Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

pedr64

20. 4. 2009 10:00
bohudík

soudce by měl rozhodovat podle práva a ne podle toho, zda je mu některá ze zúčastněných stran více nebo méně sympatická.Tak by to v demokracii a právním státě mělo být.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

20. 4. 2009 13:26
Re: bohudík

No to sice ano, ale právo je dost ošemetná věc a lze interpretovat různými způsoby. Proto jsme svědky protichůdných znaleckých posudků, např. o poplatcích atd. Jsem právnickej nezvdělanec, ale podle mě tam ta osobnost soudce pořád má svůj význam..nebo spíš má mít. Jinak tam může sedět akorát úředníček s počítačem a ten mu podle databáze zákonů/paragrafů vyplivne rozsudek. :-P Právo ale tak deterministický není...bych řek. Provokativní pochod nacistů bych já osobně neslučoval se svobodou slova.

0 0
možnosti
CI

Cocotus_Interruptus

20. 4. 2009 9:18
Neznalost autora

Pane autore, soud nic nepovolil, soud pouze zrusil pravni paskvil vydany magistratem, ktery danou akci zakazoval. Jako v desitkach dalsich pripadu. Na radnicich totiz pracuji takovi "experti", ze soudum nic jineho nezbyva, ta "rozhodnuti" jsou neprezkoumatelna pro chybejici nebo zcela obecna oduvodneni, pripadne pro jejich naprostou nesrozumitelnost.

Zadruhe, prectete si shromazdovaci zakon, tyto akce se nepovoluji, ony se pouze ohlasuji. A narusovani jejich prubehu je zakonem zakazano.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

20. 4. 2009 9:13
náckové, anarchisti, policie

Vaše úvaha má jistou vadu. Hovoříte o demokracii, a přitom byste chtěl, aby si počínala totalitně? Náckové ohlásili demonstraci (bezpochyby ne jako Náckovský Pochod Za Třetí Říši ale nějak neutrálně), byla jim povolena , policie na místě zasáhla proti těm, co tuto povolenou demonstraci přišli rušit. Tohle je běžný postup. Je mi celkem líto těch policajtů, co musé těžce pracovat proto, že tyhle lamy se chtějí bavit. Osobně jsem pro to, aby se jim vyhradila aréna a rozdaly mačety, a já si s pláštěnkou v ruce jdu koupit lístky do první brázdy. Ale je tu demokracie a tohle není možné.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

20. 4. 2009 9:25
Re: náckové, anarchisti, policie

Já bych nechal policii zasahovat jenom v případě ničení majetků třetích stran, ale jestli si to chtěj anarchisti s náckama vyřídit, pak jsem pro, aby je nechali. Proč z našich peněz platit něco takového. Alespoň blbů ubyde.....

0 0
možnosti