Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

habit-.!..

1. 12. 2011 11:32
... těžko se dá srovnávat...

... dlouhodobý trend s rychlým výkyvem - i člověk s rakovinou na tom může být krátkodobě líp než člověk s chřipkou...

0 0
možnosti

Gašpo_2

1. 12. 2011 10:34
To by ma fakt zaujímalo

ako ste k tej 70% pravdepodobnosti, že euro prežije prišiel.;-D;-D;-D

Nejaký politicky korektný ekonóm Vám to našeptal?

0 0
možnosti

nibor

1. 12. 2011 9:54
nekonzistentní

zdá se, že sám vidíte příčinu propadání Evropy, tj. přílišnou sociálnost a žití si nad poměry. Ale proč by na to měla být automatickým lékem větší integrace? Záleží na vnitřnim ekonomickém uspořádání, nikoliv na velikosti, superstát může provozovat pohodové žití na dluh.

Již realizovaný volný pohyb zboží, služeb a pracovních sil, to je, co Evropa potřebuje, co pomáhá ekonomickému růstu.

Co se eura týče, bohužel jeho existence má významný podíl na řecké krizi. Řekové si mohli půjčovat právě proto ,že věřitelé spoléhali na to, že kvůli existenci společné měny je ostatní nenechají padnout. Kdyby měli drachmu, tak by stopka přišla mnohem dříve.  

Slovensko za Dzurindovy vlády provedlo nepopulární reformy, z toho nyní těží. Záleží na nás, jestli se k nim odhodláme.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

1. 12. 2011 10:56
Re: nekonzistentní

No "může realizovat"... může pokud mu to ti kteří dodávají ropu, plyn, hliník, železo etc. dovolí.

Evropa vlastní zdroje surovin už vyčerpala... to co zbylo nestačí na zachování současné civilizace na dlouhou dobu.

A až ti zásobovači zjistí že za ty "dluhy" si v podstatě nic nekoupí tak nám suroviny prostě nedají.

0 0
možnosti

pražak

1. 12. 2011 9:26
tak to si pište

že euro prežije ,zato koruna se ješte propadne,a jaká je to výhoda když máte v penežence jenom jeden papírek-euro ,oproti dvaceti v korunách,to že česko nemá euro je chyba ,která se jenom težko dá napravit,hrát si na Británii se tentokrát nevyplatilo,pro česko ak chce být nekdo v Europe zústává být energetická baterie EU,hlavne ted když nemci končí s jádrem, tak češi by mneli nastavat alespoň deset jadrových elektráren aby byli co to platní v Europe . A ješte ,by česko mohlo být zásobárnou vody pro celou Europu,kdyby se postavila za Dečínem alespoň trista metrová hráz na Labe,pak udelat hráz na jižní Morave a ješte na ostravsku a celá Europa má s pitnou vodou vystaráno a ješte kolik energie by bylo z hydro elektráren,to by bylo more v stredný Europe.

0 0
možnosti

Agent-přisluhovač

1. 12. 2011 9:19
Chybka

"zatímco dnes je to 1,35 eura za dolar" - anebo spíše naopak, že? :-)

0 0
možnosti

petrph

1. 12. 2011 8:42
taky mám dojem

Že právě teď je ten nejlepší čas na vyjednávání o vstupu ČR do eurozóny.O vyjednávání a přípravě.Jestli mezitím  euro krachne, tak o nic nepřijdeme.leda pár papírů popsaných memorand.  Ale jestli přežije a zvetí se, tak natolik optimální podmínky už nám nikdo nenabídne. A taky zamozřejmě u kurzu  konverze koruny na euro-který se pak, po případné krizi a následném vzestupu spíše zhorší.A nezapomeňme, že při této konverzi bude nikoliv  každé procento,ale už promile znát při přepočtu našich platů, důchodů, úspor ..

0 0
možnosti

Paeris Kiran

1. 12. 2011 8:23
A proč si myslíte

že se někdo vůbec bude bavit s Evropou jako takovou...

Suroviny nemáme a všichni jsme závislí na dovozu ze zemí mimo Evropu, Evropské armády jednak stárnou, klesá jim počet můžu (což je neuvěřitelné s 10 procentní nezaměnstnaností), technika zastarává.

Víc a víc Evropa sborově prožírá "know how" a výdobytky minulosti zatímco produkce není dostatečná ani na to aby se pokryly provozní náklady. (tak si na to musí evropské země půjčovat). Dělá se tu jenom výprodej vědomostí a technologií které jsme kdysi měli jako výhodu proti ostatním.

S Eurem nebo bez... s Evropou se nikdo bavit brzo nebude bez ohledu na to jesli bude centralizované, spojená rozdělená nebo ne. By se musel fundamenálně změnit koncept jak ekonomického fungování tak plýtvavého "sociálního státu"

0 0
možnosti

J i ř í

1. 12. 2011 8:23
Souhlas.

Nadávání Čechů na euro mi občas připomíná nadávání Rudého práva na dolar v časech minulých.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

1. 12. 2011 8:32
Re: Souhlas.

Euro vem čert... ekonomická pozice Evropy a USA ve světě jde do háje bez ohledu na to co se děje s jejich měnou (to situaci jenom trochu zhoršuje, ovšem fundamentální problémy které činí Evropu nekonkurenceschopnou nevyřeší ani Euro- drahé energie (neefektivní "ekologické" zdroje), drahá pracovní síla (stovky daní a odvodů... a vysoké životní náklady které vynucují vysoké platy- těžko konkurovat číňanovi který snadno přežije v přepočtu za 20kč denně.)

Na suroviny potřebné byť jen pro přežití Evropa nemá a tak si na ně půjčuje... a zbytku světa se přestává chtít je dodávat na "zadlužené papírky" (to je i Euro) jak nám tak Američanům (ceny rostou...), a sice si Evropa půjčí na "sociální dávky" ale ty po zaplacení stejně skončí u Rusů a arabů protože topit a dovážet jídlo se musí (plyn ropa).

Jenomže Rusové a Arabové už neví co si za ty papírky koupit... zvlᡚt když jim je ještě dávají číňani kteří ovšem na rozdíl od nás mají produkci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.