Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Mik8

27. 3. 2011 13:06
přehodnocení

Debata o bezpečnosti jádra se určitě povede a nemyslím, že výsledkem v EU nebude jen posílení bezpečnostních opatření, ale spíš dojde i k výraznému omezování jaderné energetiky. Ti apologeti z českých diskusí, co už ve světle posledních událostí jen ostatním nadávají a docházejí jim i argumenty typu "v reaktoru je díra? Ale tou nic nebezpečného neuniká" o tom nebudou na úrovni Unie snad rozhodovat. Jinak taky jsem zastával názor, že je jaderná energetika nutné zlo, ale teď bych řekl, že by se mělo lidstvo spíš radikálně uskrovnit a výrazně omezit konzum, než žít s takovouto hrozbou.

0 0
možnosti
MN

Mik8

27. 3. 2011 13:08
Re: přehodnocení

oprava: myslím, že výsledkem v EU...

0 0
možnosti
A

AutorCl

27. 3. 2011 10:48
Lépe pochybovat než slepě věřit

Diskuse ukázala, že dost diskutujících ani blog v podstatě nečetlo, pouze hledali názor, se kterým lze bojovat nebo se ztotožnít. Poslední zprávy z Fukušimy nejsou moc optimistické a nepotvrzují radostné teorie o tom, jak se vše časem automaticky zlepší. Radiace zatím roste, reaktory jsou zřejmě poškozeny a situace není stále pod kontrolou. Také pronikají zprávy o tom, že v elektrárně nebylo vše v pořádku, záložní dieslagregáty nebyly správně udržovány, reakce na zemětřesení nebyla adekvátní atd. V blogu jsem chtěl poukázat právě na to, že při možnosti apokalyptických následků není bezpečnostních opatření nikdy dost. Je třeba se kontinuálně učit a bezpečnost reaktorů neustále zlepšovat. Myslet si, že nám se to stát nemůže, je prostě hloupé a nezodpovědné. Bez jaderné energie se zřejmě neobejdeme, neznamená to ale, že bychom měli slepě věřit, že to prostě nějak dopadne. 

0 0
možnosti
MP

tridvaraz

17. 3. 2011 13:52
Pane autore

zredukujte svůj počet jako první a běžte tak lidstvu příkladem ... nebo co jste to vlastně chtěl v posledním odstavci říct? (tedy ne že by předchozí odstavce vašeho článku byly nějak rozumnější:-()

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

17. 3. 2011 14:10
Re: Pane autore

Dost lidí má fakt problém pochopit psaný text, ale obyčejně se s tím nevytahují.

0 0
možnosti
S

Shackall0

17. 3. 2011 10:37
Zemětřesení v Temelíně,

tsunami v Dukovanech, člověče, co hulíte8-o

0 0
možnosti
JH

Profesor

17. 3. 2011 11:17
Re: Zemětřesení v Temelíně,

O tsunami v Temelíně v článku není ani slovo. Ale co kdyby se protrhlo Lipno v kombinaci s nějakou tisíciletou vodou, bude vše fajn? Že si žádné zemětřesení nepamatujete, to také neznamená, že nemůže přijít. Dost velké zemětřesení už Čechy před cca 600 lety zasáhlo. Ale stát se může něco naprosto nečekaného, jako ta tsunami v Japonsku, kde ji teda určitě čekat měli. Problém je, že důsledky mohou být opravdu katastrofální. Při velikosti naší zemičky se z nás všech mohou stát emigranti. Ale lepší být v klídku a pak nadávat na vládu, že něco měla dělat.

0 0
možnosti
SP

kulava

17. 3. 2011 9:53
Vážený pane

jste trochu mimo mísu, přečtěte si pozorně co paní Drábová řekla.

0 0
možnosti
V

vipeeer5

17. 3. 2011 10:32
Re: Vážený pane

Taky se mi líbí když někdo něco vytrhne z kontextu, ještě to upraví a potom skřehotá nesmysly.

0 0
možnosti
VS

apoc9

17. 3. 2011 9:26
...

Naši zemi neřídí odborníci, ale politici. To je zásadní rozdíl. Tzv. "vláda odborníků" je naprostý nesmysl a jde jen o demagogický reklamní tah.

Hysterie jakou šíří kolem událostí v Japonsku média je jedním slovem nechutná.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

17. 3. 2011 9:50
Re: ...

Kdyby jen u nás. Pozastavení provozu jaderných elektráren v Německu je zářným důkazem toho že idioty najdeme všude.

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

17. 3. 2011 8:19
vážený pane

Můžete mi vysvětlit jak a v čem Japonci selhali?Snad v tom, že i po jednom z největších zemětřesení a následné tsunami se jim daří a z posledních zpráv to vypadá, že i definitivně podaří zvládnout situaci ve svých jaderných elektrárnách tak, že nevznikly žádné významné dopady na životní prostředí a na zdraví obyvatel?

Proč zde řešíte jaderné elektrárny a neřešíte rafinérie nebo zabezpečení budov proti zemětřesení a ochranu pobřeží proti tsunami. Vždyť v té elektrárně podle posledních informací zahynulo cca 5 lidí a 20 je zraněno, oproti tomu po výbuchu v rafinerii zahynulo 300 lidí a po zemětřesení a tsunami přes 5000. Nebude to tím, že prostě máte větší strach z toho čemu nerozumíte a co není na první pohled vidět? Posledních pár dní se mi zdá, že by se někteří lidé raději nechali zalít tsunami nebo spálit výbuchem v rafinerii, než být vystaven byť jen mírně zvýšenému radioaktivnímu záření.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.