Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IJNovak

19. 9. 2009 14:31
Stát nelze prožrat, jenom rozkrást, děje se i za Janoty

Jinak by již byla DR a Představenstvo za předraženou stavbu CEEI skladu v ETE ve vazbě by bylo několik lidí (neovlivňovali svědky) a vše by již vysvětlovalo Toskánské divadlo! 

Tragédie ČR III. tisíciletí: ve vedení (polo)státních firem zloději a korupčníci, zločin a vydírání (= 23 sebevražd FTelecom), Kolik sebevražd bude v ČR??? Kdy první???

0 0
možnosti
DR

David Rektorys

17. 9. 2009 11:35
coze

Vazeny autore, prestoze nesouhlasim s vyuzivanim dividend cezu na populisticke blbiny levicovych politiku, tak cele tema vaseho clanku je nesmysl.

Dividenda se vyplaci jiz zdanena a je vyplacena ZASADNE ze zisku. Tudiz napad "dividendu pouzijeme pro socialni jistoty" je sice debilita, ale CEZ samotny to nijak neohrozi, protoze ten uz svuj zisk ma.

Budto jste si spletl pojmy, anebo se kvartýrujete do neceho, cemu nerozumite.

0 0
možnosti
JH

Profesor

17. 9. 2009 11:53
Re: coze

Záleží přece ale na tom, jak ta dividenda bude veliká. Buď rozdělím celý zisk na dividendu a nic mi nezbyde, nebo dividendu nevyplatím, a budu investovat. Je na tom něco nejasného? Dividenda není nic předem daného, co padá čezu z nebe a on to jen přeposílá státu. Jinak ale už současná dividenda jde normálně do státního rozpočtu jako příjem, takže kdyby měla být nějaká dodatečná na sociální vylomeniny, v té firmě opravdu nic na investice nezůstane. Doporučuji si prostudovat principy tvorby zisku a jeho rozdělení. Rv

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

17. 9. 2009 10:42
Vždyť je řeč...

...o ziscích, tedy o čistých penězích. O tom, co zbyde po uhrazení nákladů. Včetně nákladů na údržbu, investice a rozvoj. Proč by stát nemohl se svými zisky z ČEZu naložit libovolným způsobem? Říká snad někdo Romanovi, jak má naložit se svými dividendami?

Lze samozřejmě diskutovat o tom, nakolik účelné je vynaložit zisky ČEZu právě na důchody. Rezervy jsou přece i jinde; například bychom mohli konečně privatizovat dosud bezúčelně zablokované církevní a šlechtické majetky a důchody zaplatit z výnosů. Mohli bychom přestat dotovat multikulturní programy, sportovní akce a jiné podružnosti, které nejsou třeba k přežití. Mohli bychom přestat platit ze státních peněz provoz církví a platy kněží. Mohli bychom omezit provoz ambasád a zahraniční vojenské mise. Mohli bychom radikálně snížit dávky dlouhodobě nezaměstnatelným.

Jenomže to se slibuje těžko - každý z těchto kroků by naštval přinejmenším část voličů. Zatímco ČEZ, na ten mají pifku všichni.

0 0
možnosti

Gaspard

17. 9. 2009 10:21
Huh

ČEZ bez ČEZu, jako hrad bez hradu. Milý hrade, milý ČEZe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.