Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tahle země není pro starý už teď..v pětačtyřiceti jste pro pětadvacetiletý "ejčár" pracovníky už potenciální mrtvoly, takže nechápu, jak někdo bude čekat v práci na důchod do 65ti, když podle personalistů ve čtyřiceti starý a nepoužitelný..

Druhá věc je proklamace, že "na důchody nejsou peníze". Hm..OK..a v tom případě : co se děje s 25 procenty z objemu hrubých mezd, které se odvádějí do balíku "sociální pojištění"??? Je to největší politikum, s nímž současná vládní garnitura operuje. Když abstrahuji od "profrcaných" prostředků za různé sKarty, registry, OPENkarty, IZIF karty a jiné průšvihové projekty, co se děje se zbytkem, který nebude úplně zanedbatelný?

Trochu mně mrzí, že z toho balíku ročně ubírá masa těch "svobodných matek samoživitelek", které žijí v normálním vztahu s otcem svého dítěte nebo dětí, ale díky naší "úžasné" sociální síti je pro ně výhodnější, žít na "psí knížku", protože dosáhnou na spoustu sociálních dávek, na něž by jako vdané paní neměly nárok...Mládeži..uvědomte si, prosím, že vám to platí Vaši rodiče z toho, co je jim strženo na sociálním pojistném a taky to, že díky těmto "úžasným sociálním výhodám" Vaši rodiče budou v důchodu vybírat popelnice a Vy se důchodu ani nedožijete..

Asi budete na naštvané /naštvaní/, ale já jen vycházím z jednoduchého pravidla - utratit můžu jen to, co vydělám..vše, co utratím navíc je dluh. Buď můj, nebo někoho jiného. Já na dluh nežiju, ale tím pádem nice neušetřím..a mám-li si šetřit na důchod..je to problém. 

Nějak se nám kruh uzavírá a světlo na konci tunelu vidět není:-/

1 0
možnosti

P67a60v59e10l 46K66u77r47a65l

29. 4. 2013 11:50

Co se vám na psí knížce nelíbí? holt se smiřte s tím že koncept registrovaného manželství je zastaralý nesmysl který prostě bude upadat... Co je státu do toho jestli 2 lidi žijí spolu?

Pokud chtějí kvůli tomu že "věří" ať si to vyřeší u církve... stát by měl v první řadě vůbec nesmysl jako manželství přestat registrovat a jakkoliv brát na vědomí.

A mimochodem... na důchodovém pojištění (to není "sociální" ani "zdravotní") se momentálně vybere o 10 procent méně než kolik se na něm současným důchodcům vyplácí... Stát v současnosti na něj doplácí z jiných kapitol rozpočtu.

Zdravotní pojištění je na tom podobně a sociální zatím sice ne ale to zajistí krásně rostoucí nezaměsnanost. Ty projekty o kterých mluvíte jsou sice průšvih... ale v podstatě s mandatorními výdaji o kterých vy mluvíte nemají rozpočtově nic společného... jsou realizovany z daní které nemají mandatorně stanovené na co půjdou.

Systém se hroutí kvůli globalizaci ekonomiky a tomu že číňan se prostě náklady na "důchodové" "sociální" a "zdravotní" nemusí vůbec řešit a může prostě prodávat levněji... a nikdo s jednou mozkovou buňkou si nekoupí víceméně stejné zboží za dražší peníze jenom proto že z toho chce nějaká skupina do které nepatří financovat důchody- (to je globální obchod)

0 0
možnosti

To, že není na důchody, začalo již privatizací bez zákonů. V 90tých letech byo na důchody na 20 let dopředu. Bohužel privatizací pomalu a jistě začaly se rozkrádat banky, spolřitelny atd. Aby se tyto ozdravily a mohly prodat bylo do nich nalito tolik peněz, právě těch, které byly určeny pro důchodce. Oddělení těchto peněz chtěl Zeman, ale bohužel Klaos si prosadil se svými soukmenovci svoje. Senioři jsou neustále okrádány. Tito lidé pracovali více než  45 let a jejich důchod je nyní hraniční kolem 10tis. Kč. Při zdražování základních potravin a léků je to neúnosné. Když se s nimi bavím,l jak rádi by si, když byli mladí sami spořili na důchod, bohužel ta možnost nebyla, až po sametovce.

2 0
možnosti

P79a82v21e47l 72K72u52r79a19l

29. 4. 2013 11:58

Privatizace byla naprosto nezbytná a bylo třeba jí udělat co nejrychleji... pokud se rozhlédnete po zbytku východního bloku tak ve většině privatizaci nestihli- fabriky vyrábějící technologicky zaostalé a předražené (z něčeho se komunistická 100 procentní zaměsnanost financovat musela) neměli žádnou reálnou šanci s tím co měli konkurovat západu.

Jedinou alternativou by bylo investovat do této ekonomiky stovky miliard tehdejších korun během několika měsíců a doufat že to zmodernizovat stihne dřív než to pokrachuje... nepovedlo se to nikde na planetě.

Klaus z principu mohl nechat ty peníze oddělené... ale pokud by to udělal musel by si půjčit o 7 let dříve než k tomu došlo... tzn země by dnes byla mnohem víc zadlužena a platila mnohem větší úroky.... a to by se vám taky nelíbilo.

