Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těch 30 korun byl největší paskvil, který jsem nikdy nepochopil.Systém vybíráni kdy ano a kdy ne neměl žádnou logiku.U podnikového doktora to bylo jestli chcete dejte, u zubaře jednou za rok, za odběry krve ne, ale za vyhodnocení specialistou ano, aniž by na mě jenom šáhl,Při úrazu jednou tak jednou tak, bez žádné logiky, pokud to nebylo z automatu tak při z ruky do ruky jsem nikdy nedostal potvrzení, prostě chaos zmatek panika.;-O

0 0
možnosti

Většina komentářů k článku je trochu pomýlených. Zdraví, léky a lékařská péče nemohou být řízeny tržními principy. On nyní již žádný trh neexistuje a již existovat nemůže. S rozvojem výpočetní techniky je to již hloupost. Dočasně mohou být v odděleném systému přísně soukromá zařízení. Vývoj opravdu směřuje k sociálním principům a solidaritě . Tady máme systém - ani ryba-ani rak a to využívá mafie. A úspěšně již 20 let. Když se podaří tyto mafiánské principy odbourat-tak nastane opravdu ráj na zemi. Stačí na to opravdu malá násobilka. A potom bude opravdu líp !!!V

0 1
možnosti

Zdravotnictví zadarmo ? Kde to prosím žijete pane autore ?

Každý měsíc je mi ze mzdy strhávána nemalá berně - zdravotní pojištění.

Jediní, kdo má zdravotnictví opravdu zadarmo jsou bezďáci a určitá chráněná skupina obyvatel. Jejich péče je placena mnou.

A jestli ještě nikdo nepřišel na to, jak zvýšit přísun financí do zdravotnictví, mám jednoduchou radu: zvýšení minimální mzdy.

1 1
možnosti

nemalá? co nevidět to bude 2x tolik

0 0
možnosti

Zdravotnictví může být "zadarmo", ale pod jednou podmínkou. Zruší se všechna nákladná léčení a vyšetření, od rentgenu, přes CT, gastro-přístroje,ARO, léčení rakoviny. Pak bude bohatě stačit sociální a zdravotní pojištění. Musely by se přestat kupovat nejnovější přístroje, které jsou samozřejmě nejdražší. Chcete-li mít doma úplnou technickou novinku, zaplatíte samozřejmě ten nejdražší přístroj

1 0
možnosti

Většina lékařské péče je předražena.Přístroje, léky a zdravotnický materiál dodává mafie. Součástí je i systém mnoha mafiánských zdravotních pojišťoven. Vy to nevidíte ?

0 0
možnosti

Úmluva o lidských právech a biomedicíně (v ČR vstoupila v platnost v roce 2001) stanoví:

"Každý je oprávněn znát veškeré informace shromažďované o jeho zdravotním stavu. Nicméně přání každého nebýt takto informován je nutné respektovat."

 

Právo na informace je zmíněné i v jiných zákonech než je tato Úmluva nebo Zákon o péči o zdraví lidu.

Ale to jsem se už dostala daleko od tématu článku.

0 0
možnosti

R12a33d11e93k 15L39u54k30á89š

20. 12. 2013 22:15

Děda od manželky bere ročně léky za 50 tisíc. Tolik peněz nezaplatil na ZP za celý život.

Mojí babičce měnili během tří let oba kolenní klouby. K tomu 2x lázně. Taky to stálo více, než celoživotně  zaplacené ZP.

To je ten dluh z minulosti, který sebou musí dnešní zdravotnictví vléct. Lidé co jsou již  delší dobu  v důchodu, platili proti dnešku minimálni ZP. Teď se jim dostává péče, o které se jim nezdálo ani ve snu. Ta je ovšem velmi drahá. Ta nejvíce zatěžuje pojišťovny.

Pokud v tom autor nevidí solidaritu, tak musí být slepý.

Přispěvky za děti, nezaměstnané a důchodceně platí stát z mých daní.

Kdo bude za cca. 30 a více let solidární s mou generací? ( Není to nic proti na důchodcům a malým dětem,  ale je třeba na problém nahlížet oběktivně, né přes černobíle brýle.).

3 4
možnosti
Foto

Myšlenkové postupy autora mi poněkud unikají - jestliže se platí 30,- Kč za návštěvu a platí to všichni, pak mají všichni perfektní péči. Jestliže těch 30,- Kč všichni platit nebudou, budou všichni špatnou péči. To je zajímavé.

7 5
možnosti

Zdravotnictví nemáme zadarmo a nikdy jsme neměli. Platí zaměstnavatelé i zaměstnanci. Zaměstnanci u nás dokonce platí vyšší procento než v některých zemích na západě.

Za nezaměstnané, děti a důchodce platí stát. 

S poplatky navíc, mimo pojištění, bych já osobně klidně souhlasila. Ale styl placení poplatků, který vymyslel (nevím podle jakého modelu, nikde jinde jsem se s tím nesetkala) Julínek je špatný. Nevyhovuje mi dávat peníze do kasičky, do skleničky od zavařeniny nebo sestře z ruky do ruky. 

Kdyby se kupovala nějaká předplacená karta třeba na čtvrt nebo na půl roku s tím, že si pak můžu těch čtvrt roku chodit k lékaři podle potřeby, peníze za karty by šly pojištovně, která by je mohla použít dle potřeby na léčbu onkologicky nemocných nebo na zvýšení platů schopných lékařů, tak proti tomu by snad mohl někdo něco namítat jen těžko.

Tento systém mají v Rakousku a měli v Německu, dokud tam poplatky nezrušili úplně. 

Nezruinuje to nikoho, v Rakousku to dělalo cca 200,-Kč na čtvrt roku.

7 0
možnosti

Jenže je fakt, že v Rakousku za to byl mnohem větší komfort než u nás. Například veškeré výsledky včetně rentgenových snímků - přímo do ruky pacienta, bez žádání.

0 0
možnosti

Vzpomínám si na film U pokladny stál. Už tehdy se platilo ve zdravotnictví, tak jako se platí téměř v celém světě. V Německu budou stejně časem nuceni vrátit placení v zdravotnictví. Nejnovější přístroje jsou logicky nejdražší. Nebo chcete být léčeni zastaralými přístroji?

3 5
možnosti

Jeden den na ARO stojí kolem jednoho MILIONU kč. Léčení na rakovinu stojí kolem stopadesát tisíc, hlavně enzymová bioléčba. Peníze, které měsíčně dáváme na zdravotní pojištění, nemohou stačit. Raději si zaplatím acylpirin a návštěvu lékaře, než nechat umírat neléčené na rakovinu!!! Co když bude potřebovat životní pomoc někdo z vašich nejbližších, stále budete litovat krvavých třicet korun a raději jej necháte zemřít?!?

3 5
možnosti

Zastavit státni korupci a mafijni praktiky, zastavit "podnikatele" a kmotry napojene na statni penezovod, zastavit odliv penez do danovych raju a tradáá ! Penize jsou na svete..

7 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.