Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

kradu propisky3

29. 6. 2012 23:40
Magistrála

Předpoklám, že vy jste jeden z těch, co by vybourali půlku města pro stavbu magistrály přes Václavské náměstí. Ta tam dozajista přidala spoustu života.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

29. 6. 2012 13:20
centra jiz nejsou likvidovana

To byvalo v casech Kunstatu a muze na radnici, dnes jsou tyto snahy uz ojedinele, i kdyz se stale vyskytuji hojne v severnich cechach a Praze a kupodivu nejake demolice schvaluji i v Brne.

0 0
možnosti
ZZC

Zilvar z chudobince

29. 6. 2012 13:28
Re: centra jiz nejsou likvidovana

Ve štatlu to ještě ujde, na rozdíl od jiných menších měst. Ale je to dáno hlavně tím, že od čáry až po starák je vystavěn velký počet činžáků, kde sotna ještě pořád kéruje :-) A vystěhovat takovou sotnu těžko nějakej Onderka se svými mafiány těžko dokáže ;-D

0 0
možnosti
VS

Astaroth

29. 6. 2012 13:19
smarja :))))

Cit: "Po staletí býval rynek centrem společenského života. Chodilo se sem do kostela, na nákupy, do hospody, za kejklíři, hrát hazardní hry, za lehkými ženštinami… Bývalo zde živo a hlučno, ale také se zde točily peníze a za obchodem či zábavou se sem stahovalo širé okolí. Pak přišli osvícení měšťané s nápadem centrum zklidnit. Začalo svaté tažení za vyhnání automobilů!"

Zive si dovedu predstavit, jak uvnitr hradeb trhovci prodavali zeli a veprove, sasci zonglovali a mezi tim projizdeli feudalni panove v brneni na chopperech, nasledovani soldateskou v automobilu ;-D Mestanstvo se projizdelo offroady a mistni bordelmama mela ruzovy cadillac, v kterem se projizdela ve spicate cepici s zavojem ;-D;-D

0 0
možnosti
JF

Frollik

29. 6. 2012 12:49
Na otázku v nadpisu článku je jednoduchá odpověď.

Na eko bio multikulti zklidnění lze získat peníze od Únie a takto tučné zakázky přináší i tučné provize. To je jediný smysl investic všech municipalit. Náměstí se zabetonuje, umístí se lavičky na kterých nelze pohodlně sedět, vyznačí se trasy cyklostezek, všude je bezbariérový přístup a všude mrtvo. Pak se tam za další únijní peníze doveze sníh, písek, hlína atd. a pořádají se různé akce jako třeba pláž na náměstí Svobody v Brně. Ani nemusíte do Chorvatska.:-P

0 0
možnosti
DM

jmajaku

28. 6. 2012 10:35
Plzenske namesti

Pred casem jsem poslouchal v radiu primou diskuzi plzenskych radnich o upravach hlavniho namesti. Zpocatku jsem si myslel,ze je to nejaka fraska nebo primy prenost z lecebny v Dobranech. Podle navrhu se namesti uzavre pro veskerou dopravu a pred mnoha kavarnickami budou na chodnicich stolecky,aby si promenadou po namesti unaveny clovek mohl odpocinout a relaxovat.Ze jsem se zblaznil ? Urcite ne,dokonce bych doporucil mnozstvi napajecich misek pro holuby,ktere se rozsestavi na predstolky prazdnych kavarnicek. Nikdo jiny tam nebude.Ostatni budou v Olympii nebo na Borskych polich.Existuji ruzne druhy terorismu-eko.. ale i teror nami volenych samolibych radnich. Povede to  ke kompletni likvidaci jednotlivych mensich kramku v  centru Plzne. Pestrost? Barevnost?  Nezajem...hura do Olympie.

1 0
možnosti
P

Petr-liska

28. 6. 2012 10:57
Re: Plzenske namesti

I kdybyste zařídíl všem autům v centru parkování,ty lidi z těch nákupních center nedostane pryč. Mimochodem,pod pojmem "živé město" si představujete zácpy řidičů ženoucích se do centra na nákupy?

