Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

I Kletové na našem území byli chytřejší, než někteří současní stavitelé, jejich sídliště nikdy vota nezatopila.

1 0
možnosti
Foto

Přesně. Zrovna jsem si u zpráv, kde jedna paní dojemně líčila, že už byla vytopená pětkrát a zase to čeká, že za to jeji vytopění můžeme my všichni v suchu. Zatímco oni tam budou a budou bydlet pořád a na just.

Když už dá někdo přednost kráse bydlení u vody, tak by si měl uvědomovat riziko a měl s tím počítat a nevinit počasí a všechny okolo...

10 0
možnosti
PR

P98a80v21e10l 73R59y88s

9. 6. 2013 9:34

Je nesmysl srovnávat současnost a minulost. Jiný zpusob zivota, jiné chování tehdy převážně neregulovanych toků a jiný počet obyvatel v sídlech. 

Kromě toho nemáte pravdu, ze by v minulosti lidstvo netrápily povodně a neprinasely materiální a lidske ztráty - viz internet.

0 0
možnosti
OU
RS

Je smutné, že se pokládáme za vysoce vyvinuté tvory, a přitom nejsme schopni pochytit ani základy soužití s přírodou. Ne kvůli přírodě, ale ve svém vlastním zájmu. Indiáni v Amazonii si stavějí své chýše na pilonech, voda pod nim proteče. U nás se neustále divíme, že jsme zatopení. A to to bude podle všeho ještě horší - ať již intenzitou nebo četností. Přitom by stačilo domy postavit na betonových sloupkách a výborně by to chránilo od země i proti vodě.

6 0
možnosti
OU
PK

S tou asfaltizací a snížením schopnosti krajiny vodu vsáknout nejsme jediní. To samé se omílá v disciplinovaném Německu (např. v Porýní) už léta.

5 0
možnosti
PB

Pokud si v povodňovém území staví soukromník je to blázen, ale pokud developer měli by ho zavřít spolu s tím co mu to dovolil.:-P

17 3
možnosti
HP

Developer je pokud vím soukromník.

9 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.