Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

skeptický

19. 5. 2011 17:06
Politické rozhodnutí

je synonymum pro naprosto nesmyslné, ba přímo hloupé rozhodnutí, které nevychází ze skutečnosti.

Přibližně posledních asi 15 let bobtnající státní správa a obecní samospráva stále více omezuje občany a nutí je plnit do puntíku politická rozhodnutí té které vlády. Zpočátku to nebylo tak patrné, ale asi od r. 2000 se tempo vměšování státu do soukromých věcí občanů razantně stupňuje a je jen otázka času, kdy dosáhne stupně zvaného reálný socialismus. Samozřejmě s negativním dopadem na ekonomiku státu. Nikdo nehospodaří hůře se svěřenými penězi než profesionální poltik či byrokrat. A to navíc nechci otevírat stokrát omleté téma korupce.

Prostě idea minimálního státu občany nezajímá a politici ji nechtějí, ale pokud se vážně nezamyslíme nad našimi daněmi a plýtváním našimi penězi vůbec nic se nezmění.

0 0
možnosti
JK

gotzur

19. 5. 2011 15:13
Souhlasím s podnikateli,

čím méně toho vláda dělá, je to jen k dobru této země.

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

19. 5. 2011 14:29
Menší úvaha...

Včera jsem si četl knihu od Petra Macha "Jak vystoupit z EU". Zaujala mě dost zajímavá myšlenka: od té doby, kdy jsme v EU, tak naši vlastní politici mají velmi omezený prostor, o čem by mohli rozhodovat. Jedním z důsledků je, že se strany vůči sobě nemohou nijak významně vymezit. Politici se můžou hádat o celkem nepodstatných věcech, což dělají, ale významné kroky v řízení státu podnikat nemohou. Je to jen hra na svobodu a demokracii, formálně různé strany se slévají v jednu. Vedoucí představitelé státu nemají co vést, tak už tam časem logicky ani není nikdo, kdo by byl vedení schopen. Výměna politiků pak k ničemu nevede, reálná politika se dělat skoro nedá. Současní politici proto nejsou ani tak politiky, jako profesionálními exhibicionisty a vychytralými rozkrádači. Podotýkám, že takhle to Mach nepsal, to jsou moje momentální úvahy inspirované jeho knihou.

0 0
možnosti
ZS

Doa

19. 5. 2011 12:14
Je to smutné

Je to smutné a ještě smutnější je, že o tom můžeme tak maximálně psát a nic se nezmění. Leda vyjít do ulic a demonstrovat. Ale co demonstrace zmůže? Výměnu neschopných lidí za další neschopné. Jinak ve vládě jsou určitě i schopní a slušní lidé. Já tomu věřím. Akorát si myslím, že ti nezvládají ukočírovat ty neslušné, kterých je možná většina. Nejhorší je, že stát je závislý třeba na tom, jak se v této zemi bude dařit podnikatelům, ale díky politickým aférám a okrádání, to právě na podnikatele háže špatné světlo.

Stát momentálně nefunguje jak má. Samo o sobě se to ale nezlepší.

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

19. 5. 2011 16:20
Re: Je to smutné

Jak to že nemůžeme nic dělat?

Sorry, ale pokud jsme politickými stranami permanentně okrádáni, tak proč volíme furt ty samé?

Vždycky dáváme hlasy těm, kteří byli špatní předtím a už se na to zapomnělo. Tohle není chyba politiků - ti dělají to, co se jim dovolí. To je chyba lidí, že jim to dovolí.

0 0
možnosti
JH

holes4

19. 5. 2011 11:32
stát

nefunguje, dojíždí jakousi podivnou setrvačností, je otázka kam takhle dojede....každopádně nic pěkného nás nečeká

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 5. 2011 9:14
Jen malý dotaz:

To nadáváte na tuto vládu?  Ona koupila ta letadla a transportéry?  Byla to tato vláda, která nasmlouvala nesmyslný rozsah dopravních staveb, které by stát nebyl schopen bez nadměrného zadlužení vůbec proplatit?  (Mimochodem: tak odpovědně, jako Bárta se často musí zachovat i nové vedení privátních podniků.)  Dnes platný daňový systém je snad dílem této koalice?

Prosím, můžete říct, komu vlastně tolik spíláte?

0 0
možnosti
OF

rachitico

19. 5. 2011 8:30
Navýšení plátů lékářů bez zjevného důvodu....

Blábol dne RvRvRv

0 0
možnosti
OF

rachitico

19. 5. 2011 8:32
Re: Navýšení plátů lékářů bez zjevného důvodu....

platů...

vystudujte medicínu a běžte léčit, chytráku RvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.