Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rozbor

18. 6. 2009 8:42
plná pravda

Stoprocentně souhlasím.Když jsem maturoval (je mi 53) tak si troufám říci, samozřejmě ne o svých znalostech, ale o znalostech mých spolužáků, že byly opravdu úplně někde jinde.V té době začalo to maturování z dojení, z dřevin apod.Každému klempíři byl navržen další stupeň "vzdělání" a tak místo, aby se zdokonaloval v řemesle, tak se z něj stal mistr odborné výůky a úroveň jím výučovaných byla ,jak jistě pochopí každý asi dost žalostná.Najednou se maturita stala devalvovanou hodnotou.Tímto samozřejmě začalo to dohánění statistik a jak řekl kdysi F.Castro .......na Kubě má každá prostitutka VŠ............je vlastně pravdivé.V tehdejším SSSR byla ta tendence o vzdělanosti ještě více proklamovaná a to formou studia na tzv.polytechnickém institu, což přeloženo, traktorista měl maturitu a jako vždy, Češi to zaváděli také.Důsledek je ten, že dnešní maturanti se bojí maturovat aspoň z nějakého základu.Kvalita některých absolventů VŠ je dost špatná,ale má papír a to je důležité.

0 0
možnosti
R

rozbor

18. 6. 2009 8:50
Re: plná pravda

Když se zjistilo, že každý má maturitu, tak se zavedli studijní programy Bc. apod.O tom, jakou mají úrověň se nechci nějak rozepisovat, ale například MUDr.Rath o náměstkovi ministerstva že je Bc. a řekl to takovou formou, že každému muselo být jasné, že to bere spíše jako urážku.Za 5 let bude tzv.základní vzdělání VŠ a potom nastoupí teprve ta pravá VŠ, ale vzhledem k již nynější kvalitě VŠ pedagogů nejsem přesvědčen o tom, jakou to bude mít, myšleno vzdělání, úroveň.Do toho státní správa a policie chce mít tabulkově jenom VŠ a tak každý ouřada bude mít titul, ale nic to nepřinese.Za 10 let se bude požadovat nadstavba VŠ (už to začíná MBA), ale nevím, jak se to bude nazývat, třeba zdojením titulů .

0 0
možnosti
E

editi

18. 6. 2009 8:28
Dřív maturita

znamenala vzdělání, dnešní vysokoškoláci z titulem Bc. a dalšímy nedosahují ani úrovně dřívějších maturit pře rokem 1989;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JN

Já král 1

18. 6. 2009 8:46
Re: Dřív maturita

To taky není úplně pravda, tehdy si nikdo nedovolil vyhodit od maturity byť blbého, ale syna např. tajemníka KSČ. A o vysokoškolácích platí to samé, kdo měl kádrové předpoklady, stal se inženýrem, kdo neměl, musel tvrdě šrotit. Ti z kádrovými předpoklady se chodili opíjet,a ono to potom podle toho vypadalo. A vypadá.

0 0
možnosti
LD

stovik

18. 6. 2009 8:28
Bohužel i takto.....

se kupuje volič....ale co KSČSSD slibuje cigánům,...tak na  to se ještě nadřem:-(;-(:-(

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

18. 6. 2009 8:27
o státních maturitách

se mluví jistě osm let, aspoň co pamatuju, ale možná i déle. Argumenty odpůrců jsou celou dobu stejné, ať je koncepce jakákoliv. Hm.

BTW mezitím s mojí dcerou maturovala a odmaturovala děvčata, která by se "za mě" nedostala ani na slušný učňák. A to netvrdím, že moje maturita byla superduper.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.