Diskuse

Nemám rád psy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

janulak2

9. 3. 2010 10:52
Potencionální nebezpečnost

Tak jsem včera viděla dokument Přežil jsem kousnutí

Pitbul přeskočil zídku domu, kde bydlel. Skočil na paní, co tam pracovně po bytech nějak papírovala, svalil jí na trávník a 25 minut jí hryzal po celém těle. Byl prý jak hryzací strojek. Prokousl lebku, poškodil mozek, skalpoval jí, rozkousané měla ruce, nohy, šlachy. Na mlácení nereagoval, na příchozí majitelku také ne. Nemohla ho z té paní strhnout, měl amok, zuřivý výraz a trhal. Přivolaný policajt vystřelil, tak paní nechal a vyřítil se proti tomu policajtovi. Ten ještě vystřelil a pitbul tedy konečně zaběhl domů, kde mu majitelka nasadila obojek (žádný neměl, nebylo ho tedy ani za co chytit při útoku; asi to do té doby byl poslušný pejsek) a vodítko a předala ho. Paní má trauma, když slyší štěkot psa nebo psa vidí a jelikož jsou psi všude, tak se každou chvíli klepe a potí a vrací se jí to.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

12. 9. 2008 9:47
Toto je zajímavé:o)

Na začátku komentujete na volno, nebo téměř na volno se pohybující velká plemena v MHD, dobrá, mají mít vodítko a košík (a potom i jízdenku) a ke konci chudáček mazlíček, paní ho měla v tašce, byl vyděšenej (spíš nechtěl bejt v tý tašce, než z autobusu), ale ono kdyby bylo na té paní, tak ho v tý tašce netýrá, ona jen dodržovala přepravní předpis, tak nevím, co to má společného s pseudoláskou ke zvířatům.....

0 0
možnosti
TK

osvetitel

5. 9. 2008 21:48
Kcemu ten hloupej nadpis clanku?

Nemas rad psy ,nebo pouze psy ve meste?Pokud jen psy ve meste,tak proc tak nenadepsat ten clanek?Kvuli Karme?>>KDO NEMA RAD PSY<NEMA RAD LIDI!

0 0
možnosti
JN

Tunaq

11. 9. 2008 14:07
Re: Kcemu ten hloupej nadpis clanku?

co je špatnýho na tom, nemít rád psy? nebo lidi?

0 0
možnosti
VV

Věstonická Venuše

5. 9. 2008 21:18
Dnes naposledy

jsem četla tvé blogy....,ztratil jsi pravidelného čtenáře.Ale mrzet tě to nemusí,karmu ti to nesníží, už dlouho jsi ode mne žádnou nedostal...... Měj se. (Já teď půjdu se svým Gastonem na procházku ,lituji tě, že nic podobného nezažiješ.)

0 0
možnosti
KK

Lisinha

5. 9. 2008 18:28
Víte něco o psech?

Jak by asi volnosti užíval nějaký chlupatý bišonek nebo cokoli jiného chlupatého, co bylo vyšlechtěno, aby to vypadalo pěkně na gauči?

Nebo nějaké zakrslé plemeno, které se množí akorát císařským řezem?

Nechte si to vysvětlit od nějakého veterinář. Nebo ještě radši od pracovníka útulku, ti bývají zkušenější co se týče zvířat, které žerou červi zaživa atp.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

5. 9. 2008 0:10
80% pejskařů musí být narušení lidé,

protože  většina pejskařů má podivné přesvědčení, že všichni musí být odvázaní z jejich páchnoucího blešáka.

Cvičený služební pes vykonávající nějakou práci pro člověka si zaslouží tu největší péči i naše přátelství, ale často vídávám pejskaře, kteří se dobrovolně stanou otrokem psa a ještě si myslí, když takto ponižují důstojnost člověka, jak dělají něco ušlechtilého.

80% těch narušených používá psa jako náhražku vztahu k člověku, na čemž není v zásadě nic špatného, kdyby to u nich často nepřerůstalo v upřednosňování psa před člověkem.

Velmi úchylný je také zákon, který neumožňuje člověku psa zabít. Naprosto se ztotožňuji a souhlasím se zákony proti týrání zvířat a jsem v těchto případech pro vysoké tresty, ale člověk má právo na zabití zvířete přičemž je ovšem povinen jednat tak, aby to bylo pro zvíře rychlé a bezbolestné.

Nevím v čem je takový rozdíl mezi psy a např. prasaty, která je možno zabíjet bez omezení.

0 0
možnosti
KK

Lisinha

5. 9. 2008 18:29
Re: 80% pejskařů musí být narušení lidé,

Rozdíl je v e zvycích, kultuře a taky legislativě, která tyto odráží.

0 0
možnosti
B

BlackBox

4. 9. 2008 18:24
Naprosto souhlasím s autorem!

