Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Barkynson

25. 6. 2011 9:21
Já jsem taky pro zrušení

hranice, nejlépe důchodů vůbec.Ale ještě bych to tolik nekřičel a nechal bych ještě alespoň tak pět deset let lidi si na důchody posílat babule, pak bych otázku důchodů uzavřel společně s důchodovými fondy a doporučil bych důchodcům nějakou pěknou, zelenou pastvinu, věřím, že je tam nějaký soukromník nechá pást a třeba je i podojí o ten zbytek co si stihli našetřit...............Je ostuda této země, že si tady může vláda složená z toho braku, dělat opravdu vše co se jim a jenom jim líbí.Národ připodělánků pak v diskuzích přitakává a vysvětluje ostatním to, čemu sám vlastně nerozumí....Ale porozumí, až bude ve vysokém věku nemocný a bude muset do háku k lopatě...

0 0
možnosti
DR

Baronec

24. 6. 2011 15:48
Klasický PRDUCH.

Proč je stále možné být PRacující DUCHodce? ... Spouta lidí si stěžuje, že se posouvá hranice do důchodu, ale kolik lidí dneska do důchodu opravdu jde ve chvíli, kdy jim "klapne"???? Většinou slyším: "do důchodu půjdu až za rok, ale budu pracovat dál"... takovému zaměstnanci pak běží klasická mzda a k tomu pobírá starobní důchod. A takhle hezky další dva roky. Má tohle logiku??

0 0
možnosti
DR

Baronec

24. 6. 2011 15:45
Máte pravdu, ale málo kdo to chápe...

Jak je vidět i dle místních příspěvků, stále je tu většina lidí, kteří si toto neuvědomují. Řekl bych, že je to věkem. Ti co vyrůstali v dobách dřívějších (bez urážky) současní 40 a více s tím mají největší problémy. Ovšem paradoxně jich se to týká nejméně. Většina mladých lidí si uvědomuje, že každý kope sám za sebe a spoléhat se na stát není možné. Zvlášť poté, co jedna vláda něco zavede a druhá to zruší.

0 0
možnosti
C

chill

23. 6. 2011 7:49
To myslíte vážně?

Ten článek je napsán jednoznačně tendenčně provládně od člověka, který si nechal vymýt mozek od Kalouska a Nečase. Vzhledem k historickému vývoji je přeci průběžný solidární systém garantující alespoň nějakou jistotu pokud jde o důchod či zdravotní péči nutností, lidská společnost se k němu propracovala po dlouhém vývoji a problémy s chudobou, z níž vyplývaly konflikty narušující sociální smír (války, revoluce, apod.). Kdo nic nemá, nemá co ztratit, a hovořit o individuální odpovědnosti ve vztahu k lidem, kteří se svými příjmy akorát vyjdou (2/3 obyvatel v naší zemi je pod úrovní průměrné mzdy), je úsměvné.

A mimochodem, pokud se hovoří o problému průběžného systému důch.poj.,když problém není, tak se musí vytvořit.

Do roku 2006 byl průběžný systém cca. vyrovnaný, negeneroval deficit ca.30 mld. CZK, ale po zastropování odvodů na soc.poj. Topolánkem, se najednou deficit objevil a vznikla potřeba dalšího pilíře....přitom penzijní fondy již máme.

Ale je potřeba vytvořit další..a proč asi?

0 0
možnosti
S

stepan.h

24. 6. 2011 3:07
Re: To myslíte vážně?

Díval jste se někdy na demografický výhled na 20, 30 let? Bude dvakrát tolik důchodců na jednoho pracujícího, takže si spočtěte, jaky by to při dnešním systému vypadalo...

0 0
možnosti
PP

ippokorny

22. 6. 2011 11:16
A co je sociální minimum?

Doufám, že jako socka si koupím každé 4 roky nové auto, že budu moci jezdit pravidelně do ciziny, byť jako socka, že zbude na alkohol a gigarety, samozřejmostí je bydlení v 1. kategorii.

Nebo je sociální minimum pouze pobyt ve veřejném domově důchodců?