Krom toho... jaksi nepočítáte s inflací která došla. Tehdejší rezervy by dnes stačili max na několik měsíců fungování systému.

Dnes je důchodový účet ročeně o 10 procent v mínusu... vybere se jenom 90 procent toho co stát vyplácí na důchodech... je to dorovnáváno ze státního rozpočtu protože to Klaus propojil....

A co se záchrany bank týká tak to skutečně byla chyba ke které nemělo dojít. Ty banky se měli nechat nenávratně zkrachovat a stát do toho neměl dát ani pětník. Stejně je v téhle zemi bylo 100x víc bank než bylo třeba... peníze do nich zeman sice nalil ale nakonec stejně většina skončila. (zbytečné záložny a kampeličky) Opět... vyžadovalo to alespoň 1 mozkovou buňku aby člověk viděl že těch bank je tu moc a spousta jich zkrachuje. Jejich zachraňování byla chyba. Vláda do toho neměla dát ani pětník ani vyvíjet jakoukoli aktivitu...

0 0
možnosti

Je tam jedna vládní "finta" - starého člověka už málokdo zaměstná, takže mu nezbyde než odejít do důchodu např. v 60, čímž se mu sníží důchod o několik tisíc měsíčně. A stát ušetří. Vnímám to jako totální amorální vychcanost politiků.

9 0
možnosti

J28a47k28u86b 11T68r29e71n27k

26. 4. 2013 13:49

Tohle nemá s vládou vůbec nic společného, to je vedlejší důsledek globální ekonomické soutěže.

0 8
možnosti

Tahle zeme neni pro nikoho.

Protoze vyroba je v cine a jenom sluzby nas neuzivi.

9 1
možnosti

J19a72k22u16b 47T67r48e93n32k

26. 4. 2013 12:34

Hehe, myslíte si, že tohle někdo ovečkám řekne?

4 1
možnosti

Myslím, že nemáte pravdu v tom, že "Náš důchodový systém bude co nevidět požadovat pracovní angažovanost po pětašedesátiletých." On je prostě už pouze nechce platit. Nikdo po nich pracovní angažovanost nechce. To by naopak byl těžký průšvih pro mladé.

Až na vyjimky je člověk nad 55..60 let už pro současnou společnost zcela nepoužitelný.

Nejlepší řešení pro stávající režim je po dovršení 55 let odevzdat, nebo projíst svůj majetek a odejít umřít do lesa. :-/

3 0
možnosti

J59a46k60u73b 45T57r56e33n16k

26. 4. 2013 12:34

Nejlepší řešení je mít hodné děti (více kusů minimálně však 2-3), které podobného člověka budou živit a vlastní nemovitost aby měl kde spát. To je odolné i nápadům všech socialických vlád v ČR i na světě.

2 2
možnosti

Jde jen o další 4 roky volebního období. Je to hezky znějící rádoby řešení a rozdává se z cizího. O nic jiného nejde. Nejde o staré, mladé, zaměstnanost, ... . Jen o zaujmutí pozornosti hloupější části populace a znovuzvolení.

3 0
možnosti
Foto

R10o80m76a94n 44K60o54z88e29l

26. 4. 2013 11:13

Nevím nevím, ale já a většina mladých lidí v okolí by dostala dobré kapky od rodičů, kdyby odmítali jít do práce. Respektive mne by nehnali, ale příspěvek na jídlo a domácnost bych musel zaplatit tak i tak a představa, že bych u nich žadonil peníze na pár piv nebo na oblečení je u mne fakt z jiného světa.

2 0
možnosti

J80a16k61u85b 71T22r57e97n76k

26. 4. 2013 11:12

Aktuálně tahle země je pro starý. Protože mají přeci jen poměrně málo výdajů typu bydlení, auto, vzdělávání své i dětí a dětí obecně. Tahle země hlavně není pro mladý a bude hůř.

3 6
možnosti

Tahle země UŽ není pro starý. Vzhledem k tomu, že hranice důchodového věku se razantně posunuje směrem nahoru, je nutné připravit systém možností, případně pobídek pro zaměstnávání lidí ve věku 50+, jinak za několik let armáda nezaměstnaných této věkové kategorie bude vyjídat stát formou sociálních dávek místo toho, aby se podílela na ekonomice podle svých možností. Navíc sociální hodnota starších tím prudce klesne, přestože většina z nich hodně umí a pracovat chce.

7 0
možnosti

J21a14k17u83b 77T69r65e38n83k

26. 4. 2013 11:15

Pokud mohu posoudit ze své praxe, tak starší občané sice hodně ví, ale nehodlají to nikoho naučit a také jejch chování je velmi problematické. V některých oborech starší pracují pořád, ale co si budem povídat, většina nezaměstaných starších ročníků nic moc oproti mladším neumí.

1 8
možnosti

asi si budeme muset přiznat že tenhle systém "vše zdarma a máme nárok " je dlohodobě neudržitelný, do 10 let máme nezeměstnanost jak na jihu evropy a DPH na vše tak 25-30% a pak se bude něco řeěit, možná?

2 2
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.