Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

rubiq

10. 7. 2012 14:19
Super

Vyborne napsano, diky. Ted jen, aby se ti k.koti ve vlade, opozici a vsichni, kteri maji a budou mit vliv na statni finance chytli za frnak a zacali se chovat podle toho.... Hm, nemozne R^

0 0
možnosti
M

MJFA

10. 7. 2012 12:17
Dobrý, jen jste se trochu sekl u firemních daní

Kvůli daním žádná firma nemůže zkrachovat. Daně se totiž platí až ze zisku. To co firma investuje zpět do sebe není zdaněno. Teprve to, co firmě opravdu zbyde, to co už není za co utratit, nebo kam investovat, to se daní.

0 0
možnosti
JK

glider555

10. 7. 2012 12:32
Re: Dobrý, jen jste se trochu sekl u firemních daní

V tomto případě máte pravdu, nicméně vysoká daň z příjmu právnických osob nevede pouze k horečné daňové optimalizaci (snížení čistého zisku), ale dost často i ke změně sídla společnosti nebo přesunutí výroby do jiných zemí. tato skutečnost se už výrazně podepíše na domácím daňovém výnosu (příjmu státu), případně na zvýšení nezaměstnanosti či snížení HDP.

1 0
možnosti
JK

glider555

10. 7. 2012 11:57
Díky za každý ostrůvek zdravého rozumu

Díky vašemu článku mám pocit, že ještě existují lidé, kterým nechybí zdravý rozum. Zkušenost člověku dává nadhled a schopnost vidět lež i hloupost... Bohužel tahle schopnost vede i ke skepsi a depresi.

Pokud se vrátím k tématu - myslím, že drtivá většina politiků je obvykle zaslepená vlastní dokonalostí (egem) nebo chamtivostí, případně touhou po moci. Totální odtržení od reality běžného občana a přijmutí pravidel "politického boje a lobbistických toků peněz" způsobuje způsobuje potom většinu excesů, které se na nás hrnou. Proto také politik bojuje s korupcí místo toho, aby zavíral korupčníky - zefektivňuje státní správu, místo toho aby prospustil stádo úředníků a pro ostatní zavedl osobní zodpovědnost za své činy - snaží se optimalizovat daňový výběr zvyšováním daní, místo toho, aby vynutil jejich výběr a nastavil takové procento které bude objektivně znamenat max. daň. výnos - a ve výčtu bych mohl samozřejmě pokračovat dále...

0 0
možnosti
Z

zn.

10. 7. 2012 8:07
Bohužel vláda se chová jako diletant

Souhlasím s autorem, zvýšení DPH většinou přinese nižší výběr pro stát, naopak snížení může pomoct z recese. Příhraniční občané začnou nakupovat u nás, může se stát, že se situace otočí a najednou Němci, Rakušané, Poláci a Slováci taky začnou kupovat u nás, je to alchimie

0 0
možnosti
F

fošna

10. 7. 2012 7:35
Jen DPH na energiích z 5% na 19%

- je vražedné....

Kolik je to miliard, které by protekli ekonomikou jinak než přímou daní, kolik by ty miliardy udrželi lidí v pracovním procesu, kolik by udrželo 5% dph na stavební material, o kolik by to snížilo výplatu všech státních dávek,   kolik by krachlo agentur, které Vám budou hledat práci za 2000Kč měs/po dobu 1. roku a kolik dalších kámošů by se nenažralo, kdyby to fungovalo jinak...a ne tak jak někdo chce Kalousku co?

Kalousek asi pracuje převážně pro ty finančníky co mu dávaj ta vyznamenání za nejlepšího ekonoma světa... už jen čekám, kdy dostane Nobela za ekonomii........ bude 1. ministr financí, který přivedl stát do krachu zvyšováním daní...;-D

Goldmani a z toho šaška musí mít strašnou ( i ), a nebo ho platěj...;-D

0 0
možnosti
PU

Petr Ugrin

9. 7. 2012 13:09
Ekonomii?

Jakou ekonomii, na chování lidí stačí pochopit, že nějaká solidarita nebo socialismus je lidem úplně ukradený. Lidem vždy šlo o jejich vlastní zadnici a na rozdíl od státu nepotřebují na jedno rozhodnutí deset razítek, osm jednání, šest sjezdů a par měsíců v lavici (poslanecké). Oni to rozhodnutí udělají hned a jejich flexibilita ve spojení s výhradním zájmem o jejich vlastní pozadí je pro stát vražedná. Takže pokud někdo nahoře předpokládá, že vydrbe s lidmi, farmami nebo boháči, tak přeji hodně, do tohohle by nešel ani Tom Cruise.