Pes na ulici nepatří, lepší je do lesa, na zahradu nebo na cvičák. A mít psa v paneláku je nejen týrání zvířat, ale i neohleduplnost k sousedům. Až zjistíte, kolik psů si je stará bába schopná nacpat do 1+kk a jaký dokážou dělat bordel jen když někdo přejde po chodbě tak vám to dojde. A to nepočítám psy zavřené celý den a majitele v práci. Když jde po ulici "bojové plemeno" bez vodítka a náhubku tak mám někdy strach i já a co teprve moje dcera! Mám rád psy, mám spoustu kamarádů se psy a psi mě mají rádi a navzájem se známe a hrajeme si. Ale na ulici je bez vodítka a náhubku NEUVIDÍTE!!!A znova opakuji, nejlépe se proběhnou v lese nebo na cvičáku.

A hlavně pak nemají bejt poch.aný a pos.any parčíky, v lese se to přece jen ztratí víc než v parčíku uprostřed města udržovaném a jemně stříhaném městskou službou z našich daní. To by tam pak rovnou mohli nechat džungli, alespoň byse to v ní ztratilo.

0 0
možnosti
B

BlackBox

4. 9. 2008 18:24
Re: Naprosto souhlasím s autorem!

Můžete mi tu stokrát tvrdit že váš pes je vychovaný a dokud nebude mít obojek s vodítkem a náhubek, tak vám neuvěřím. :-)

0 0
možnosti
PC

W Dog

4. 9. 2008 14:26
stokrát opakovaná blbost

Já fakt nechápu, kde se vzala teorie o tom, že pes je týraný pokud je v bytě a šťastný jedině, když má výběh na zahradě. Já jsem majitelem fenky zlatého retrívra (což není žádné kapesní plemeno) a bydlím v bytě. Než jsem si ji pořídil, konzultoval jsem s veterinářem i chovatelem zda nebude v bytě strádat. Odpověď byla taková, že bude raději zavřená v 3x3 metrech se svým páníčkem než sám na 1000 metrové zahradě. Kdykoliv přijedeme k příbuzným, kteří mají zahradu a necháme ji venku smutně kouká a přemýšlí co zlého provedla, že jsme ji vyhnali.

Klíč v chování psů a jejich majitelů je v tom, proč si psa pořizují a jak se mu chtějí věnovat.  

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 9. 2008 14:30
Re: stokrát opakovaná blbost

Teoreticky bez výhrad.

Problém je v tom, že v praxi se lidem stává, že musí jít do práce nebo na místo, kam prostě psa vzít s sebou nemůžou. Pak je pro psa lepší být v místě, kde se může vyvenčit, než držet moč v paneláku u dveří a kňučet. :-/

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

4. 9. 2008 13:57
Nevím, proč si myslíte,

že 400 m zahrada je nějaká výhra. Pes dávno, až na několik primitivních plemen, bude dělat to, co dělá pán, takže i náš ořech, byv vypuštěn, lehne si na velké zahradě k plotu a leží. Stejně jako v bytě. Pro psa je to fakt jedno, jestli bydlí v bytě nebo na vsi. Spíš zde v Praze slyším celou noc řev ožralů potácejících se z heren a tuctuc kdejakého týpka, co si vytuněného mazánka zaparkuje přesně pod našimi okny. Psa, na rozdíl od vsi, neslyšet. Zato tam štěká celá ves celou noc. Skoro bych tomu dala přednost. :-)

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

4. 9. 2008 14:09
Re: Nevím, proč si myslíte,

To je oblíbený omyl městských pejskařů.

Představa, že na venkově jsou pozemky "ničí" a je na nich tedy dovoleno každému všechno, je úplně mimo realitu.  Každý pozemek, přestože není obehnán vysokou betonovou zdí ani ostnatým drátem s vysokým napětím, má majitele. 

0 0
možnosti
IH

misaviki

4. 9. 2008 13:30
Nemáte rád psy

Vážený pane, o psech toho evidentně moc nevíte, zkrátka je jen nemáte rád. Mám sibiřského husky, pěkně živý a divoký, na zahradě 2500 m2. Myslíte si, že o tu zahradu stojí? Když ho pošlu ven, stojí smutně u dvěří a za chvíli se dobývá za mnou. Pohyb pro něj znamená, že sednu na kolo a on běží vedle mě nebo jdeme na procházku a hrajeme "přetahovanou" (on má snahu tahat, já jeho krotit). Na zahradě ho to prostě samotného nebaví. Takže se mnou spí v posteli (to se vám teď pravdpodobně zvedl žaludek), dívá se se mnou na TV a když jdu pryč, nechce ven. Prostě tahle šelma se psů asi nejblíže vlku je dokonalý mazel a gaučák. Není to o zákazu chovat psy ve městě, je to o důsledném pokutování nezodpovědných páníčků. Nedávno mi jeden "chytrý" řekl, že týrám svou kočku, protože sem ji nechala vykastrovat. Dle něj sem měla raději topit 3x ročně koťátka a utěšovat zoufalou micinu hledající mláďata. Někteří lidé mají hodně pokřivené vidění světa.

0 0
možnosti
O

orrange

4. 9. 2008 13:36
Re: Nemáte rád psy

Topení koťat je odporné, vidět to na vlastní oči tak bych majiteli tak trochu ubral kyslík;-D;-D

0 0
možnosti