Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Crab

6. 8. 2009 14:47
Veřejnoprávní televize

Musím silně nesouhlasit s tím, že veřejnoprávní televizi nikdo nepotřebuje a nesleduje. Co se mě osobně týče - když už trávím čas u televize, je to z 90% času na některém z programů ČT. To, co vysílají komerční televize, jsou z mého pohledu strašné shity. VKVčka, Ulice, Ordinace, kdovíjaké telenovely, ani nemluvě o "zpravodajství". Když občas omylem zhlédnu pár minut zpráv na TV Nova, nadávám ještě celý týden. ČT je prostě "zárukou" jakési slušné úrovně vysílaných pořadů. ČT občas vysílá i naprosté skvosty co se týče filmů, a to v původním znění s titulky (ten filmový klub nebo jak se to jmenuje na ČT2 - zas tak pravidelně to taky nesleduju).

Jen bych snad ještě dodal, že nejsem žádný důchodce, ale 21letý student VŠ...

Tolik můj názor a teď se do mě pusťte...

0 0
možnosti
M

Mufu

7. 8. 2009 11:55
Re: Veřejnoprávní televize

R^R^R^

0 0
možnosti
JA

José Antonio

4. 8. 2009 9:25
No jo

Veřejnoprávní média existovat musí (co kdyby třeba vypukla mobilizace :-) ), ale místo 4 kanálů by stačil bohatě jeden, přičemž Čt 1 by mohla zaniknout bezezbytku.

0 0
možnosti
_

_Aleister_

4. 8. 2009 20:53
Re: No jo

na ohlášení bankrotu vám bude stačit hospoda ...

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

2. 8. 2009 23:21
Obě instituce si bohatě vystačí i bez diváků a posluchačů.

Nevystačí ovšem bez koncesionářů a na ty přesto prdí !

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

3. 8. 2009 9:19
Re: Obě instituce si bohatě vystačí i bez diváků a posluchačů.

Tak tak, protože koncesionáři nemají jinou možnost, koncesionářský poplatek je daň z majetku (která je navíc odvozována z připojení k elektrické síti s možností opt-out form;prohlášením "nemám"] ). Holt to platí obecně. Kdo hospodaří s cízím (tj. i "veřejným" - státním, obecním, koncesionářským), hospodaří často špatně, protože "z cizího krev neteče" (a je skvělé, když aspoň kousek může přitéct do vlastní kapsy). A je to tím horší, čím větší vzdálenost je mezi zdrojem (daňovým poplatníkem) a tím, kdo o užití hodnot rozhoduje (v obci je všechno docela dobře vidět, navíc je tam vazba na daň z příjmů a na daň z nemovitostí), v Bruselu jsou ty peníze i "odnárodněny".

Pokud mě paměť neklame, tak v roce 1989 jsme na tom Václaváku volali, že chceme "svobodu" a ne "socialismus".

0 0
možnosti
PM

nonick

2. 8. 2009 18:40
nemáme žádné veřejnoprávní noviny

a přesto jsou také důležitým informačním kanálem a touto cestou

dostáváme 90% potřebných informací.

Za sebe dodávám: jen takových, které smíme vědět... a zatím je nemusíme číst zprava doleva...Rv

0 0
možnosti
JH

Profesor

1. 8. 2009 12:27
Kulturní standardy

Zastánců kulturních standardů, rozhlasových her a dokumentů bych se chtěl zeptat, zda by za jejich sledování nebo poslouchání byli ochotni platit takových cca 15 tis. Kč měsíčně? Na tolik by asi vyšla tato média koncesionáře, kdyby příspěvky na ně nebyly povinné. A jsme u toho. Je v demokratické společnosti přípustné, aby musela většina lidí platit na něco, co slouží malému okruhu tzv. "kulturní elity"? Ano, jsem pro náročné umění, ale za peníze jeho konzumentů.

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

3. 8. 2009 9:23
Re: Kulturní standardy

Jak si tak čtu příspěvky, tak už ji mi jasné, koho budu volit. Původně jsem si říkal, že Svobodní nemůžou dostat ani 5%. Ale teď vidím, že když je budu volit, tak můj hlas nepropadne.. 

Budu si muset najít DVDčka s Jistě, pane ministře/premiére. I přes letitost materiálu (přes 20 let) je stále velmi aktuální :-).

0 0
možnosti
MV

leather-man

1. 8. 2009 10:09
Nebudu s vámi polemizovat,

protože nepokládám váše argumenty za argumety. Třeba které soukromé rádio zde dělá dokumenty, rozhlasové hry? To vás zřejmě nenapadlo..... Píšete o tom v prvním odstavci a nikde o tom není ani čárka. Nezní otázka tak, k čemu jsou Rada ČT a ČRo než to, k čemu jsou tato média samotná?

0 0
možnosti
P

pupp

31. 7. 2009 14:12
Pane autore,

pokud se nemýlím, a jako že ne, tak veřejnoprávní média zná náš mediální systém až v posledních dvaceti letech, do té doby existovala audiovizuální média buď jako státní, nebo kdysi dávno jako soukromá (Radiojournal tuším do roku 1925, kdy začal krachovat, neb měl málo koncesionářů, a stát ho koupí zachránil před zánikem)...

0 0
možnosti
G

galakticky

30. 7. 2009 9:49
zlatá CT2

Pro mě je čt2 nenahraditelnou stanicí, která by v případě pouhého komerčního boje jistě přiblížila svůj program průjmovým seriálům z vedlejších komerčních tv. a to by bylo zlé, to že se na čtéčka dívá jen 10%? jsou to ale ti pro které se tu právě vysílá, její funkce má být zajištění jakéhosi kulturního standardu, to když si nevyberete mezi 208dílem VKV nebo 256 dílem Ulice.

Vaše závist o tom že někdo může rozhodovat o penězích, je dosti typická pro v komunismu vychovávaného člověka, tento neduh má celá vaše starší generace a bude třeba času, abyste všichni co máte tak komunisticky vymyté hlavy, vymřeli -to nemyslím zle prostě vám byla dlouhodobě vmýtána jejich ideologie a náhledy na svět, že nedokážete zkousnout to že někdo má hodně peněz a že se o hodně může starat.

Věc jiná je pochopitelně kdo a jakým způsobem se do čela volí a jak je veřejně kontrolován.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.