1 0
možnosti
RM

r_o_s

9. 7. 2012 7:49
Můj názor

Ať stát zvýší DPH. Ať stojí chléb i 50Kč. Ale ať se minimální mzda počítá tak, že vezeme průměrnou mzdu a odečteme 25%. Tím se bude i průměrná mzda zvyšovat a s ní i minimální mzda.

Spousta lidí najednou nebude dělat za 8,5K čistého, ale za mnohem více. Otcové od rodin domů nebudou nosti 12k ale třeba 15-17k, tyto peníze zase v ČR utratí a bude. A jestli někdo chce napsat, že pokud bude tak drahá práce, tak se nevyplatí vyrábět právě u nás.... Vyrábět u nás se vyplatí zemím jako je Německo atd., které jsou ekonomicky mnohem výše než naše malá republika a proto se jim vyplatí dělat výrobky u nás a dávat na ně cejch německé kvality....

0 0
možnosti
HP

spagat99

9. 7. 2012 11:03
Re: Můj názor

Tak to je bezkonkurenčně největší blbost, co jsem dneska slyšel.

16 0
možnosti
MD

dubanová

8. 7. 2012 21:22
státní rozpočet potřebuje nutně peníze, je to jednoduché tak

zvýšíme DPH, říká ministr financí a státní kasa tak dostane opět finanční injekci, a jak řekl, tak udělal, bylo zvýšeno DPH, tím byly následně zvýšeny ceny zboží, ale ono se nic neděje, občan je svéhlavý a nereaguje tak jak se od něho čeká..A hlupák občan se řídí, nikoliv názory a potřebami pana ministra financí a státní kasy, ale obsahem své peněženky. A ta je po dalším zvýšení DPH a následně zvýšených cen značně pohublá, a tak občan šetří kde může.. No a státní kasa tak dostává na "frak" a bude to ještě horší..Ale stálé a nesmyslné zvyšování DPH ekonomiku nezrychlí, jen občan bude dále chudnout a tím pádem se ekonomika bude stále a více a více zpomalovat. Je to bez konce, zvyšující se a netrestaná korupce, (prý) je to již 100 miliard ročně, a protože tyto peníze logicky chybí ve státním rozpočtu, a stát namísto aby stíhal a trestal zločince provozujících tuto kriminální činnost, tak zvyšuje DPH a snaží se nám občanům "namluvit", že to není až tak strašné, že je to jinde horší..

0 0
možnosti
RM

r_o_s

9. 7. 2012 7:33
Re: státní rozpočet potřebuje nutně peníze, je to jednoduché tak

Jak může stát bojovat proti korupci když její ministr financí je největší korupčník za poslední dvě, tři dekády?

Odhad korupce 100 miliard ročně je hezký, když k tomu přičtete co díky korupci stát více zaplatí na zakázkách, tak máte najednou právě ten schodek současné "rozpočtově odpovědné vlády".

2 0
možnosti
RK

semelik

7. 7. 2012 23:07
Pokud nemám peníze, mohu si pouze půjčit nebo šetřit - to je

naprosto přesná definice a člověk na to nemusí být ani vystudovaný..... třeba chemik.

Zajímavé je pouze to, že první možnost volí výhradně stát, kdežto tu druhou většina voličů. Kdo je chytřejší?

5 0
možnosti
TA

tajny agent

8. 7. 2012 10:56
Re: Pokud nemám peníze, mohu si pouze půjčit nebo šetřit - to je

Hm ... neni nahodou vetsina volicu duchodci, nezamestnani, statni zamestnanci a studentici ?

0 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

7. 7. 2012 21:11
Nižší daně

Pokud chceme nižší daně a nezadlužující se veřejné rozpočty, nezbývá nám než volit Stranu svobodných občanů (Svobodné). ODS a TOP 09 jsou už levice a plní program ČSSD.

8 0
možnosti
AL

avlyslakecod

7. 7. 2012 21:48
Re: Nižší daně

ČSSD DPH zvyšovat nechtěla, to se pletete ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.