Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BC

BezPrace com

29. 3. 2011 11:50
Založit vlastní stát ve státě?

Nebylo by to řešením? Jedna malá vesnice by si jen plotila lokalitu, jedna ulice by si dala vstupní brány, no a pak stačí jen veškeré daně bydlících občanů použít na potřeby všech účastníků - soukromá policie, hasiči, menší armáda na obranu, podpora starších a nemohoucích, pár schopných úředníků...

-

Kdyby se o propočítalo, tak si myslím, že by to muselo stát méně, než živit ty bandy neschopných ouředníků a prospěchářů ve stávajících státnch úřadech ;-D

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

29. 3. 2011 11:51
Re: Založit vlastní stát ve státě?

Jo a ještě vlastní banka, vyhlásit bezcelní zónu pro obchod se světem, příp. přímo daňový ráj pro podnikatele, no a jak by takový státeček mohl prosperovat ;-D

0 0
možnosti
NMP

nocni mura pravdolasky

29. 3. 2011 9:40
Tento stát nas jednoduse okrada

Nejlepsi investori jsou skutecne lide a ne stat.Investuji totiz predevsim ze sveho a poradne si rozmysli, za co utratit..Stat investuje casto ideologicky,s politickymi cili, rozhazuje a rokrada..

Svobodni lide vzdycky znaji tu cestu,ktera je pro ne nejlepsi a takova cesta je nejlepsi i pro stat..Svobody se levicovi volici boji,z cehoz levicovi politici tezi, pricemz strach ze svobody vsemi zpusoby k upevneni pozice prizivuji. Svobodu si mnozi mene uvazujici levicaci pletou s tzv kapitalismem, ktery neni systemem, ale soucasti svobody. Je to take virtualni nepritel levicaku, kteri se ho vecne a marne snazi porazit,pricemz vzdy porazi svobodu.

Vysoke dane k naslednemu velmi ztratovemu prerozdelovani svazuji lidem ruce, dusi jejich potencial a ubiraji na svobode.

Nizsi dane by meli byt uzity jen na to nejzakladnejsi pro nejzakladnejsi funkce statu..Svoboda je to,co dostalo USA za sto let z doby kamenne do pozice svetove velmoci.

Stat svobodnych lidi je stat nejrozvinutejsi a nejsilnejsi..

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

29. 3. 2011 9:24
Polici že potřebujeme?

A co přesně dělá kromě toho, že chrání pachatele před spravedlivým hněvem a někdy i pohou obranou poškozených?

0 0
možnosti

vodní želva

29. 3. 2011 9:29
Re: Polici že potřebujeme?

To, že nevíš, co policie dělá,  že nedokážeš posoudit následky toho, co by se stalo, kdyby policie nepracovala, ještě neznamená, že policii neopotřebujeme. Když zrušíš policii, tak je tady do 24 hodin občanská válka, ale tobě asi těžko vysvětlovat.

0 0
možnosti

vodní želva

29. 3. 2011 9:22
Vy si platíte jednoho úředníka.

Nezlobte se na mě, ale tohle je populistická ubohost. K lékaři chodíte nebo tam začnete chodit (stane se málokomu, že zemře bez jediné návštěvy lékaře), do školy jste chodil, chodí  (chodili) tam Vaše děti, vnuci. Používáte silnice, používáte (pravděpodobně) hromadnou dopravu, policii potřebujete, hasiče potřebujete (určitě ne každý den, ale potřebujete je ataktádále, atakdále, jenže Vy to populisticky vztáhnete na jednoho fiktivního úředníka, o kterém tvrdíte, že se povětšinou jedná o tvora líného. Možná, že je, ale v tom případě jste zase Vy nevíte o čem píšete. Ale to tady dělá karmu.    

0 0
možnosti
JH

Profesor

29. 3. 2011 10:31
Re: Vy si platíte jednoho úředníka.

Pracující s nadprůměrným příjmem platí mnohonásobně vyšší zdravotní daň, než stát za své pojištěnce, tak kde je objektivní výše pojistného za zdraví? Fond dopravní infrastruktury se platí z jiných zdrojů, než příjmová daň, hromadná doprava snad nemá s daněmi vůbec nic společného, hasiče normální člověk v životě nepotřebuje, policajtů máme na jednoho občana nejvíce v civilizovaném světě (Slovensko jich má v přepočtu například polovinu). Takže ve Vašem příspěvku je zase hodně socialistické ubohosti.

0 0
možnosti
B

boojum

29. 3. 2011 9:18
A já pořád, kde se berou

ti hlupci co volí ODSTOP09...8-o

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

29. 3. 2011 21:59
Re: A já pořád, kde se berou

Právě naopak, chytří lidé si většinou více vydělají, tudíž socany, aby je více zdanili, volit nebudou. Naopak o solidaritě nejvíce básní hlupáci, kteří se sami uživit nedovedou. Čest výjimkám.:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 9:08
Ať počítám jak počítám

Z vašeho hrubého příjmu (uvažuji střed: 21 000 Kč) daně nepřesáhnou 35 %.

Ze supehrubého příjmu (platby zaměstnavatele započteny do daní i do vašich příjmů) je součet daní nejvýše 50 %.

Vím, není to v úvahách to podstatné. To jen pro přesnost.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 8:58
Ti úřednící a doktoři jsou hajzlové

Vydělávají i mimo pracvní dobu (dříve se tomu říkalo vedlejšák).  Jen nechápu, proč nadáváte. Zařiďte si taky vedlejšák (ale to je velká námaha, že).

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

29. 3. 2011 8:06
Jak propustit statniho ourednika?

Je to snadne: Prestante volit strany, ktere ty ouredniky drzi a to ODS a CSSD.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.