Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paveljan

16. 9. 2011 12:47
Autore, máte sice pravdu,

ale stravenky se nezruší. Celý ten stravenkový byznys je bizarní komedie (proč dělat věci jednoduše a spravedlivě, když to jde komplikovaně), který ale vyhovuje spoustě zainteresovaných. Celej národ má plnou hubu spravedlnosti, ale když přijde na věc, tak najednou o nic nejde.

0 0
možnosti

Bouše

16. 9. 2011 9:46
Kde jste přišel na to "právo na práci"?

To už je (zaplaťpříroda) minulostí. :-P Jinak když stravenky, tak pro všechny. Já já k tomu jako OSVČ přijdu, že když se sejdu v hospodě se "stravenkářem", mám dražší oběd než on, i když jsme si dali stejný chod? To je "rasyzmus" jak vyšitý. ;-D

0 0
možnosti

Bouše

16. 9. 2011 9:48
Re: Kde jste přišel na to

eee  ... Jak já

0 0
možnosti

xena123

16. 9. 2011 8:46
na obědy by mělo být možné dát nezdaněné peníze

Stravenky se stejně dají v pohodě utratit za nákup potravin v krámě. A co je platné, že se za ně dá koupit jen jídlo.

Člověk dostane za měsíc na stravenkách cca 1600,- a to v pohodě utratí a ušetřené peníze pak může v klidu použít na něco jiného.

Stravenky zrušit. Tím se vyřadí ze hry vydavatelé stravenek, kteří na tom bez užitku vydělávají (navíc jsou to zahraniční firmy) a výhody pro ostatní zůstanou.

0 0
možnosti

hafusak2

16. 9. 2011 9:28
Re: na obědy by mělo být možné dát nezdaněné peníze

Jasně že se za ně koupí jídlo. Něco se z něj doma uvaří a v noci se to jen ohřeje v mikrovlnce a člověk má teplé jídlo. Proč mají být zaměstnanci nepřetržitých provozů znevýhodňováni proti těm, kteří pracují jen jednu směnu a mohou si na oběd dojít?

0 0
možnosti

hafusak2

16. 9. 2011 8:33
Skoro nikdo se nezabývá tím KDO dostává stravenky.

Protože ti, kteří pracují od 6.00 hod. do 14.30 hod. chodí normálně na obědy a stravenky nemají. Stravenky mají ti, kteří pracují na odpolední a noční směny, v soboty, neděle a svátky, řidiči kteří se najedí při povinné přestávce tam, kde zrovna jsou. Takhle to bylo zavedeno v několika firmách, kde jsem v minulosti pracoval. Stravenky tedy byly dávány spíše jako odškodnění těm, kteří neměli normální pracovní dobu. Celý život jsem pracoval v nepřetržitých provozech a zodpovědně mohu tvrdit, že stravenky mají své opodstatnění a kdo je proti, tak by sám nejdříve měl jít tak na měsíc do nějakého toho nepřetržitého provozu pracovat, aby věděl o čem mluví.Rv

0 0
možnosti

SID09

16. 9. 2011 8:53
Re: Skoro nikdo se nezabývá tím KDO dostává stravenky.

čo bolo, bolo. Teď už spousta zaměstnavatelů nedává vůbec nic - ani jídlo, ani stravenky.

Konec konců, kdo ty stavenky chce dávat, může je normálně zdanit, jako daňově neuznaný náklad a může je svým zaměstnancům dávat dál.  Holt státní instituce by to ale už měly přestat dávat, protože ty zisk neprodukují a jsou jen příživníkem na našich daní. !!!!!!

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

15. 9. 2011 21:18
Typické

Stravenky obhajují ti, kteří je "náhodou" zrovna dostávají. Že tak inkasují daňovou výhodu na úkor ostatních, kteří je nemají, považují za naprosto normální a záslužné. Vždyť bez nich by měli přece žaludenční vředy! To jim fakt musí někdo na ten zdravý žaludek skládat?

0 0
možnosti

subina

15. 9. 2011 14:41
co si tím pomůžeme...

je spousta důležitějších věci k řešení než stravenky. Politici chtějí, abychom si asi záviděly stravenky, režijky atd. a zapomněli na to ostatní. Je to docela šikovný způsob, jak odpoutat pozornost od jiných témat, na která jsou pánové nahoře krátcí a neumí je řešit (zdravotnictví, Šluknov,nesmyslné tendry atd). Pánové, stravenky nechte, vyhrňte si rukávy a koukejte konečně makat na něčem pořádným!!

0 0
možnosti

kralpav1

15. 9. 2011 13:52
Zase jeden spravedlivý -:)

Až bude zase platit heslo každému podle jeho schopností  a každému podle jeho potřeb, pak nastolujme rovnost. Tahhle rovnost v moři toho neskutečného protěžování všeho možného je dobrá leda proto, aby se ukojil pan Kalousek. Že by se ho stravenkáři nějak dotkli ? Zbytečně se zruší již zavedený systém ve stravování a za bordel, který potom ve stravování nastane (myslím tím i to v závodních jídelnách), to opravdu nestojí.

0 0
možnosti

diskutér666

15. 9. 2011 13:51
Má to smysl rušit?

Já nevím jestli něco co funguje a lidi jsou s tím spokojení má smysl rušit. Já bych radši zrušil ekotendr a další podobné vychytávky. Předhozením stravenek lidu se zavádí zbytečná diskuse o marginálním problému.

0 0
možnosti

Pepa z Plzně

15. 9. 2011 13:25
Nechci mít žaludeční vředy

Ale ono je problém, že stát chce zrušit nejen výhody pro stravenky, ale i pro závodní stravování a to je dohromady 80 procent zaměstnanců. Paušál ani zdaleka toto neřeší, za ten se nenajíte. Pokud vy pane Dvořáku, stravenky nechcete, dobrá, ale ostatní lidi třeba nechtějí mít vředy nebo žaludeční neurózu.

1 0
možnosti

dolch

15. 9. 2011 9:13
Přesně

a přiznám se, že nerozumím ani nějakým daňovým zvýhodňováním. Prostě zrušit stravenky a šmitec (a to je sám pobírám, aby bylo jasno). Od toho snad máme platy a peníze, aby si za ně člověk koupil, co uzná za vhodné. Proč zavádět ještě další měnu vedle té oficiální? To je jak za socializmu bony.

2 0
možnosti

greifer7

15. 9. 2011 9:21
Re: Přesně

Proč ty stravenky neodmítnete? Když jsou tak špatné! Nekušuju a jdu příkladem!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.