Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Patrně nevíte, že za První republiky hrozilo za nerespektování státního svátku i vězení. Kdo nerespektoval 28. říjen jako státní svátek a měl otevřený krám, mohl dostat pokutu do 10 000 Kč, nebo vězení do jednoho měsíce.

0 1
možnosti
PK

P88a10v44e49l 73K21u43r84a37l

28. 3. 2013 10:28

Heleďte svátky jsou JEDINÝ čas kdy mám něco nakoupit... jedinou alternativu kterou si dovedu představit je to že se krámům nařídí aby prodávali v noci zatímco já něco dělám přes den a nemám čas chodit na nákupy.

A krom toho státní svátky jsou historický přežitek který by se měl zcela odbourat.

1 1
možnosti
VA

Už jen pojem "lidské zdroje" mě děsí, nějak se za nimi ztrácí člověk a mění se ve výrobní prostředek!!! Nemáte pocit, že i obyčejná prodavačka má na den volna právo? Nebo jsme tak rozmazlení, že je pro nás problém mít jeden den zavřené krámy?

1 0
možnosti
PK

P28a26v46e17l 23K87u74r26a61l

28. 3. 2013 10:37

Právo má kdokoli na cokoli. JEstli má fyzické nebo diplomatické schopnosti si to vyhádat je věc jiná.

Já jenom prodavačce sdělím že pokud jde o mne osobne tak pokud nebude prodávat na státní svátek, (neděle, etc) tak co se mne týká bude pravděpodobně nezaměsnaná protože přes týden kdy mají "regulerně otevřeno" tam prostě nemám čas chodit kvůlli vytížení a nakupovat u ní tedy vůbec nebudu.

A člověk skutečně není nic tak extra zajímavého. Každý z nás je zcela postradatelný a nahraditelný... možná najdete tak 20-30 lidí na celé planetě které by byl skutečný problém nahradit (ovšem to je úroveň např. Stephena Hawkinga), všichni ostatní... kdyby nás zítra 6 miliard chcíplo vesmíru tu bude zcela ukradené.

Jste "lidský zdroj" a jeho ocenění, stejně jako u všeho, je ryze subjektivní pojem který si každý člověk dělá sám pro sebe. Pojmy "cena" a "hodnota" mají význam jenom pokud definujete kdo je takto vydává.

Něčí život pro vás může mít cenu nevyčíslistelnou... já ji snadno označím jako nulovou, pro vás může být bezcenný život mého psa, tu zase neumím vyčíslit já ale pro mne je vysoká. (vyšší než cena života spousty lidí)

0 1
možnosti