Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EZ

Emiliano Zapata I

6. 10. 2012 21:22
Evropa netrestá luxus.

Problémy pražského letiště jsou jenom naše problémy! Létání je považováno za luxus akorát u nás. A s těmi zámořskými lety je v Praze možná ten problém, že jsme jednak malá země a za druhé je letiště v Praze poněkud odříznuté co se ostatní dopravy týče. Nedokáži si představit, že přiletí letadlo s více než 300 cestujícími a pak budou hodinu cestovat přes Prahu autobusem a metrem někam na vlak. Půjčovny aut taky nic moc.

0 0
možnosti
ZH

haek

6. 10. 2012 20:59
Zprivatizovat,

jiné řešení není. Jinak to bude jen trafika pro tvrdíky a jiné podobné, naprosto nekompetentní figury.

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

6. 10. 2012 18:51
Poznámka k parkování....

... geniální také je, že přijdete někoho vyzvednout a zjistíte, že letadlo má 3 hod. zpoždění :-P Než platit šílené parkovné doporučuji otočit auto a zajet ke Shellce, která je asi 1km daleko, v klidu si tam dát kávičku za 40,- Kč a počkat tam. Soudě podle chování personálu (čekal jsem tam 3 hod. v noci - útrata cca 300 za kafe, pití, baget a noviny) jsou tam na to už docela zvyklí.

1 0
možnosti
PN

Ftipnejj

7. 10. 2012 10:59
Re: Poznámka k parkování....

za 3 hodiny bys platil na parkovisti 150 Kc - usetril bys

0 0
možnosti
DJ

dan1

6. 10. 2012 18:47
Souhlasím, je to obecný problém českých letišť

To co popisujete u letiště Václava Havla je jen kombinace vyčůranosti, lobbismu taxislužeb a asi i neschopnosti a blbosti - prostě zařídit dostupnost, tedy spíše nedostupnost letiště takovou, aby většina lidí znechuceně zaplatila pražské taxikáře pověstné svou "solidností". Stejné je to u Ostravy. Když se před lety rozvíjely low-costy a chtěly lítat i z Ostravy, tak se ostravské letiště snažilo vydělat na poplatcích. Jen asi 100km vzdálené letiště Katowice v té době snad ani neexistovalo. A jak to je dnes - z Ostravy lítá denně pravidelných linek tolik, že na to stačí prsty jedné ruky a ještě od nešikovného dřevorubce. A Katowice dnes nabízejí i třicet letů. Jo, dneska se Ostrava snaží honit spoje, ale je to marné a už se to nikdy nezmění. Tady se ta vyčůranost prostě nevyplatila, jsem z Ostravska a po většinou lítám z Katowic a nebo z Vídně - jako většina lidí

1 0
možnosti
PP

památkář

6. 10. 2012 15:30
To letiště je pod přímým vedením Kalouska

Letiště Václava Havla přímo řídí ministr financí Kalousek. Když lidé méně parkují, cenu za parkování do nekonečna zvedá, aby vybral více. On to jinak neumí, totéž bezvýsledně uplatňuje na DPH. Ale lidé na letišti se svými vozy parkují čím dál méně a raději postávají na příjezdové komunikaci. Proto na ně Kalousek volá policisty, se kterými je v denním kontaktu, když je úkoluje, co mají a ce nemají vyšetřovat.

1 0
možnosti
MM

captain cook

6. 10. 2012 14:57
ceny obcerstveni na letisti

Vloni jsem stravil skoro 5 hodin na Terminalu 5 v Londyne -Heathrow pri  cekani mezi priletem ze zamori na spoj do Prahy s British Airways. Ceny letistniho obcerstveni, v kavarnach-bistrech i v restauracich nebyly v T5 o nic vyssi, nez byly v Londyne samem, jak jsem se presvedcil na ceste zpatky, kdy jsem se v Londyne na par dni zastavil.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

6. 10. 2012 16:32
Re: ceny obcerstveni na letisti

Moje zkušenost je jiná, ale hlavně z letiště Stansted. Veškrnova Ruzyň je nepochybně dražší.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

5. 10. 2012 21:36
Upřímně řečeno, pane kolego, jsem nepochopil, co myslíte

odletovým a příletovým parkovištěm. Mluvím ale o Ne-Schengenském Terminálu 1. Když jsem tam naposled někoho vyzvedával, jsou to myslím dav roky a byla to moje manželka letící z Londýna, tak jsem vždycky zaparkoval, zašel do haly, zjistil, jak je to s příletem a když se ještě nekonal, tak jsem "kopl do vrtule" a za cenu benzinu obkroužil asi 500m a najel na parkoviště znovu. To jsem opakoval asi dvakrát nebo třikrát a ušetřil tak pár stokorun. Bývají velmi vhodné třeba na zaplacení útraty v hospodě.

A to samé parkoviště slouží také odletům a samozřejmě, kdo chce s odlétajícím strávit všechen čas odbavení, tak musí počítat s mastnou cenou. Jinak ale musím říci, že Ruzyně je podstatně dražší než Londýnská letiště. Tipuji, že o třetinu až polovinu. Možná u některého sortimentu i o víc.

1 0
možnosti
JR

jo_ru

6. 10. 2012 13:32
Re: Upřímně řečeno, pane kolego, jsem nepochopil, co myslíte

to co popisujete slo drive ale nini zapli computery a kontroluli spz ( nebo jak se tomu nyni rika ) a aotomat vam to dovoli max 2xc z den

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

5. 10. 2012 21:35
Nevíte, bude Havel v pondělí znovu zavřený?

Jako pro mlhu,myslím.

3 0
možnosti
DM

Aretta

5. 10. 2012 19:52
Zajímavé, já si spíš pamatuju

nekonečnou cestu METREM na londýnská distancovaná letiště, případně na japonskou Naritu. Zlatá dostupnost Václava Havla (krásný, užívám si to:-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

6. 10. 2012 14:49
Re: Zajímavé, já si spíš pamatuju

jj...pokud jsi jela autobusem na Naritu, vsimla sis tech nekonecnych dvojitych plotu ohranicujicich areal letiste plus obkruznou plochu kolem, betonovou cestu mezi dvema ploty, aby se bezpecaci mohli vsude rychle dostat autem?

Zastavili vas na kontrolni stanici, prohlidli letenky/pasy cestujicich v autobuse zatimco jeden bezpecak se polozil na zem a prohledl spodek autobusu a ostatni - ozbrojeni - postavali kolem stanice?

Nam se to stalo v 2004, dokonce 2x protoze jsme si udelali preruseni cesty do / z Evropy v Tokiu. Bydleli jsme v hotelu SAS Radisson v meste Narita a jeli na letiste hotelovym autobusem. Cestujicich bylo v obou pripadech v autobusu jen malo a spolu s nami posadky 2 letadel, ktere take v Radissonu prenocovaly. Pritom tenhle hotelovy autobus delal cestu mezi letistem a hotelem nekolikrat denne, ale ozbrojeni bezpecaci kontrolovali jakoby se jednalo o kapitaaaalisticky autobus v KLDR.

0 0
možnosti
PK

repanak

5. 10. 2012 18:56
Myslím si,

že metro na Ruzyni nikdy nepovede. Za Veleslavínem není žádná hustá zástavba, letiště bude spíše zkomírat. Už dnes se říká, že metro z Motola bude vozit především vzduch. A rychlodráha? Hudba budoucnost a zase přestupovat ve Veleslavíně? Jezdím zásadně autobusem ze Zličína - není to sice nic extra, autobus ČD jezdí i přímo na Wilsonku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.