Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nannius

4. 11. 2010 9:29
ACT / SAT

vygoogloujte si ACT test a SAT test. Pak kritizujte statni maturitu.

Mimochodem, pripravu na ten druhy jsem kdysi v Ohiu delal (tehdy jsem byl sophomore) a jako cesky jednickar jsem se horko tezko dostal nad 80%. Byl jsem v TOP10 v rocniku te skoly (cca 200 lidi). Tak to proste je - dobre vzdelani a inteligentni lide udelaji lepe (a dostanou se do Ivy league) a flinkove, kteri na to nemaji proste udelaji hure (a pujdou na mistni community college...)

0 0
možnosti
JK

MiroTR

4. 11. 2010 11:22
Re: ACT / SAT

Nojo, ale Vy popisujete opak toho, o co se MŠ snaží. :-)

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 11. 2010 9:02
v tom systému je skutečně chyba

Jenomže pan Dobeš překvapivě není ministrem státních maturit, alébrž ministrem školství. Nemá pod sebou pouze Cermat který navrhuje státní maturity, ale taky a především celé školství, Českou školní inspekci, akreditační komise, a taky mimo jiné celé ministerstvo, které má se školami kooperovat na požadované kvalitní výchově mládeže (viz nedávná navrhovaná příručka sexuální výchovy). Takže - kdo že je prosím zodpovědný za kvalitu našeho školství??? Hlásí se někdo že to ví???Třeba Ládiček tam vzadu a nestyď se to říct.. pan ministr D o b.,..

Před nedávnem skončila novým ministrům sto denní doba hájení, a já s obávám že řešení problémů ve školství způsobem že se vyhodí třetina studentů od maturit asi není to pravé pravé ořechové. To nenapadlo ani bolševika a že se mu ta "pracující inteligence koketující s buržoazními přežitky " pěkně zajídala...

Ale třeba má někdo jiný názor....:-)

0 0
možnosti
JH

Profesor

4. 11. 2010 9:10
Re: V čem je chyba?

Že testy nastavily laťku? To se snad od testů očekává! Že spousta kantorů neumí učit, studenti nemají odpovídající úroveň? To hravě za 100 dnů vyřeší přece každý.  Proč jste to nevzal?:-P

0 0
možnosti
R

Roman35x

4. 11. 2010 8:48
Ale no tak.

To co proběhlo minulý týden nebyl žádný průzkum znalostí maturantů, ale pouze ověření logistiky.  Z pohledů studentů šlo teď o prd, na opravdovou maturitu mají ještě půl roku. Některou látku ještě neprobírali vůbec, jinou si za nějakých 20 víkendů + vánoční, pololetní, jarní prázdniny + svatý týden zopakují, doučí. Stejně tak tematické okruhy budou ještě probírat v hodinách.   Ruku na srdce, kdo z nás by dokázal odmaturovat téměř na začátku čtvrťáku.

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 11. 2010 8:50
Re: Ale no tak.

No máte do určité míry pravdu, ovšem proč potom takový povyk ze strany studentů a rodičů, když o nic nešlo?

0 0
možnosti
MB

buxus

4. 11. 2010 8:36
Tahle deformace pak pokračuje na vysoké škole

Na vysoké školy technického směru se pravidelně hlásí méně uchazečů, než je možné přijmout. Takže berou každého. Chce-li si však škola udržet určitou úroveň musí zase značnou část studentů vyházet, protože přicházejí s naprosto nedostatečnými znalostmi středoškolské matematiky, chemie, fyziky, atd. Přísnější státní maturita by to udělala za ně. Ušetřilo by se tak dost času a peněz.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

4. 11. 2010 8:29
Zlatá slova

Další možnost je, aby maturita byla zkouška, kterou nelze neudělat. Maximální možný výsledek by byl dejme tomu 100 bodů z každého předmětu. Každá VŠ nebo zaměstnavatel by si mohli nastavit minimální počet požadovaných bodů celkem i z jednotlivých předmětů - na lékařskou fakultu by byl jiný standard než pro přijetí číšníka nebo účetní.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 11. 2010 9:43
Re: Zlatá slova

To je zajímavý návrh, aspoň VŠ by na tom profitovat mohly. (zaměstnavateli je to asi jedno-když už tak u těhle profesí číšníka či účetní ho budou zajímat spíš výsledky odborných maturitních zkoušek a ty státní maturity neřeší a negarantují.

Ovšem - VŠ by to vzít v potaz mohly. A proč požadovat minimální počet, třeba naopak ty body z maturity připočítávat (ve vhodném přepočtu základní/vyšší stupeň) k bodům z přijímacího řízení aby opravdu přijaly ty nejlepší...

Ovšem na druhé straně, blíží se školné (i to si budou VŠ asi navrhovat sami), na to konto už teď stát vysokým školám ořezává příjmy..Takže jestli náhodou pro ty vysoké školy nebude ekonomicky výhodnější jako dosud přijmout každého kdo se přihlásí, nechat ho zaplatit školné či zápisné a ještě na něj vyfasovat od státu peníze, a vyhodit ho pro neschopnost až během prváku...

:-)

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

4. 11. 2010 8:22
Souhlasím,

z maturitního vysvědčení se stal dávno kus papíru, který vůbec nic neznamená. Státní maturity jsou potřeba, s tím taky naprosto souhlasím a musí odrážet takovou úroveň znalostí, jakou maturant má mít. Nelze laťku snížit jen proto, že děti sedí u počítačů a neučí se.

Jediné co státním maturitám vyčítám je fakt, že prostě nelze mít tu laťku stejně nastavenou pro gymnázia a ostatní typy odborných škol. Nechápu, jak je možné, že ty zástupy odborníků za ty dlouhé roky a stamiliony tu maturitu nepřipravili líp. Ale lepší takto než vůbec, státní maturity se neměly rušit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.