Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J11a30n 39R83á22ž

23. 5. 2021 13:30

Státní finance mají obrovský schodek. Mandatorní výdaje státu, zejména vynakládané na byrokracii a nárokové sociální dávky jsou bezedná studna, která nedovolí snižovat rozpočtové schodky. Ani Piráti se Starosty , ani spolek s ODS v čele si je snižovat nějak razantně netroufnou. Takže jsou to jen předvolební plky.

Všechny evropské státy jsou zadlužené a vlády i těch nejzadluženejších žádné reformy směřující ke snížení státního dluhu neplánují dělat, protože by to mělo vliv na životní úroveň občanů.

Nevěřím, že by některá naše vláda, a je jedno kdo v ní bude, na nějaké zásadní reformy státních financí bude mít odvahu.

0 0
možnosti
LC

Jasně. A děti těch majitelů komerčních nemovitostí a dalších věcí, které uvádíte, nebudou mít vánoce.

Všechno, úplně všechno nakonec zaplatí konečný spotřebitel.

1 0
možnosti
PC

Nestačím se divit, jak jsou mnozí lidé nepoučitelní. Dříve měli špatné zkušenosti s komunisty (přesto je z 99,9%! volili), po 32 letech půjdou hrdě volit ještě zvrácenější Piráty!!! 8-oRv

4 0
možnosti
LC

Ti poučení už jsou z velké části na pravdě boží. Piráty bude většinově volit nová, mladá, progresivní generace, která je nepoučená a chce tu "spravedlivou společnost" také zažít. Nebo myslíte, že Piráty budou volit hlavně lidé 50+ ?

1 0
možnosti
AM

Jímá mne hrůza, když vidím jak se tady už dopředu "rvou" voliči Pirátů a voliči Spolu. Ten kočkopes bude bude ala vaří pejsek a kočička, od každého trochu a bude všem blivajzno.Rv

1 0
možnosti
Foto

NA Pirátech nevidím dobrého nic a už vůbec ne ty jejich daňové návrhy.

Sice jste tam hezky zmínil oligarchu, ale realita je, že ty jejich návrhy se dotknou významně např. živnostníků s vlastní nemovitosí, lidi co pronajímají byty (které např. drží pro své děti)....dotkne se to prostě již nižší střední třídy.

Faktem je, že návrhy Pirátů jsou jako když si Hurvínek představuje válku.

Oni vytrhávají z kontextu jednotlivé položky s tím, že jinde je mají vyší (např. daň z nemovitosti), ale neumí domyslet jaké ty dopady budou celkově. Tedy např. to, že jinde mají nižší zdanění práce, nebo nižší |DPH.....

Je to prost od Pirátů paskvil nic jiného

PS. Jediné co by snad mělo smysl je navýšit daň z nerostných surovin což ale samo o sobě vyznamné peníze nepřinese.

6 0
možnosti
AM

O zdaňování bytů není v programu ani slovo.

O domyšlenosti nebo nedomyšlenosti asi nemá smysl mluvit, nejsou tam nikde určeny přesné výše sazeb, nicméně se dušují, že to bude v rámci udržitelnosti. Pořád lepší než úplný blábol SPOLU, který je naprosto mimo realitu a slibuje další snižování daní a zároveň vyšší rozpočtové výdaje, to celé v situaci, kdy strmě padáme do zadlužení a enormně rostou náklady na údržbu dluhů.

Budete čumět, jak ODS a spol začnou drtit tuhle rebubliku po volbách - daně půjdou nahoru, veřejné služby budou osekávány a část privatizovaná atd.

Piráti/STAN aspoň naznačují, kudy půjdou, u SPOLU můžeme leda hádat, ale rozhodně to bude úplně jinak, než píšou v tom svém programu...

Proč prostě jako ostatní nenapíšete, že Piráti jsou bolševici a neomarxisté v jednom, kteří tady chtějí zavést komunismus a všechny poctivé lidi ožebračit???

Měl byste to kratší...

1 1
možnosti
LH

Další komunista sepsal elaboráto tom, jak nestačí, že stát krade občanovi 70% výdělku a "úspory" jsou sprosté slovo. Hlavně, že je to "progresivní", to je nejlepší argument!

