Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

India

22. 2. 2011 19:14
Karma!

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 2. 2011 9:54
proboha

Proč by se měli lékaři koncentrovat do pár špičkových nemocnic?Budou snad i v těch špičkových nemocnicích na 3 směny ošetřovat základní úkony,dávat lidem ruku do sádry,operovat slepý střevo,žlučník,mít plnou čekárnou kde bude většina pacientů z celý republiky akurát na vyšetření nebo recept?

Správná cesta je jiná-zachovat plnou síť nemocnic po celé republice. Byť připouštím tam nemusí mít ty nejdražší diagnostické přístroje,nebudou tam provádět všechny speciální operace.Ale ty běžné léčebné a operační úkony a vyšetření  tam provádět budou.

Jestli vedle toho budou speciální špičkové nemocnice,které budou světové v léčení rakoviny nebo operací srdce,a tam budou posílat z ostatních nemocnic  pár rizikových případů za rok-nejsem proti.

Bohužel opačný trend vzniká u té policie.Ta už otevřeně říká obcím,buď nám zaplatíte u vás služebnu,nebo jí zrušíme,Jednou za den  tam projede policejní auto a jinak nic.Když se stane krádež,tak ať si to občan zajede nahlásit na policii do krajského města

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

22. 2. 2011 13:14
Re: proboha

A když Vás bude něco bolet, kam pojedete? Do té s odborníky nebo do té, kde umí jen nasadit dlahu nebo vyříznout slepák podle příručky?:-) 

0 0
možnosti
MP

Martin V2

22. 2. 2011 8:23
Policie

Teprve když odjedete do ciziny a přijedete po čase zpátky, tak si všimnete co je u nás všude policistů. Tedy ne těch chodících, ale poschovávaných v autech.

Posledně, když jsem se vracel ze středu Itálie, tak sem za celou dobu jízdy Itálie - hranice ČR, nepotkal tolik policejních aut jako za cestu Hranice ČR - Karlovy Vary.

0 0
možnosti
MM

MUDr. madqwert

22. 2. 2011 8:06
nesmysly

1. lekaru mame hodne pouze statisticky a to diky tomu, ze ve statistice jsou uvazky a kdyz ma kazdy nemocnicni lekar 2-3 uvazky, tak to vychazi na vysoky pocet ;-D

2. u policistu trik spociva v tom, kdo vsechno je pocitan mezi policisty... v nekterych zemich je cast policistu oficialne vedena pod ministerstvem spravedlnosti (veznice, soudni ochrana) nebo pod armadou (italsti carabinieri) ;-D

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

22. 2. 2011 13:25
Re: nesmysly

Tak ať nemají tolik úvazků! Jenže oni v těch úvazcích navíc ve službě pospávají a nahánějí si tím plat. Jsem zvědavý, jestli teď po přidání těch úvazků ubude a lékaři stihnou stejný výkon v řádné pracovní době nebo zůstane přesčasů stejně a hrabání bude pokračovat. Každopádně jde o hodiny vykázané na léčení pacientů a v tom jsme z OECD vysoce nadprůměrní. Mimoděk tedy přiznáváte, že lékaři podvádějí (a tím okrádají pacienty). U policistů samozřejmě záleží, jak se co vykazuje, ale u nás řadu objektů hlídají soukromé služby místo policie (státní, městské objekty) a veřejný pořádek udržuje ve velkých městech městská policie, která není v číslech té státní. Ten přepočet na Slovensko, jak jsem četl, byl dělán ve srovnatelné struktuře a ukázal, že Slováci mají policistů skutečně proti nám polovinu.  

0 0
možnosti
NZB

nahlasit zavadny blog

22. 2. 2011 7:58
Přesně

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.