Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

monarxa

3. 11. 2011 9:50
Autore jste uplne mimo realitu

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 11. 2011 9:14
jako vůdce Evropy?

Pořád totiž nevíme jak vlastně otázka v referendu bude znít. Kdyby zněla "více už si nepůjčíme, teď se všichni uskrovníme a své dluhy zaplatíme", bylo by to v poho a tleská jim celá Evropa. Ale jestli bude znít "žádné Bruselem nařízené škrtání  a jinak "po nás potopa", tak skutečně nevíme co bude za pár měsíců.Protože "řadu let s vyrovnaným rozpočtem" mohli žít i při půjčkách z Bruselu na splácení svých starých dluhů (z nichž už jim stejně půlku odpustili) . Jestli nemají zájem ani o to,tak se dá těžko očekávat že s vyrovnaným rozpočtem dokáží žít dobrovolně po referendu a sami. Spíš-při nedostatku financí totální kolaps funkce státu. Jak v starém Řecku demokratické formy státu začínaly, tak tu budou i končit...

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

3. 11. 2011 8:50
Vy si fakt myslíte

že politici robia to, čo po nich chcú voliči?

Sry, ale od Vás je to stále tá istá pesnička, ktorá neladí s politickou realitou. Rozumiem, že je jednoduchšie si veci vykladať skratkovite, než sa zamyslieť nad systémovými príčinami.

S referendom v Grécku je to určite všelijaké. Je to zase len politika a možeme za tým hľadať všetkomožné.

Skúsme si ale povedať, čo by bolo pre normálneho Gréka najlepšie, keby sa jeho politik choval podľa zdravého rozumu. Situácia dospela do bodu, že najlepšie by bolo znárodnenie bánk, zmazanie všetkých dlhov, návrat k drachme a štart na zelenej lúke. Bolestivé, ale s nádejou pre budúcnosť, pretože politici by boli donútení začať ten štart s vyrovnaným hospodárením.

Čo im ponúka euroval? Finančné otroctvo, ktoré stejnak nie je ničím iným, než pomalou smrťou. Pre politika je to ale kupovanie času, takže jeho uvažovaním sa to dá nazvať "riešenie".

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 11. 2011 8:40
"Proč to muselo bolet"

Protože lidi se nepoučí pokud je chyba nebolí.

Stejně jako byla chyba zrušený tělesných trestů, tak je chyba jakékoli mírnění ekonomických následků blbostí.

Lidi potřebují nutně bolest a utrpení k tomu aby se poučili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.