Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

14. 10. 2010 12:49
Naprosto pitomý článek

Mám trochu jiný názor, než přispěvatel pode mnou. Fungování společnosti je založeno na používání rozumu s přiměřenou regulací. Protože to i zákonodárce ví, tak do přestupkového zákona uvedl, že musí být ohrožen státem chráněný zájem. Společnost tedy nemůže fungovat na základě nekritického vymáhání jakékoliv právní normy bez přihlížení k okolnostem. Dám Vám dva příklady:  pokud se dolmuvím s 20 lidmi a stoupneme si na přechod pro chodce, tak se prostě nerozjedete. Budeme totiž pořád chodit jednotlivě tam a zpět po přechodu a vy budete 100% dodržovat povinnost neohrozit chodce na přechodu. Druhým příkladem jsou rozbité semafory, kde ve vašem směru na pusté silnici v 01:00 ráno se jaksi zasekla červená a už je tam 2 hodiny. Prostě zůstanete stát, protože tak praví zákon? A co opačně, když budete tím silnějším v kramflecích vy? Pojedete pořád svých 90 km v hod, když uvidíte, že vám z pole vjel na silnici kombajn? Necháte těhotnou ženu stát, protože nemáte povinnost ji nechat sednout?

0 0
možnosti
G

gumidos

14. 10. 2010 12:56
Re: Naprosto pitomý článek

A pokud máme myslet stupidně, tak hurá do toho: Pokud náhodou odrezne dodatková tabulka pod zákazem vjezdu do vaší ulice, která povoluje vjez rezidentům, pak prostě klidně zaparkujete ve druhé ulici, protože prostě jenom dodržujete zákon?

Blbost, musíte používat rozum a stejně tak máte právo žádat používání rozumu i po státu a jeho úřednících. A to není žádné klišé.

0 0
možnosti

petr66

14. 10. 2010 12:04
Naprosto perfektní článek

Bohužel jseme si zvykli, že někteří jsou rovnější a pokud to bude platit, není nárok s tím cokoliv provést. Takový příkad, pojkud pojedu například na omezené rychlosti 30 km na rovném úseku skutečně 30 km, dudu považován za vola a nikoliv za někoho, kdo porušuje předpis.

0 0
možnosti
J

jurneff

14. 10. 2010 10:50
Pokud by zákon platil pro každého

bez rozdílu, dal bych vám za pravdu. A to vyjímečně necílím na politiky a prominenty. Ale například na nebezpečně jedoucí řidiče ohrožující životy jiných (jeden přede mnou úmyslně prudce brzdil na městském okruhu asi proto, aby mi ukázal, že on na to má). Kdyby dopraváci jezdili v provozu a trestali nebezpečné přestupky - a nestáli za bukem kvůli měření rychlosti na přehledné rovince..........

0 0
možnosti
P

petr987654321

15. 10. 2010 8:35
Re: Pokud by zákon platil pro každého

Dilema o kterém píšete není nic nového,a odpověď na to je jednoduchá:

Možná nezabráním tomu aby na světe existiovalo nebo dokonce vyhrálo, ale mohu zabránit tomu aby se tak stalo SKRZE MNE.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 10. 2010 9:12
on už ten zákon skoro odešel

Nezapomeňte ,před pár lety (kdy ještě neplatil bodový systém)bylo v pravomoci policisty aby tomu řidiči řekl,člověče, copak nevidíte že stojíte na místě pro invalidy? Sice tu žádný není ale co kdyby přijel,tak odtud zmizte.Ale skoro určitě bez štípnutí do kuponu,a možná bez pokuty, a možná jen takovou výchovnou"za sto".Naši poslanci usoudili že řidiči jsou gauneři,zpřísnili pokuty skoro na desetitisíce, přidaly body a především-policista je povinen zjištěný přestupek potrestat..A proč vlastně? Změnila se snad míra nebezpečnosti toho že řidič na místě pro invalidy stojí?

A pak se podívejme na jiné kauzy,na opilého soudce co policistům akorát ukázal svůj průkaz a jel dál,na úplatkáře co to dotáhl až na ministra (asi nebyl sám), na katarského prince co ho pro pedofilii pustili dom na čestné slovo.Neboli, jedna věc je že zákon je tvrdý,druhá že platí jen pro někoho.A to občan nezmění,a když začne u sebe,tak u sebe taky skončí,a zákon si ho pro každé drobné pochybení najde.Ale jen jeho

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

14. 10. 2010 8:20
Pistolníci sice nebývají tím správným řešením,

ale když zklame zákon? A na téma těch míst pro invalidy. Pokud bylo parkoviště prázdné, nechápu, proč obsadil místo pro invalidy. Na druhé straně. V Ostravě Třebovicích u jednoho supermarketu je parkoviště a na něm vytýčených 40 míst pro invalidy. Chodím tam nakupovat poměrně často, ale nikdy jsem v tom obchoďáku nepotkal více než jednoho invalidu. Proč je tedy to parkoviště tak předimenzováno? A proč u nás mohou invalidé porušovat zákon naprosto legálně? Stačí si opatřit cedulku "invalida" a nesmí mi odtáhnout auto i kdybych ho postavil třeba do zákazu. Je ale zajímavé, že taková anarchie platí existuje pouze u nás, V Německu by si invalida něco podobného nedovolil, protože by mu normálně auto odtáhli a zaplatil by jako mourovatý. Pak se invalidé nemohou divit, že na ně okolí kouká dost přes prsty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3151x
Rezervovaný optimista.