Diskuse

Konec výroby

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

kocour11

20. 3. 2009 12:13
důvod

Zajimavé téma. Ale myslím, že jste neměl tolik odvahy to dotáhnout do konce. Pokud se každý min středoškolák zamyslínad tím proč se pořád vyrábělo víc a víc. Ja si myslím, že to bylo protože po nastartování ekon. růstu začátkem tohoto desetiletí bylo logické očekávat růst poptávky = růst příjmů občanů a také hlavně příjmů majitelů firem a tam je zakopaný pes. Oni totiž právě ti majitelé nedokázali rozpoznat ten moment, kde se už rozešla reálná poptávka občanů s tím co bylo produkováno = prodáváno. A oni prostě ve své tuze růstu zisů dividend etc. nutili ty své firmy vyrábět víc a víc. A jsou tam, kde jsou.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 3. 2009 12:26
Re: důvod

co myslíte, je růst výroby příčinou nebo následkem růstu poptávky? Nějak si nedokážu představit, že bych si kupoval auto PROTO, že ho automobilka vyrobila.:-)

0 0
možnosti
PK

repanak

19. 3. 2009 21:29
byl jsem na váš avizovaný článek zvědavý, ale

nic nového jste nevymyslel, mimo obvyklého více služeb, méně montoven atd. Vzdělanost národa má jistě rezervy, ale pracujete s lidským materiálem, který je k dispozici. Moje spolužačka - celý život učitelka na ii.stupni říká - použitelná je pro vyšší vzdělání jen třetina dětí. Můžete nasekat více  škol - ale jaká pak bude´úroveň. Pro část lidí jsou ty tkzv. montovny pořád potřeba. Služby ano - ale nebudeme pak všichni v bezpečnostních agenturách nebo bude milion právníků a každý se bude soudit s každým, jako v USA. Je to jistě nadsázka, ale to co popisujete je na permanentní vědeckou práci obrovského rozsahu. Ale abych zakončil s odlehčením - kdysi se smáli jak jsou angláni blbí, že neudrží výrobu roveru - podívejte se na Němce. A Anglán odpověděl - ať ti hloupí Němci nám dělají dál auta, my máme zase finanční služby... Ale těžko asi my nahradíme Londýn

0 0
možnosti
J

JeanPaulGaultier

19. 3. 2009 12:12
karma

0 0
možnosti
P9

pavel 99

19. 3. 2009 9:58
Velmi pěkně vystiženo

teď ještě aby to mnozí pochopili.:-)

0 0
možnosti
RK

Rommik

19. 3. 2009 9:33
Dobrý článek

0 0
možnosti