Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

9. 10. 2008 14:42
Ano, máte bohužel pravdu... -1-

Česká policie má ve svém výkonu práce velké mezery. Já tedy rozhodně nejsem nekritickým příznivcem Ameriky. Spíše naopak. Ale musím uznat, že srovnání české policie s tou Americkou vyjde pro naše hochy asi dosti špatně. A nejen s Americkou. Prakticky v celém civilizovaném světě mají policii od toho aby sloužila občanům.

.

Ale mě nejde o to opěvovat Ameriku. Naopak jde o to, aby se už konečně vžilo i u nás, že policie má opravdu sloužit a chránit, a ne to mít jen napsané na autech. Řekl bych, že v řadě případů je česká policie celkem slušná (prosím nesměšovat s neschopnými městskými policajty). Ale i tak má naše policie problém, vlastně kdykoliv se po ní chce, aby zvedla zadky a vylezla z tepla svých kanceláří na ulici a věnovala se pravidelné práci. Když dojde ke krádeži, mají vždycky tisíce výmluv a nechtějí pak ani napsat protokol, že je to marná práce. Přitom je přeci třeba evidovat veškerou trestnou činnost.

0 0
možnosti

alex hart

9. 10. 2008 14:43
Ano, máte bohužel pravdu... -2-

Když pak někoho zatknou a mají přiznání k nějaké činnosti a mohli by porovnávat v databázi i všechny ostatní trestné činy v dané době,nebo stejného způsobu provedení, velká část evidence trestné činnosti naší policii chybí. A to také považuji za její největší chybu, že prostě nekoná řádně svoji práci. A dále to, že je korumpovatelná, což je snad ještě horší. Rovnání židliček v New Yorku považuji v této souvislosti za nepodstatné, ale i to vypovídá přinejmenším o přístupu těch lidí k práci. Jinak nám to ale nic nepoví o plnění jejich hlavní náplně práce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.