Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

marionlake

1. 7. 2010 14:51
souhlasím

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

30. 6. 2010 19:29
ČT musí být zrušena nebo alespoň

omezena na jeden kanál.

0 0
možnosti
PZ

Rájec

30. 6. 2010 13:44
Veřejnoprávnost

Tomuto sociálnímu pojmu je obtížně rozumět. Musela by být jasná jeho definice. Na kanálech kterí okupuje se najde všechno. Takže čím se vlastně liší. Radami, polikařením, korupcí? Na zdělení občanům co vláda, nebo státní instituce potřebují, by bohatě stačil jeden program. A tak se nabízí otázka, zda není třeba reformy. Na ty jsou naši politici mistři. Vlastně spíše perestrojky. Co by ovšem mohlo být racionální je privatizace. Rázem by bylo po problémech. Všechny ty občanskoprávbní kšefty by se rázem ztratiy.  

0 0
možnosti
B

barman

30. 6. 2010 10:27
Je možné

diskutovat o úspěšnosti ČT, jejím hospodaření a kvalitě pořadů.

Vy ovšem uvádíte zcela nesmyslné, ničím nepodložené názory. Mohl byste uvést o kolik se zaměstnancům navýšily mzdy? Plat generálního je ovšem mimo realitu. Pracoval jste někdy v ČT, nebo podobném médiu, abyste ho ocenil jako "kvalitní sociální ústav"? Jste tak naivní, že pět komerčních kanálů vysílá naprosto zdarma? Žijí z reklam a zadavatelé reklam určitě nefungují jako charita a cenu za reklamu zakalkulují do ceny výrobku. Takže platí všichni, i ti, co žádnou televizi nevlastní.

Dalo by se pokračovat, ale že ČT potřebuje ozdravění je jisté.

0 0
možnosti
JH

Profesor

30. 6. 2010 11:18
Re: Je možné

U těch  mezd proběhlo tiskem navýšení 7%. Nevím o žádné soukromé firmě, která by loni něco podobného provedla. Komerční kanály nevysílají zdarma, ale ČT má příjmy z reklamy a k tomu ještě koncesionářské poplatky. Porovnejte si počet zaměstnanců ČT a soukromých televizí a můžete meditovat o sociálním zabezpečení atd.  Vaše argumenty jsou dost chabé.

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 6. 2010 8:55
Veřejnoprávnost ČT (tehdy ČST)

.. byla definována v době dvou kanálů ČST a kdy videorekordér u nás nebyl v prodeji. logicky každý majitel televizoru musel platit - jinak by mu k ničemu nebyl. A do pojmu veřejnoprávnosti spadalo všechno, protože "veřejnoprávním" zájmem (komunistů) bylo kontrolovat veškeré vysílání, tedy nejen zprávy, ale i estrády, seriály, filmy, sport, atd., aby se tam něco nepatřičného neříkalo, nebo aby tam nevystupovali "nevhodní" lidé. Tohle se už změnilo, ale poplatky se vybírají stále jen pro ČT a do veřejnoprávnosti patří pořád všechno, estrády, volba miss, seriály, atd. Změnilo se jen jediné - veřejnoprávnost se roztáhla na 4 kanály.

0 0
možnosti
TK

tom.ko

30. 6. 2010 8:46
Souhlas a něco na doplněnou

Vyplatí se divákům platit milióny řediteli České televize ?

http://tomaskoubek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=144429&bk=38681

0 0
možnosti
PH

picky

30. 6. 2010 8:23
Souhlas,

ale to je neprůstřelné, bo na to by se Töpfer podíval, aby mu někdo ustřihl socialisticky pojaté "reprízovné"! A jen mu zkuste šáhnout na příjmy, tak uvidíte tu socialistickou stávku!

0 0
možnosti
T

Tecumtha

30. 6. 2010 8:08
Máte naprostou pravdu

Jen doplním .... proč myslíte, že ČT tak vehementně ignoruje paní Bobošíkovou a SUVERENITU ? Protože právě v jejím programu je zrušení koncesionářských poplatků a reforma ČT. A to se nikomu v ČT nelíbí a ani mnohým politikům, které ČT protěžuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.