Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Ono to možná souvisí s obecnou snahou všechno řídit, regulovat, mít pod kontrolou. Tendence, kdy se lidé pomalu odnaučují domluvit, dohodnout a řídit se vlastním rozumem, neb vše má býti řízeno a nalinkováno a pokud v systému dojde k nežádoucímu náhodnému jevu, je přidáno další pravidlo, které tento konkrétní jev eliminuje.

0 0
možnosti
MF

M37i54l95o26š 32F72i78a18l62a

14. 9. 2013 18:57

Pane, tohle je problém,o kterém mluvím už dlouho. Semafory zahnojily naše hlavní město a už zahnojují i venkov. Každý idiot, sedící na magistrátu si někde přečte, že semafor auto zdrží maximálně 35 vteřin a co to je, že? Jenomže nikde se nedočtete, že dva semafory už nejsou 70 vteřin ale 90. No a s dalšími semafory zdržení narůstá exponenciálně. A tak narůstá počet semaforů a tragicky narůstá čas, během kterého se dostanete z jednoho kraje měst na druhý. V normálních městech tento problém řeší obchvatem, ale Praha na dokončení obchvatu čeká už neuvěřitelných 47 let. Ano tak dlouho je schválen projekt mostu z Rostok do Ďáblic. Kruhové objezdy, které v celém světě zrychlují dopravu ji u nás zpomalují ze dvou důvodů. Za prvé neumíme jezdit v autech a za druhé jsou malé, a tak strašně zpomalují objezd. Je to tím, že dopravu u nás řeší jenom amatéři z vesnic, kteří si neumí představit opravdový provoz a nebo zloději, kteří na každém projektu musí vydělat na vilu s bazénem.

2 0
možnosti
AJ

Výživná je třebas červená vlna, kterou nám Dopravní podnik nabízí každý víkend na ulici Jeremiášově a Radlické až na Karlák a dál - rozjedete se na zelenou a než dojedete k semaforům, které jsou na dohled, skočí zase červená - tak se kodrcáte městem, stále brzdíte, řadíte, červená, zase červená,prostě červená vlna - přitom je člověk kolikrát na silnici sám... čemu tohle slouží, ví bůh.

0 0
možnosti
AJ

A to samé je z druhé strany Prahy na Mladoboleslavské a Prosecké - proč o víkendu chtějí řidiče takto otravovat,nevím.

0 0
možnosti
Foto

u nás semafory plynule pouštěly auta ve všech směrech....Zavedli kruháče, a začali se tvořit fronty, protože směry byly frekvencí nevyvážené. Sečetl jsem, že někdy čekám na výjezd do kruhu i pět bývalých stání na červené, včetně aut za mnou.

1 0
možnosti
JH

nevidím logiku, na kruhovém objezdu nepřetržitě jede provoz, při semaforech se zastavuje, z toho mne vychází, že za stejný čas projede na KO více vozidel

0 1
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.