti

dampfer

4. 8. 2011 15:40
Samozřejmě

Vietnam je jistě krásná země, stále více vyhledávaná turisty a nyní po přečtení půvabné agitky se táži::: Proč sem Vietnamci v takovém množství lezou jak švábi na pivo??--- když je u nich doma ráj na zemi?? Nebo si spočítali, že prodej čínského šmejdu, sádrových trpaslíků, pančovaného Bolsu, marihuany a falešných cigaret hloupoučkým Čechům-- je výnosnější, škola, doktor -- vše grátis-- to doma nemají, co? Holt ten socializmus je opravdu účinný magnet.

2 0
možnosti

alex hart

4. 8. 2011 15:52
Re: Samozřejmě

jen jestli jste nezamrznul v české představě o Vietnamcích. Otázka totiž zní: Kdy k nám přišli ti větnamci, o kterých mluvíte? A dále: Oni k nám dneska ještě nějací Vietnamci v nějakém větším počtu emigrují?

0 0
možnosti

pouyt

4. 8. 2011 15:16
Fakt,ze v uplinulych 20 letech,

Vietnamska ekonomie velmi dobre funguje,lide jsou spokojeni se situaci zeme a veri v budoucnosti.To je nejdulezitejsi.Na pitomou antikomunistickou propagandu Vietnamci kaslali a kaslou,to je duvod,proc zvitezili nad neprately v minulosti a dosahli znacneho pokroku v ekonomii nyni.

1 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 15:18
Re: Fakt,ze v uplinulych 20 letech,

Ti, kteří nejsou spokojeni už nejsou.

2 0
možnosti

illuminatorfromus

4. 8. 2011 15:15
Ve Vietnamu se to zacalo vyrazne lepsit hlavne potom

co se USA stala jejich nejvetsim obchodnim partnerem ! Mozna bude mit jednou Cina konkurenci. :-))

2 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 15:20
Re: Ve Vietnamu se to zacalo vyrazne lepsit hlavne potom

Ve Vietnamu se to začalo lepšit, když už to nemohlo být horší.

2 0
možnosti

Josef II

4. 8. 2011 15:05
Dal jste si praci - hezky clanek i fotky, dekujem !

Ve Vietnamu ani nikdy nebyl zadny umysl zavest komunismus nebo socialismus. Vzdyt to uz rikali Francouzi Americanum, ze ten Ho Chi Min neni zadny komunista, ale predevsim nacionalista. Take to byli Vietnamci, kdo konecne porazil ten ultrakomunisticky rezim v Kambodze a nikdo jim ani nepodekoval ! Cela ta americka valka tam byla jen strasne nedorozumneni !

1 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 15:12
Re: Dal jste si praci - hezky clanek i fotky, dekujem !

http://www.komsomol.cz/clanky/1428_ks_vietnam.html

2 0
možnosti

kaktusak

4. 8. 2011 14:51
Žádná rozvojová země nemá prostředky na sociální systém,

zvlášť když je nucena pracovat v podmínkách globalizovaného kapitalistického trhu, kde pravidla diktují západní kapitalisté.

Ovšem s růstem životní úrovně jistě budou i obyvatelé v rozvojových zemích požadovat vznik sociálního systému.

0 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 14:56
Re: Žádná rozvojová země nemá prostředky na sociální systém,

Vietnamská socialistická republika vedená Komunistickou stranou Vietnamu kráčí neochvějně vpřed cestou idejí Velkého října - už v příští pětiletce budou tamní pracující vydělávat tři dolary na den.

3 0
možnosti

D_L

4. 8. 2011 14:28
A ještě abych trochu přilil oleje do ohně;-)

Co píše autor mohu jen podepsat a ještě bych dodal další postřeh: díky tomu, že to "komáři" ve VN tak nějak drží na uzdě, nědějí se tam taková zvěrstva jako jinde v JV Asii, kde když přijedete do města za 3 roky, nepoznáte to tam - ovšem obvykle jen v centru, "normálních"  lidí se ty změny týkají spíš jen v tom špatném smyslu. Ve VN se věci mění pozvolněji a tak nějak celkově, ne pro pár vyvolených, ale pro většinu (tak to aspoň vidím během posledních 6 let). O fungování některých služeb si tady můžeme nechat jen zdát.  A to, že by si člověk měl vychovat potomstvo tak, aby se o něj v případě potřeby a ve stáří postaralo je snad samozřejmostí (pravda, dáfki jsou pohodlnější....).

Pro rejpaly co by radili, že se tam mám odstěhovat: domek kousek od Hanoje už je vyhlídnutý a pracuje se na tom:-):-P

1 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 14:33
Re: A ještě abych trochu přilil oleje do ohně;-)

Plně ti přeji ať si vítězství socialismu a rozvinutých služeb uspokojujících život pracujících ve Vietnamu užíváš co se do tebe vejde a za pár let nám ukážeš záda z vietnamského komunismu.

3 0
možnosti

nechci vyrusovat

4. 8. 2011 14:15
Autore, sundejte ty zacákané růžové brýle.

"Díky tomuto systému země prosperuje a za nějakých 20 let se jí zřejmě s naším evropským standardem budeme dívat na záda. Tedy ovšem – pokud je nepostihne demokracie."

Jak je tedy možné, že už před rokem 89 jsme nebyli daleko před západem, který by se nám uctivě díval na záda? Pokud jste ten blábol myslel vážně, je nejvyšší čas na Chocholouška! Tohle byl blábol roku! Rv

;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 14:20
Re: Autore, sundejte ty zacákané růžové brýle.

O tom jak komunismus ve Vietnamu "prosperuje" svědčí makroekomická data vypovídající o beznadějném hospodářském úpadku v němž se tato země nachází.

3 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 13:50
Vietnamský "blahobyt"

http://www.inexsda.cz/cs/vzdelavani/putovni_vystava/Vietnam

Nemáš peníze?

Chcípni.

Otroků je i tak dost.

1 0
možnosti

Miroslav Václavek

4. 8. 2011 13:36
Důvod proč Vietnamci pracují u nás a ne my u nich

Česká republika - hrubý domácí produkt na obyvatele: $25,600

54 místo na světě

2 0
možnosti

kaktusak

4. 8. 2011 13:49
Re: Důvod proč Vietnamci pracují u nás a ne my u nich

Tvrdě nás zasáhly následky privatizačního puče a nastolení vykořisťovatelského režimu. Mohlo být lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.