3 0
možnosti
PH

petrph

28. 6. 2012 10:28
něja nechápu ten argument "vylidnění"

To už se totiž provedlo dávno, pravě tím že většina obyvatel se vystěhovala ze středu města na sídliště (třeba proto že je pro ně střed města příliš drahý), že se ze středu města vytlačily průmyslové objekty, že už tam nejsou ani srovnatelné obchody (mezi cenami v supermarkertu na okraji města a butikem či lahůdkami na náměstí je setsakra cenový rozdíl),že už se z těch náměstí do uliček okolo vystěhovavají i ty banky, agentury, pošty a třeba i úřady (i pro ně tam příliš draho-a jdou blíž k občanům)... co vlastně zbyde.? Jakási luxusní středová zóna pro ty nejbohatší, a tam už ani většina lidí nemá důvod chodit -ani jezdit...

4 0
možnosti
VS

Astaroth

29. 6. 2012 13:23
Re: něja nechápu ten argument

No to je zase nasledek radeni modly vsech tech pravicovych, samostatnych, dravych moto-, gun- a anabolic- headu a to "neviditelne ruky trhu". Kazdy chtel do centra a diky tomu vyletely ceny a mohli tam byt jen ti nejbohatsi, pro ktere se tam i soustredily sluzby. Kdyby se byty v centru losovaly, to by tihle volici TOP 09 spustili ryku!

0 0
možnosti
P

Petr-liska

28. 6. 2012 10:15
příčina<-.důsledek

0 0
možnosti
P

Petr-liska

28. 6. 2012 10:18
Re: příčina<-.důsledek

To,že se vylidňují centra(což podle mě je menšinový jev) přeci není způsobeno omezováním dopravy,ale tím,že nejčastějším českým koníčkem o víkendu je trávení hodin a hodin v supermegavelkých obchodních centrech.A to,že podle vás ubývají drobní živnostníci(restaurace,obchody) není restrikcemi města,ale konkurencí.

1 0
možnosti
VT

čirokéz

28. 6. 2012 9:06
Náměstí

Dle mého názoru by to na náměstí mělo naplno tepat, volný vjezd, žádné omezení dopravy, parkoviště, všude plno lidí, dětí, romů, stánkařů, tržnice atd.. Teď je na každém  zklidněném náměstí zákaz vjezdu, pěší zóna a vypadá to tam jak v muzeu.

1 0
možnosti
MB

mbem

28. 6. 2012 9:08
Re: Náměstí

Většinou tam zůstanou jen ti poflakující se romové ;-D

3 0
možnosti
IB

isabell

28. 6. 2012 8:38
...

Také nemám ráda mrtvá centra, bez lidí, bez mládí, bez toho správného ruchu, zakonzervovaná v minulosti... ALE centra jsou také velmi drahá, jak pro lidi bydlící, tak pro lidi nakupující, tak pro prodávající a že třeba těm prodávajícím ještě hází klacky pod nohy radní, to už je jen taková třešinka na dortu :-/

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

28. 6. 2012 8:28
Nevidím to tak

Nevidím přímou souvislost  mezi budováním obchvatů a jednosměrných ulic v centru a vylidňováním center. Původně živá náměstí a centra měst se skutečně vylidňují a život se přesouvá jinam, to je pravda. Je to nějaký vývoj, který se děje nezávisle na stavu dopravy, souvisí to se změnami životního stylu. A když si budete všímat, neděje se to jen u nás, ale v celé Evropě. Malé živnostníky na náměstí spíš likviduje konkurence mallů, shopping center a internetového prodeje.

3 0
možnosti
HZŽ

Honza ze Žižkova

28. 6. 2012 8:42
Re: Nevidím to tak

A proto tomu pomůžeme: jednosměrky, pěší zóny, parkovací zóny...

2 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.