Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

ano - máte pravdu, OSVČ si část nákladů bere z podnikání. Ale nejsou v tomto případě tedy špatně nastavené mantinely ze strany státu? Chtěla jsem pouze ukázat na to, že ne všichni mohou odvádět takové platby, jaké si pan Mládek představuje. Moje sestra je kadeřnice na vesnici - myslíte si, že si může účtovat za obarvení, ostříhání a vyfoukání víc než 600,-Kč? To by jí nikdo nedal. Každá žena Vám potvrdí, že když chce obarvit, ostříhat, natočit, vyfoukat, udělat melír apod., stráví u kadeřnice tak 2 hodiny. Spočítejte si, kolik zákaznic udělá za 8hodinovou prac.dobu. Mezitím někoho ostříhá /za 80Kč/, takže její denní tržba je tak 3tisíce. Z toho zaplatí barvy, laky na vlasy atd - cca 20tis., nájem 15 tis. - to je tedy fakt v balíku a měla by odvádět statisíce...

3 0
možnosti
Foto

Svatá pravda. Ještě bych se klonil k tomu, že tady se za střední třídu začíná vydávat státní byrokracie. Která hodnoty nevytváří, ale konzumuje. R^

4 0
možnosti
JB

Přčetl jsem a Váš článek a myslím, že je poměrně realistický. Sic. O tom, jak hloupě byl výrok formulovaný nemá vůbec cenu mluvit. Jiná otázka je, proč vůbec zazněl? Ten problém tady skutečně existuje. Řádový rozdíl ve výši odvedených daní. Ale toto má minimálně dvě roviny. První je: Mám odvádět daně, když nedostávám tolik, kolik očekávám? Druhá rovina pak je, zda mám na výběr. Ano zaměstnanec má na výběr, být zaměstnancem anebo jím nebýt. Vážně si ale někdo myslí, že řešením je absolutní Švarc systém? Čili návrat do doby na přelomu minulého a předminulého století? Kdy v podstatě každý zaměstnanec (vyjma těch státních s definitivou) byl v situaci OSVČ. Staral se sám o sebe a jeho životní úroveň podle toho vypadala. Kdyby to fungovalo, nikdy by neměli komunistické strany šanci. A pak je tady ten menší problém. Odvod daní. Říkám menší, protože zde není jiná alternativa. Odpověď je vždy ano. Pokud tvrdíme, že stát nemá podnikat (nevím zda jsou lepší prodělečné dráhy nebo ziskové produktovody ČEZ, Vodárny, Plynárenské služby atd.) pak nemá jinou šanci než je výběr daní. Nikdo mi ale nenamluví, že tisíce vietnaských obchodníků jsou ti nejlepší daňoví plátci, že když kupujete na vrakovišti nebo kdekoli jinde bez účtenky nejedná se o daňový únik. Moje vlastní zkušenost z bistra: "Jak vedete účetnictví, když nemámte účtenky?" "Já nemusím, to je moje bistro." A toto je přesně ten rozdíl, který byl smyslem toho nesmyslného výroku. A pak je tady vlastně ještě jedno hledisko. Nikomu z těch politiků co se ozvali, nejde o řešení problému. Tam jde jen a pouze o politické body. Je potřeba rozdělit ty, jejichž největší zájem je uživit se. Zatím šlo o život jen v případě podnikání s metanolem. Ale vzhledem k podnikatleských aktivitám politiků mám jasný pocit, že tady o daně opravdu nejde.

0 0
možnosti
DH

ááá - patřilo panu Pivarníkovi

0 0
možnosti
JP

To je hodně chybné uvažovaní. Pokud nebudme uvažovat o daních, tak hlavní problémem jsou odvody na tzv. sociální a zdravotní pojištění. Ty OSVČ odvádějí v minimální výši. Není pravdou, že od státu nic něchtějí. I živnostník onemocní nebo bude chtít důchod a pokud  zapíchne podnikání, tak i tu podporu v nezaměstnanosti;-D.

Jinak stát z kontroalmi buzureje podnikatele obecně nikoliv podle toho zda jde o živnostníka s.r.o. nebo a.s.

Řešení otázky otázky OSVČ a zaměstanec je velice jednoduché.

1 11
možnosti
DH

no a kolik odvádí takové prodavačky z Kauflandu, co myslíte? A to jsou zaměstnanci, kteří odvádí pouze za sebe. Živnostník odvádí nejen za sebe, ale i za zaměstnance, kterým dává práci. Kolik by tak kadeřnice měla účtovat za obarvení nebo ostříhání, aby mohla odvádět podle představ pana Mládka? Nemůžeme srovnávat nesrovnatelné a nezapomínejme, že živnostníci si za svou práci mohou účtovat tolik, kolik jim jsou zákazníci ochotni dát.

7 1
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.