Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J25a17n 67H35l35e90d40í42k

22. 5. 2013 17:12

komunisté mají v záloze ještě jednu medicínu a to rázem zrušit vklady=úspory, jak velmi úspěšně učinili 1.6.1953, tím získají cca 2 biliony korun, pak zestátní podniky a zařídí výrobu pro výrobu, sníží platy a zavedou školení marx-leninizmu. V podstatě je každý druhý Čech na tento systém plně připraven, což dokazují průzkumy obliby partají, a KSČSSD má zatím zhruba 65% zajištěných hlasů.  Celosvětový trend vývoje hospodaření je hluboce zoufalý, trumfy drží Čína, Indie svou levností a státy obdarované omylem Boha Vševědoucího--- naftou a plynem. Žádný pyšný Francouz nebo Angličan nepůjde do práce za denní výslužku 25 korun, jak takto denně činí zhruba 1 a půl miliardy lidí. Za druhé , nevím co brání české vládě nenahnat na stavbu dálnic 580 tisíc nezaměstnaných, kteří často z nudy vyvádějí pěkné skopičiny---- možná se to povede nažhaveným komunistům.

1 0
možnosti
ZO

Nejste náhodou na hlavu člověče?;-D

0 0
možnosti
JS

EU byvala vysoce efektivni hospodarskou unii, pokud ji neopanovala socialisticka byrokracie, svobodne zvolena pozivacnym, nevzdelanym volicstvem. Vysledky tohoto hospodareni jsou uz dnes jasne a vyhlidky pro budoucnost katastrofalni.

5 1
možnosti
KS

Věřte tomu, že uvěří.

0 0
možnosti
MH

Další samozvaný ekonom! Když jste tak chytrý a znáte "jednoduchá řešení", vysvětlete čtenářům, jak rozetnout bludný kruh: lidé neutrácejí, protože šetří-podniky nevyrábějí, protože není odbyt-zaměstnanci neutrácejí, protože mají strach o práci-a tak pořád dokola.

I pokud by se nakrásně snížil počet státních úředníků, občané nezačnou více utrácet. Peníze ušetřené z nízkých daní by zase akorát vložili na účet na horší časy. Pak nepříliš překvapivě ty horší časy přijdou (sebenaplňujicí se proroctví). Možná byste měl začít studovat historii, ať zjistíte, že nejenom v SSSR stát masivně intervenoval a existující i jiné cesty intervence, než centrálně řízená ekonomika.

0 5
možnosti
KS

Lidi šetří, ale spoustu věcí přesto kupovat musí. A jak vidíme, žijeme. To znamená, že lidi kupovali spousty nepotřebností.

5 0
možnosti
Foto

J21a60k51u43b 91L53y37s54e40k

22. 5. 2013 10:42

Pro ty z Vás, co všechno vždy vidíte tak černobíle a jednoduše (zejména pro autora tohoto blogu.:o) V Japonsku to funguje.. Titulek prestižního časopisu Foreign Affairs, Japan Is Back je sám o sobě vypovídající...   http://www.foreignaffairs.com/discussions/interviews/japan-is-back?cid=soc-facebook-in-interviews-japan_is_back-051713

3 6
možnosti
Foto

J42a68k41u35b 58L45y65s90e64k

22. 5. 2013 10:45

"Abenomics has three “arrows”: a 10 trillion yen fiscal stimulus, inflation targeting, and structural reform. "

0 1
možnosti
JH

J14i73ř22í 71H49o23l91ý

22. 5. 2013 9:24

Asi nejlépe by se to dalo vyřešit tím, ze volební právo by měli jen reální plátci daní.

Tím by odpadli státní zaměstnanci, socky, ....

14 4
možnosti
Foto

Spíš pobírači ze státního.

2 2
možnosti
LM

Hezký článek, jen je problém v tom, že většinový volič nechce nést odpovědnost za sebe, ale šacovat z kapsy tomu druhému, nadávat vždy na všechno a stěžovat si jak to ti druzí dělají špatně, proto mají úspěch takové strany jako je ČSSD+KSČ.

14 3
možnosti
AK

Šetřením se ovšem nic neuspoří.

Pravici se podařilo vytvořit ideální perpetuum mobile: růst veřejného dluhu si vyžádá další škrty – další části veřejného sektoru s touto argumentací předáme vybraným částem soukromé sféry a zajistíme si tak a) rentu do dalšího období b) financování volební kampaně c) obojí – další růst dluhu budeme krýt vydáváním dalších dluhopisů – finanční trhy a ratingové agentury naši „zodpovědnou“ škrtací politiku, při které si taky přijdou na své, ocení vysokým ratingem, kterým budeme své oponenty mlátit po hlavě.

Už od dob Keynese je známo, že když šetří domácnost, je to chvályhodné, ale když šetří všechny anebo dokonce i stát, což změní zcela ekonomické prostředí, je to tragédie. Keynesův paradox spořivosti p.ministr Kalousek jistě zná a tak současná nesmyslná hospodářská politika jistě není vyvolána jeho ekonomickou idiocií. Pravice si touto „skrytou“ redistribucí, kterou vydává za zcela přirozenou (tržní), zajišťuje finanční a mocenské zázemí dost silné na časy, kdy by přeci jen nemusela vyhrát volby.

3 10
možnosti
JH

J90i94ř79í 22H13o84l42ý

22. 5. 2013 9:21

Zato levice je "chytrá". 

Růst ekonomiky založený na dluzích a okrádání občanů. No to je ale debilita co???

15 1
možnosti
Foto

Jednoduchá pomoc. Vláda a parlament se chová tak, jak si to občané přejí. Stačí jim dát příští rok jasně najevo, co chceme a co ne. Ne politici určují kam se tato zem ubírá, ale voliči.

3 1
možnosti
JS

A nechcete nám všem říci co za postavičky volit? ono totiž už přestává existovat i menší/větší zlo..... uvažuji o Machovi a jeho straně.

2 1
možnosti
KN