Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

19. 10. 2010 14:05
Světlomet nebo laser?

A nebylo to třeba prasátko? :-)

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

19. 10. 2010 13:55
Tři dosavadní diskutující evidentně nepochopili

ře skutek už trestný je (skutková podstata Obecné ohrožení), že TV Nova desinformovala, že trestný není a že autor za to TV Novu kritizuje.

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

19. 10. 2010 11:57
Pochopila jsemto jinak.

Mně ty reportáže vyzněly spíš v tom smyslu, že už delší dobu dochází k činnosti, která by mohla zavinit smrt mnoha lidí - a stále není zákon který by za takovou činnost ukládal přiměřený trest. Takže nikoliv nabádání k trestné činnosti (jaká trestnost, když za ni žádný trest nehrozí?!), ale nabádání k urychlenému řešení - přijetí patřičného zákona a stíhání těch, kteří se této činnosti dopustí.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

19. 10. 2010 12:14
Re: Pochopila jsemto jinak.

? Nerozumím. Přijetí patřičného zákona? Zákon už existuje - Trestní zákon a skutková podstata taky - obecné ohrožení. Máte tedy na mysli zvýšení sazby? ?

0 0
možnosti
S

Smrť

19. 10. 2010 8:49
:-/

Pokud reagujete na stejnou, cca 3-4 týdny starou zprávu jedné nejmenované komerční TV stanice, pak chápu Vaše rozhořčení nad neuvěřitelným jednáním pachatelů a hlavně nad tím, že jsou podle našich děravých zákonů nepostižitelní. Proč potom ty policejní manévry při marné (a právně zbytečné) honbě? Jestli oslňování pilotů letadel není trestný čin veřejného ohrožení, pak vážně nechápu, kterou část své anatomie používají zákonodárci k přemýšlení. Dle mého názoru je dobře na něco takového upozornit - důrazně, a dožadovat se urychlené nápravy lochny v zákonech. Prezentace případu mi od TV stanice nepřišla nijak pobuřující - prostě informovali o situaci v Absurdistánu, rozhořčení bylo slyšitelné, nevidím v tom žádné nabádání. Normálního člověka zamrazí, debily ochotné jít si to vyzkoušet patří vyvěsit za koule do průvanu... tak na 10-15 let ;-€.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

19. 10. 2010 12:16
Re: :-/

Za domácí úkol si článek přečtěte ještě jednou.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

19. 10. 2010 7:57
Je obecným jevem, že zveřejnění podobné informace

je pro další jedince inspirací. Jenom skutečně nechápu, jak může být podobná činnost beztrestná. Oslepení pilota letadla, na jehož palubě je několik desítek osob, je obecné ohrožení jako vyšité a dopad stroje do obydlené oblasti, kterou Praha bez diskuse je, by mohl katastrofu spojenou s havárií stroje ještě zmnohonásobit. A divím se redaktorům podobných médií, kteří v honbě za senzacemi jsou ochotni takovou informaci zveřejnit a neuvědomují si, že oni mohou být jednou z příčin možné katastrofy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.