Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

_-1-_

17. 6. 2010 17:04
Když si vzpomenu na ta nedávná prohlášení .....

ČSSD vyhraje volby a za tři roky vládnoucí politická garnitura zvolí pana Paroubka prezidentem ......... tak jsem pro přímou volbu!!!

0 0
možnosti
SP

kiv

17. 6. 2010 15:39
Souhlas

Máme-li nyní parlamentní systém, neměňme jej populisticky jen proto, že se to zdá momentálně výhodnější (pro někoho).

Vznikne pouze další  kočkopes, kdy prezident bude mít sice podstatně silnější mandát, na druhé straně pochybuji, že by páni poslanci zároveň přepsali půlku Ústavy a on dostal k tomuto silnějšímu mandátu i větší pravomoce ... Ve výsledku je zaděláno na podstatně větší tenzi mezi Hradem a oběma komorami Parlamentu, která jen těžko může přinést cokoli dobrého ...

"Otravnost" dalšch voleb resp. kampaně okolo nich bych však viděl jen jako okrajovou - ve výsledku je jedno jestli jsou silnice oblepené stupidními politickými billboardy nebo ještě stupidnější komerční reklamou....  Prudí obé ...:-/

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 6. 2010 9:49
zastupitelská demokracie

....zastupuje většinou jen pár mafiánů. Přímá volba je nepoužitelná u strategických záležitostí typu bezpečnost země nebo dlouhodobá energetická strategie.

Kdo bude reprezentovat, do toho mají občané sakra co mluvit! Nebezpečí populismu sice hrozí, ale po letošních volbách bych řekl, že to zas u nás s občany nebude tak hrozné.

P.S. i v obecních referendech se občas prosadí kráwoviny, ale v porovnání se škodami spáchanými "zástupci lidu" bez referend, je to slabý čajíček. Bojím se dne, kdy bude "osvícený monarcha" suplovat rozhodování voličů. A že k tomu měl např. Rath ve "svém kraji" dost blízko.....vlastně má.Rv

0 0
možnosti
JN

honzajaka

17. 6. 2010 9:44
Svinstvo

Nečas to dělá jen proto, aby nemusel podporovat Zemana, když mu tolik dluží

0 0
možnosti
RB

teseth1

17. 6. 2010 8:47
nesouhlasím

0 0
možnosti
RB

teseth1

17. 6. 2010 8:48
Re: nesouhlasím

rozhodně prezident není jen funkce ceremoniální, což pan VK docela hezky předvedl!! a po poslední frašce, kdy se prezident volil si myslím, že to normální a prostí občané dokážou odvolit s větší grácií než páni poslanci.

0 0
možnosti
H

hafusak2

17. 6. 2010 8:39
A to já zase přímou volbu chci.

Nejen pro ten pocit, že zvolený president je i "můj president" a ne nějaká loutka dosazená díky zákulisním čachrům, ale také jako pojistku toho, že v případném patovém výsledku voleb nebude president zavázán "své" straně, aby ji zvýhodňoval. President má pravomoci takové, jaké mu naše Ústava dává. USA a Francie mají něco jiného a SRN také. Ani jeden z těchto systémů nemá u nás tradici, proto buďme rádi za to, co máme.

0 0
možnosti
JC

JirkaTA

17. 6. 2010 8:36
Vy byste tedy...

...chtěl zase opakovat tu frašku z roku 2008?? Děkuji, nechci! Ti blbové z ČSSD sice prohráli celkově volby, ale v parlamentu zůstali. A domnívat se, že tentokrát už to bude lepší, že dostali rozum, je velmi bláhové.

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

17. 6. 2010 8:23
Přímá volba prezidenta

Je to nejlepší a určitě lepší než nějaké kupčení a skuhrání nedůstojné budoucích prezidentů zkorumpovaných poslanců.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.