Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mareš

13. 3. 2010 16:13
Zdanit baráky tímto způsobem je práce amerických poradců

, které používá Ods. V americkém svazu to tak funguje. Když jdou ceny nemovitostí nahoru , tak je ůřady přeceňují 2x do roka, aby jste neušel z nejakou korunou. Když jdou dolů tak se nepřeceňuje. Dá se čekat že tato daň bude další ranou pro venkov. Majitelé chat zejména v "atraktivních oblastech" na to nebou mít a postupně o ně příjdou a ty zchátrají. Udržovat barák postavený v 70. letech není žádná sranda a nový majitelé netuší do čeho jdou.

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 3. 2010 2:03
Jestli má nějaká daň opodstatnění,

tak je to daň z nemovitosti. Měla by být progresivní.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

12. 3. 2010 5:25
Re: Jestli má nějaká daň opodstatnění,

JAKE opodstatneni ma dan z majetku porizeneho za zdanene penize, pricemz je dan de facto odvedena i za samotny proces nabyti takoveho majtku, kokosaku...?

0 0
možnosti
JP

apeppepa

11. 3. 2010 22:46
Děkuji za článek

Žijeme v krásné době, ale ve stále absurdnějším státu. Kdo koupí nebo postaví dětem dům, bude platit. Kdo prodá zděděný dům po rodičích a peníze útratí, může počítat, že stát (ostatní daňoví poplatníci) pomohou se zajištěním bydlení pro jeho děti. Holt nám vládnou podivní ekonomové,asi jen politici, jejich "pivka" na stavební spoření také něco vypovídá. Asi potřebují občany, kteří se o sebe neumí postarat a kterým mohou něco slibovat, "rozdávat" ...Selský rozum říkal, když je krize, musí se šetřit. Dnešní ekonomové ale chtějí zvyšovat(stimulovat) spotřebu, výsledkem jsou dluhy.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

12. 3. 2010 9:08
Re: Děkuji za článek

Stát pomáhá k bydlení jenom asociálům. Lidé, kteří se snaží a dostanou se do problémů, jdou rovnou pod most. Snaživí lidé ale nikdy neprodají střechu nad hlavou, aby mohli vydělané peníze prohýřit.

 

Daň z majetku není tak zlá; pomáhá vertikálním pohybům ve společnosti. Špatné ale je platit vysokou daň z příjmu - to je ten bič na snaživé. Zdědit majetek není žádná ctnost. Vybudovat ho, tedy vydělat peníze, to je něco jiného.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

11. 3. 2010 17:40
Některé věci píšete velice naivně

Např. Italská mafie právě špinavé peníze prala ve stavebnictví. Tam se velice dobře ztrácejí náklady,na stavbu domu si totiž naúčtujete cokoliv a přitom těžko někdo zkontroluje, zda to bylo takto provedeno, z jakého materiálu atd. - viz např. Neapolská mafie.

Dále je naivní si myslet, že peníze, za které koupíe dům, někdo kontroluje. O ničem takovém jsem neslyšel. Mělo se zavádět nějaké majetkové přiznání, ale to neexistuje. Nikdo se na původ peněz neptá. Jen se stačí podívat na Karlovy Vary, kam si černé peníze ulil ruský zločin.

Kdo nechce platit daň z nemovitosti, má možnost bydlet v pronájmu a tento si dávat do nákladů.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 3. 2010 19:02
Re: Některé věci píšete velice naivně

Tu daň z nemovitosti ti stejně majitel naúčtuje do nájmu. Takže ji zaplatíte tak jako tak.

0 0
možnosti
JO

oneill

11. 3. 2010 11:13
Daň z převodu

Někde se ty peníze vzít musí. Daleko horší je daň z převodu nemovitosti. Její logika asi je v tom, že na prodeji vždy vyděláte. To možná platí, pokud nechcete hned kupovat jinou, a pokud prodáváte až po mnoha letech vlastnictví. Z mojeho pohledu je to trest za mobilitu pracovní síly. Ta daň je nemravná zvláště dnes, když jsou tak drahé nemovitosti, že se kupují na 90% i 100% hypotéku. Takže při převodu hypa na nového vlastníka platím 3% z peněz, které jsem nikdy neměl ani neviděl.

0 0
možnosti
C

cestra

11. 3. 2010 8:42
nejlepší

na tom všem je to, že bolševickými manýry jsme přivedli zemi k bankrotu a dalšími bolševickými manýry ji chceme z toho svrabu vyvést. Ať to byly oranžády nebo modrásci, dokázali jediné - že tento stát vést neumí. Ale hloupé české ovce jim opět dají ve volbách hlas neboť se domnívají, že už se to naučili. Ano naučili, jak hloupé české ovčany okrádat do nekonečna! Jistota desetinásobku a sociálních jistot. Tento národ je nepoučitelný a proto vzhůru do Řecka!

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 3. 2010 2:02
Re: nejlepší

Zemi jste přivedli k bankrotu opuštěním bolševických manýrů.

0 0
možnosti
AT

Antek

11. 3. 2010 8:21
Daně

Za zdaněnou mzdu naloupíte zdaněný materál,postavíte dům,pak platíte domovní daň.Při prodeji nemovitosti,nebo při přepsání na dědice zase platíte.Kolikrát je ta koruna zdaněná?Selským rozumem vychází,že u nás je minimálně 65%.daňové zatížení a pořád mají málo....

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.