7 0
možnosti
JL

No však, souhlasím s autorem, že tohle může řešit jen nová strana mladých lidí - ti staří remcalové z ODS aTOP a spol. nic nevyřeší. Zadlužení státu bude katastrofické a změny budou muset být razantní.

2 3
možnosti
PB

P68e93t45r 70B67u64r83i95a29n

21. 5. 2021 10:47

Jste asi první člověk, který říká, že bude volit jen tu stranu, která mu masakrálně zvýší daně. To je už jasná forma sociálně-levičáckého masochismu.

Vy si daně představujete jako perpetuum mobile, které někde vygeneruje miliardy a ty přitom nikomu nechybí. Anebo jako kouzelný měšec, který bohatci vezme koláč a dá ho chudým dětem. Velmi naivní.

Co jinak si myslet např. o tomhle vašem tvrzení:

...odbourání daňových výjimek. Každá z nich však přináší nemalé výhody určité skupině klientů zavedených politických stran,

Tak pro vaši info, daňové výhody požívají všichni občané, kteří tvoří nějaký zisk. Tedy zhusta i zaměstnanci. Ale zase máte pravdu v tom, že všichni jsou voliči nějakých zavedených politických stran, takže jste to napsal v podstatě správně. Jen tak namátkou, kdo a co všechno využívá daňových výjimek: zaměstnanci, jejich děti, manželé, invalidé, studenti, plátci hypoték, stavebního spoření, životního pojištění, spoření na důchod, děti ve školkách, důchodci s přivýdělkem...hezké, že?

Kapitálové transfery jsou zase všechny převody movitého i nemovitého majetku. Patří sem nejen přeposílání peněz, ale i prodej nemovitostí, dědictví, dary. Ale také třeba podíly na zisku, takže např. i mimořádné vánoční prémie za kladné hospodaření podniku. Jak by se vám líbilo zaplatit pětistovku z každé vaší poslané mzdy na účet? Asi líbilo.

Zdanění komerčních nemovitostí, digitální, sektorová a jiná daň se jednoduše rozepíše na spotřebitele. Je to základ cenotvorby. Nikdo jiný ji nezaplatí, než zase vy. Velká gratulace vám.

A jinak zdanění už vlastněného majetku, stejně tak jako progresivní či sektorové zdanění je zlodějina v přímém přenosu. Je to v podstatě daň ze závisti.

13 2
možnosti
JL

Danilo se všechno už za feudalismu, je to normální postup toho, kdo vládne, Firma Král a aristokracie musela někde brát prachy na války, své zámky, hrady, servis a drahé milenky. Pravičáci sice skuhrají, ale danit se prostě bude. Koneckonců je demokracie a většinu tvoří ti chudí.

0 0
možnosti
AM

Souhlas. Četl jsem někde velký rozhovor s poslancem Ferjenčíkem a bylo to velmi rozumné. Sice to bude i tak málo ke stabilizaci veřejných financí a daň z práce chtě nechtě bude muset zase stoupnout, ať už bude vládnout kdokoliv, ale dávalo to smysl a rozhodně to nebyly komunistické likvidační bláboly.

Ve srovnání s trapným a naprosto neufinancovatelným pšoukem koalice SPOLU prostě aspoň nějaký, ne úplně hloupý plán.

3 9
možnosti
PB

P52e65t12r 21B72u89r90i87a83n

21. 5. 2021 10:48

Jsou to bolševické zhovadilosti.

12 0
možnosti
MS

Mě fascinuje, jak se tu rozplýváte blahem nad návrhem zvýšení daně těžby nerostů, nemovitostí, digitální a zároveň nevíte jestli se Piráti dají na jinou cestu, než bobtnající ministerstva, obskurní úřady bez přínosu, mohutná agenda.

Každý normálně uvažující politik by nejprve řešil zbytečné výdaje a teprve pak navrhoval nové příjmy do rozpočtu.

Sám jste přiznal, co tu máme za 30 let a přesto jediným řešením mají být nové daně, nebo vyšší stávající?

12 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.