Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

No Skarta je jasná věc.

Určitá banka zalobovala státního úředníka a ten potom prosadil pro všechny, kdo má něco společného s vyplácením nějakých peněz od státu, že tuto kartu přes tuto banku musí mít.  Tuším to mělo být cca 6 miliónů karet. Neboli příslušná socbanka by si pořádně navýšila svůj podíl na trhu.

Přitom dávky od státu vedle nezaměstnantých a dalších sociálně ztracených případů pobírá i spousta perspektivních lidí, kteří se v budoucnu postaví ekonomicky na vlastní nohy, budou pracovat, vydělávat, ukládat svoje vydělané peníze do banky, investovat, půjčovat si.....

A do které banky tito lidí s Skartou zamíří jako první?

0 0
možnosti
EP

Též od státu něco dostávám. Vycházím z principu, že když mě někdo něco dává, tak i docela rád přijímám  podmínky, které pro tuto věc stanovil. A pokud jde o rozhodnutí ústavního soudu, tak to bohužel jde úplně mimo oblast mého rozumového chápání. Smířil jsem se v tomto případě s tím, že komu byl dán úřad, tak mu byl dán i rozum. Je to stará lidová moudrost, která vznikla v dobách, kdy lidé věřili v Boha. V době kdy vládla KSČ ale platilo, že o tom co je rozumné rozhodovala Strana. Dnes je to ÚS.

Mám tedy jiný názor než někteří diskutující. Snad to není chyba, protože demokracie je založena na hledání pravdy. Diskuse je k tomu dobrá cesta.

0 1
možnosti
VV

Dovolím si ještě poznamenat, že Váš článek je založen pouze na Vaší povrchní znalosti problému, ješitnosti a povýšenosti vůči méně úspěšným občanům. Pokud by někomu strhl hurikán celý dům, asi by jste mu vytkl hloupost, že ho postavil na onom místě.

3 1
možnosti
ST

Souhlasím, že by si občané měli zaplatit, pokud chtějí "donášku do domu". Ale pokud někomu můžete poslat peníze na jeho stávající účet, tak buzerovat s sKartou je svistvo. Navíc je značně nemorální, že stát jen tak poskytuje osobní údaje soukromé společnosti.

9 0
možnosti
Foto

R85o22m64a66n 42K95o39z29e62l

30. 11. 2012 21:48

K té práci - od úřednic v mém okrese vím, že se jim toto také příliš nezamlouvalo a posílali tam lidi až po roce a déle v evidenci, rozhodně ne po dvou měsících, tedy se to snad až zbytečně dramatizuje. Ale záleží na konkrétní úřednici.

Pokud vím, tak dříve platilo, že kdo chce vyšší dávky, tak mohl odpracovat 20 hodin měsíčně a dostal o 1000 Kč víc. Stejně tak - proč tyto práce normálně nenabízet třeba jen za minimální mzdu?

5 0
možnosti
MP

Protože ta odvedené práce nemá cenu ani té minimální mzdy.

0 1
možnosti
Foto

Jste zcela mimo.

1. Tak drahá instituce, jako je státní pošta, by měla babičce, která už špatně chodí, donést důchod až domů, pokud si to babička přeje.

2. Pracovat není ponižující, ale nucené práce bez vyplacení odměny je extra ponižující.

11 3
možnosti
VV

Dva měsíce jsou pro Vás dlouhodobá nezaměstnanost?

4 0
možnosti
MP

M67a26r71t59i57n 25P38á90t80ý

30. 11. 2012 19:56

Je s podivem, že většinou ta práce pro blaho ostatních a vlastně celé společnosti v rámci veřejně prospěšných prací, nejvíce vadí tzv. levicově smýšlejícícm osobám.

6 4
možnosti
RP

Práce pro blaho ostatních je pouze dobrovolná práce zadarmo. Nucená práce zadarmo práce pro blaho ostatních není. To je pouze práce pro blaho toho, kdo tuto šikanu prosadil.

1 0
možnosti
JP

J81o14s91e96f 41P13o80t63r

30. 11. 2012 19:54

Samozřejmě stoprocentní souhlas.

A k tomu výroku, že práce je ponižující, si vzpomínám na televizní  rozhovor s jedním romským funkcionářem o muzice, tancování a práci, že člověk je skutečně svobodný, když nemusí pracovat, ale prostředky k životu má.

10 2
možnosti
JD

tento rom má pravdu :-)

2 0
možnosti
Foto

Já s autorem zcela a bezvýhradně souhlasím, je to hlas rozumu na poušti. A pokud jde o bezmocné invalidy, je to podle mě skupina početně zcela zanedbatelná a měla by samozřejmě být zohledněna individuálně. To je jedna věc.

A chtělo by to také, aby různí autoři, třeba Pavla Brychtová, přestali proti sKartě brojit, protože oni brojí z principu, zatímco se jim a jejich blízkým žádná újma neděje a o těch újmách pouze fabulují.

6 9
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.