0 0
možnosti
S

Silia

20. 6. 2011 10:30
Nosná..

myšlenka je zajímavá. Horší by asi byly ty následky. Nejde tolik o obyvatele, co vydělávají, daně platí a od státu na stáří chtějí důchod. Mnohem víc jde o ty, co nevydělávají (a nikdy nebudou) a od státu jen požadují. Těm, když nic nedáte, tak začnou ještě víc okrádat ty ostatní pracující a druhý nejdůležitější zákon, po dobrovolné hranici odchodu do důchodu, by pak byla možnost chránit svůj majetek třeba kulovnicí. A to bychom tu za chvíli měli občanskou válku. Jinak řečeno - určitá skupina obyvatelstva nemá hlavu na to, aby se o sebe byla schopna postarat sama. A tito lidé budou vždycky požadovat od státu něco, nač si myslí, že mají nárok. Nejsou zodpovědní nikdy za nic a za všechno můžou ti ostatní a stát. A tohle by se mělo začít řešit mnohem víc - spousta problémů by pak ani nemusela vzniknout. :o)

0 0
možnosti
S

stepan.h

24. 6. 2011 3:09
Re: Nosná..

Ano, máte pravdu. Ale od určité míry zjistíte, že je levnější dát lidem dávky, než platit spoustu policajtů.

0 0
možnosti
JH

Profesor

19. 6. 2011 17:44
Spousta lidí věří státu více, než sobě

Všichni sice nadávají na politiky, jak kradou a jsou neschopní, ale z nějakého iracionálního důvodu se domnívají, že stát, který ti zkorumpovaní politici řídí, se o ně postará lépe, než oni sami.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

19. 6. 2011 10:56
Co to blábolíte, Dvořáku

snad nechcete po občanech, aby dali politikům bianco šek k tomu, aby rozkradli důchody. Takto k problému přistupovat nelze, bez důchodového systému se tento režim dlouho neudrží, a to byste jistě nechtěl Rv

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

20. 6. 2011 8:41
Re: Co to blábolíte, Dvořáku

To máte jedno... důchodový systém se zhroutí tak jako tak. Prostě na něj peníze nebudou ani když se nebude dělat nic.

Parametrické úpravy jsou totiž dlouhodobě taky k ničemu... čistě proto že daně můžete zvedat jen do 100 procent.

0 0
možnosti
KL

cliff

19. 6. 2011 10:06
jeste jedna varianta,

mit uspesne a bohate deti, ktere nebudou drzgresle a svym rodicum prilepsi :-)

0 0
možnosti
MT

tymak

19. 6. 2011 17:57
Re: jeste jedna varianta,

Ty děti ani nemusí být mimořádně uspěšné, aby mohly rodičům usnadnit život v důchodu.

0 0
možnosti
S

slejberg

19. 6. 2011 8:47
stát nemůže být žádnou pojišťovnou štěstí

Tato věta v autorově článku mne přímo irituje. Víte, pojišťovnou štěstí být stát opravdu nemůže, ale měl by být pojišťovnou důstojnosti jeho obyvatel. A to snad ve třetím tisíciletí historie lidstva není tak moc silný požadavek. Mimochodem, k čemu ten náš stát dnes máme? Od roku 1620. kdy čeští stavové dostali na zadek nás jen armáda stála biliony korun. Armáda, ktrá nás od té doby nikdy, přátelé NIKDY nechránila. Když bylo nejhůř, tak se rozpustila, nebo zalezla do kasáren. A přesto nás ročně tojí stovky miliard. A všichni mlčíme. Stát negarantuje práci, negarantuje zdravotnictví, negarantuje školství, negarantuje obranu. Tak mi krucifix řekněte, k čemu ten stát máme.

0 0
možnosti
S

Sav

19. 6. 2011 9:39
Re: stát nemůže být žádnou pojišťovnou štěstí

Reaguji na názory autora: ZRUŠME POLITICKÉ STRANY, ZRUŠME STÁT, AŤ SE O SEBE STARÁ KAŽDÝ SÁM.

BEZTAK K TOMU VŠECHNO SPĚJE!!NEFACHČENKA UMŘOU HLADY, KDO NEBUDE MÍT NA DOKTORY, UMŘE TAKY. BUDE PLATIT ZÁKON DŽUNGLE ;-ORv;-ORv;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.