Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

marlow

1. 4. 2010 18:09
Jestli Vam spravne rozumim

Mame volit velke strany, protoze jsou velke. Tomu nerozumim. :-(

0 0
možnosti
ML

marlow

1. 4. 2010 18:12
Re: Jestli Vam spravne rozumim

mimochodem prirodni a volebni zakon neni to same. Je v nich totiz rozdil.

0 0
možnosti
O

ostrá

1. 4. 2010 16:15
Proč volit malé strany...

Vážený pane autore, v lidské povaze je maximalizace užitku, v tom s vámi souhlasím, nicméně tvrdit, že právě volbou velkých stran nejlépe zužitkujeme svůj hlas je čirý nesmysl. Ani jedna z velkých stran není schopna jednat ve prospěch lidí, naopak, vedou žabomyší války a nejsou schopny jakéhokoli kompromisu. Jejich soupeření se scvrklo na pořádání obviňujícíh nicneříkajících tiskových konferencí, předvolební kampaň není o programu, ale o negativní kampani, o vzájemném osočování, o útocích. Právě díky nim výrazně klesá důvěra v politiky a politiku jako takovou. ČSSD i ODS jsou strany plné skandálů, se kterými má řada lidí morální problém a není ochotna opět svým hlasem stvrdit setrvání takovýchto lidí na svých místech.

0 0
možnosti
L

lavelle

1. 4. 2010 11:40
nesouhlasim...

ja si myslim, ze prave jedina sance, jak neco zmenit, je prave volit mensi strany,ktere maji snaci se dostat do parlamentu...

0 0
možnosti
PGS

pgjed

1. 4. 2010 8:26
Je to přesně naopak

Pan Dvořák plácá nesmysly. Není to tak že je to jeho názor, na který má právo. Je  prostě logický nesmysl to, co se snaží doporučit.

Předně je to nesmysl v tom, že  tendenci volit jenom mezi těmi dvěma nejvěršími stranami jsme, jako množina voličů již opakovaně vyzkoušeli s výsledkem, že obě velké strany nejsou schopny jakéhokoliv konsenzu ve věcech středně  a dlouhodobé  perspektivy (daňový systém, důchody, školství, zdravotnictví, sociální věci) Co jedni začnou, druzí za 4 roky zruší a postaví na hlavu. Zato mají vynikající schopnost dohodnout se na lumpárnách a parcelovat si k osobnímu prospěchu stát, jeho zdroje, funkce a prebendy s nimi spojené. A nejde o malichernosti, jde o stovky miliard a lví podíl na zadlužení státu. Volit je, znamená opakovat totéž znovu. A stejnou chybu udělá opakovaně  jenom hlupák. Pan Dvořák nech't zpytuje, jak je na tom on sám, my ostatní ale hlupáci nejsme.

Pokračování.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

1. 4. 2010 8:24
Volby nejsou fotbal

Dokud naši voliči budou volit jako fandit fotbalu, nebo posílat smsky superstar, kdy se "fandí vítězi", pak nelze očekávat jakoukoliv změnu v politice.

Dokonce já jsem došel k závěru, že všem se vlastně ty skandály líbí. Líbí se jim skandály Topolánka, sprostota Paroubka, vzájemné osočování z korupce a z pronevěry. Prostě taková je společenská poptávka. Kdyby totiž šlo o budoucnost země, tak by neměl Blesk co psát.

Politika je jedno velké divadlo.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.