Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

25. 5. 2010 16:55
odpovědnost ?

Odpovědnost musí mít především politici a tu stále a stále nějak ne a ne mít. Žádný volič nemůže mít odpovědnost, protože ani jednoho z těch, které volí nezná, může mu být sympatický, nesympatický, může mu věřit. Jen politik je ten, kdo věci ovlivňuje a volič nemá možnost jak ho opdvolat, když se projevil svými činy jako předvolební lhář, buď záměrný, nebo neználek a tedy trouba. Takže voliče do zodpovědnosti netahejte. Nevím, proč by třeba uklízečka nebo humanitně založená bytost měla být znalcem státních financí, aby mohla odhalit ( a nemůže nikdo), zda slibující politik , když tvrdí, že finance lze na slíbené vyšetřit jinde, lže či nikoli. Ostatně nelže, ty miliardy, co stojí ročně třeba organizační složky státu (kdysi příspěvkové organizace) by zaplácly skoro celý schodek.O porcování huňáče netřeba mluvit atd. Trestejme politiky. A hlavně nekraďte nehlasy. Je vrcholně nemravné, aby hlas člověka odmítající těm kreaturám dát hlas a nejdoucího k volbám, byl přesto rozdělen.

0 0
možnosti
JH

Profesor

25. 5. 2010 22:25
Re: odpovědnost ?

Proč tedy volíme? Není problém právě v tom, že lidé mají právo volit, i když dopadům své voby nerozumí? To je jako nechat volit děti v mateřské školce, kdo bude jejich učitelkou a kdo ředitelem školy. Vám to připadá normální, že ta vaše hloupá uklízečka může volit? Provokuji. Samozřejmě že by měla mít právo volit, ale také by měla nést a ona i nese za svou volbu odpovědnost. Němci si také zvolili Hitlera, a pak ve vybombardovaných městech naříkali to my ne, to on, proč tak musíme trpět? Jenže ty miliony mrtvých a zničenou zemi jim nikdo jiný nezavinil.:-(

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

25. 5. 2010 8:58
Zpohodlněl jste, pane... za těch dvacet let

Doporučuji Vám podívat se do Polska jak to vypadá někde, kde je plno lidí, kteří strašně rádi kontrolují, zda hlasujete dostatečně "patrioticky" či "katolicky" a zkuste si hlasovat jinak (tzn. například odmítnout podepsat petici za kandidování Kaczyńského na prezidenta) - zažijete si takovou šikanu od svého okolí, že si to neumíte představit. Aby bylo jasno, v ČR to není zřejmé - obdobou Kaczyńského není ani Nečas ani Klaus, ale Paroubek. PiS je strana, která je normálně levicově populistická, rozdávala by všechno všem, její předseda vede rétoriku k nerozeznání od Paroubka a volí je především lidi s nízkým vzděláním a životní zkrachovanci (lidi, co toho moc nedosáhli). Akorát má "národovecko-katolický" nátěr - tím jediným se od Paroubkovy ČSSD liší. Jenže právě tajná volba je jediná zbraň, která proti těm cvokům v Polsku je. V ČR by to nebylo jiné - uvědomte si, že těch tupců co Paroubka volí, je většina.

0 0
možnosti
MM

milamac

25. 5. 2010 8:48
toto řešení

není zrovna ideální. Většina voličů červené škály se za svojí "solidárnost" vůbec nestydějí.

 Myslím, že současnou krizi Demokracie by mohlo vymezit logické ustanovení o právoplatném voliči.

 Nejdůležitější zákon v parlamentu je Roční rozpočet. Tedy rozdělení daní všech platičů daní. A o tomoto rozdělení daní  rozhodují politické strany, které schromažďují voliče, jenž většinou daně neplatí. Takže ti psy se perou o cizí kost. Jednoduché ustanovení = Kdo neplatí daně, neměl by mít možnost volit. (Též  by se museli vyloučit platiči daní z daní /státní úředníci/.

Ať o rozdělení daní (rozpočtu) rozhodují zástupci voličů, kteří skutečně platí daně.

0 0
možnosti

vodní želva

25. 5. 2010 8:58
Re: toto řešení

No a pak by bylo nutné ještě vyloučit blonďáky, ti prý mají také nezdravé názory.

0 0
možnosti
PK

GUG

25. 5. 2010 8:43
Voliči mají široká práva?

A jaká? Jednou za čas vhodit lístek do urny bez možnosti jakkoli kontrolovat nebo odvolat zvoleného zástupce jsou široká práva? Nemyslíte, že za svá rozhodnutí by měli odpovídat především sami politici a ne ti, kteří je zvolili?

0 0
možnosti

Libri

25. 5. 2010 8:47
Re: Voliči mají široká práva?

no bohužel vhozením volebního lístku pouze delgujete vlastní zodpovědnost, této odpovědnosti se nezbavíte (stejně jako by majitel firmy pověřil řízením firmy člověka a říkal že už nemá odpovědnost za stav firmy - samozřejmě má, a pokud vybral blbého manažera, holt firma jde ke dnu, ale odpovědnost nemá jen ten manažer). chybou systému je, že volič jakožto nositel odpovědnosti nemá žádné nástroje jak špatně fungující politiky rychle poslat do háje

0 0
možnosti
M

momoko

25. 5. 2010 8:37
Politici

Jakoupak odpovědnost mají zvolení politici?

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

25. 5. 2010 8:36
Politik je od toho, aby nesl zodpovědnost!

!!

0 0
možnosti
H

hafusak2

25. 5. 2010 8:28
Tohle už tu bylo,

před cca 130 lety: Zařazování voličů podle jednotlivých kurií dle majetku a už ve své době to bylo napadáno jako naprosto nedemokratické. Nechcete také zavést po indickém vzoru kasty s nejrůznějším omezením občanských práv? Případně aby se majetnější podnikatelé stali šlechtici s více právy nežli řadoví občané? Co vlastně chcete: demokracii nebo pravicovou diktaturu? Uvědomte si, že diktatura, která se má udržet u moci, musí mít nezbytně obrovský potlačovací aparát /armádu a policii/ s hromadou lidí, hromadou techniky a s tak obrovskými platy, aby byl vládnoucí třídě věrný. Spočítejte si to a zjistíte, že je lepší vsadit na sociálno, je to podstatně levnější.

0 0
možnosti

Libri

25. 5. 2010 8:20
přesně tak ,jde o systémovou chybu

je to stejné jako když majitel firmy (voliči a plátci daní) dá manažerovi bianco šek, kdyby prachy došly, může si klidně další půjčit a pracovní povinnosti i výši platu si může stanovovat sám (poslanci) - že by ta firma nefungovala je jasné každému, proč si myslíme že takto může fungovat stát?

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.